Recenzie „Delirium” (Delirium #1) de Lauren Oliver

Titlu: Delirium (delirium #1)
Autor: Lauren Oliver
An apariție : 2004
Editura: Nemira
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Daniela Macovei
Publicată la 25.03.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Delirium” (Delirium #1) de Lauren Oliver
5 (100%) 1 vote

ACUM GĂSEȘTI DELIRIUM (DELIRIUM #1) PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Delirium de Lauren OliverLauren Oliver este o tânără autoare americancă ce a reușit, prin intermediul romanelor Before I Fall (tradusă în limba română de editura Litera, O zi din șapte), Panic și seria Delirium, să intre în topurile celor mai bine vândute romane pentru young adult potrivit New York Times.

Seria Delirium este o trilogie distopică din cadrul careia fac parte volumele Delirium, Pandemonium, Requiemtraduse în limbă română prin intermediul editurii Nemira.

Sunt sigură că mulți dintre noi s-au întrebat de-a lungul timpului ce este iubirea? Cum ia naștere acest sentiment? Și de ce credem că ne este atât de necesar? Când vine vorba de iubire, fiecare avem propria opinie; unii vor tinde spre negativism, alții spre optimism, și vor mai fi și cei care ar prefera să rămână mai neutri decât Elveția la capitolul “iubire”.

Dacă iubirea ar fi declarată o boală periculoasă și s-ar căuta un tratament împotriva ei oare cum am reacționa? Eu, una, afirm că niciodată nu mi-am pus astfel de întrebări și chiar nu am privit iubirea mai departe de ideea unui simplu sentiment pe aceeași undă de măsură cu celelalte sentimente negative sau pozitive. Acest lucru îl schimbă însă Lauren Oliver.

Delirium aduce în prim plan un război declarat sentimentului de iubire. Văzut ca pe un sentiment autodistrugător care îți întunecă mintea și care te abate de la sensul vieții și idealul de cetățean model al societății, oamenii au declarat război iubirii și nu s-au lăsat învinși până nu au găsit un antidot pentru combaterea acesteia. În lumea distopică creată de Lauren Oliver, singurii care mai pot da naștere sentimentului de iubire sunt doar copii până în 18 ani. La vârsta de 18 ani, însă, toți suferă o operație care le va înlătura orice celulă suspectă că poate da naștere periculosului sentiment.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Lauren Oliver.

Lena mai are câteva luni până la miraculoasa operație, pe care o așteaptă cu nerăbdare. Crescută de la vârsta de șapte ani de mătușa sa și cu un profund sentiment de neputință, Lena a încercat mereu să nu fie o problemă și să fie cât mai utilă în casa mătușii sale până în momentul când își va putea lua viața în propriile mâini. Pe tatăl său nu l-a cunoscut niciodată, moartea lui survenind mult prea prematur, pe când Lena avea doar opt luni, lăsându-o pe mama ei într-o profundă tristețe și la cheremul bolii incurabile numită iubirea. În ciuda faptului că a suferit intervenția chirurgicală de trei ori, boala a recidivat parcă și mai puternică, împingând-o pe mama Lenei la sinucidere.

Hana, prietena cea mai bună a Lenei, este prima care o împinge pe Lena să gândească dincolo de îngrădirea socială și să-şi pună întrebări despre Invalizi (oameni care au ales să fugă de tratament și trăiesc ascunși în Sălbăticie, dincolo de granițe). Traumatizată de amintirile din trecutul cu mama sa, Lena va încerca constant să fugă de ideile și gândurile zburdalnicei sale prietene.

Ce se va întâmpla însă când întâlnirea cu Alex, un Invalid infiltrat în societatea oamenilor vindecați, va insufla în sufletul Lenei periculoasa boala? Va fugi de, sau către noul sentiment? Va mai reprezenta operația un tratament viabil odată boala infiltrată?

Delirium este o lectură plăcută pentru oricine vrea să-și petreacă timpul liber într-un mod plăcută și relaxant.

Am senzaţia că am prins contur sub peniţa unui artist amator: dacă priveşti tabloul de la distanţă, totul pare perfect, dar, văzut de aproape, toate imperfecţiunile încep să iasă la iveală.

ACUM GĂSEȘTI DELIRIUM (DELIRIUM #1) PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.