Recenzie ”De vorbă cu Emma” de Vitali Cipileagă

by | Sep 22, 2020 | Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DE VORBĂ CU EMMA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

De vorbă cu Emma” de Vitali Cipileaga este un bestseller ce face parte din categoria cărţilor pentru dezvoltare personală, o carte în care te poţi regăsi şi poţi trăi odată cu personajul, propria ta poveste de viaţă. Emmei îi este teamă de singurătate, vrea să fie fericită în patul lui, caută răspunsuri la propriile întrebări, iar Greg o ajută să le găsească, fiind omul ei e încredere, bărbatul alături de care trăieşte bucurii şi dezamăgiri, care se resimt în dialoguri şi reflecţii.

“De vorbă cu Emma” te provoacă de fapt să te retragi, să iei un ceai fierbinte, să deschizi cartea şi să stai de vorbă cu tine; te provoacă să găseşti o cale spre sufletul tău, să găseşti liniştea, nebunia şi iubirea, astfel încât aceste sentimente să formeze un întreg. “Vrei o relaţie bună? Fii bun. Vrei un partener care să te susţină? Susţine şi tu. într-o relaţie, reciprocitatea nu are limite. La urma urmei, relaţiile pe care le-ai avut înainte, tot ce ai trăit, ce ai suferit şi de ce te–ai bucurat trebuie să fie o cât de mică lecţie pentru ceea ce ai acum.

Să înţelegi că dacă pierzi, o faci nu doar din vina lui. Să ajungi la cincizeci de ani ţinându-l de mână pe omul pe care îl iubeşti nu este un dar sau o predestinare. Este muncă. Un efort zilnic, a cărui greutate nici nu o observi dacă totul se împarte la doi şi totul e făcut la timp. Cauţi reţete, prescripţii, recomandări pentru o relaţie perfectă? Pentru omul potrivit? Fii tu în primul rând persoana potrivită. Dacă nu eşti, tinde să fii. Dacă greşeşti, recunoaşte. Dacă nu ştii, întreabă. Dacă vezi că se rupe, ia şi îndreaptă. Uneşte. Vorbeşte. Construieşte. Ascultă. Repară. Fă ceva şi asta se referă la ambii.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Vitali Cipileaga

Este greu să oferi? Să devii un bun prieten? Să ai mai multă răbdare? Să fii mai bun? Să zâmbeşti mai des? Să oferi devotament? Să ierţi când trebuie? Să ceri iertare? Dacă vrei o reţetă bună, nu trebuie decât să le uneşti pe toate în acelaşi întreg, pe care unii fericiţi îl numesc relaţie.”

Pentru a înţelege cartea, este într–adevăr nevoie să te concentrezi, să ai mintea odihnită şi să te retragi într-un loc liniştit, unde poţi să fii doar tu…tu şi cartea! Eu nu am făcut asta şi mi-a fost puţin mai greu să înţeleg dialogurile dintre Emma şi Greg, însă esenţa acestei cărţi este să ne facă să ne gândim la cel din viaţa noastră, să-l iubim şi să luptăm pentru el! Dacă ai citit cartea, ți-a plăcut? Scrie-ne în comentarii!

Titlu: De Vorbă Cu Emma
Autor: Vitali Cipileaga
An apariție : 2015
Editura: BESTSELLER
Nr. Pagini: 190
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 22.09.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Această carte mi-a plăcut pentru că mi-a arătat ce înseamnă dragostea, iubirea și înțelegerea dintre parteneri. Recomand!! Merită citită!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Cartea oglinzilor” de Eugen Ovidiu Chirovici

Recenzie “Cartea oglinzilor” de Eugen Ovidiu Chirovici

Cartea oglinzilor este un thriller mystery scris de Eugen Ovidiu Chirovici ce a fost tradus în peste 38 de cărți, luând cu asalt piața de carte internațională. Un nume cu renume Acest roman este unul dintre puținele scrise de un român ce a făcut o adevărată vâlvă în...

Recenzie ”Văduva de safir” de Dinah Jefferies

Recenzie ”Văduva de safir” de Dinah Jefferies

Am ales să citesc cartea „Văduva de safir” datorită imaginii de pe copertă. Poate părea amuzant, însă așa este. Luna Octombrie este aproape gata, iar mie îmi este atât de dor de vară. Imaginea de pe copertă m-a dus cu gândul la o vacanță de vară pe malul mării și m-am...

Recenzie: “Moarte pe Nil” de Agatha Christie

Recenzie: “Moarte pe Nil” de Agatha Christie

În luna decembrie este programată lansarea filmului Moarte pe Nil de la 20th Century Studios, ecranizare a romanului celebrei scriitoare Agatha Christie. Ne vom reîntâlni cu detectivul belgian Hercule Poirot interpretat, de data aceasta, de actorul Kenneth Branagh...

Marcel-Daniel Nastasă este redactor Booknation.ro de 68 zile și a scris până acum 2 articole. Se află pe poziția 117 din 151 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Marcel-Daniel Nastasă aici.

0 Comments