Recenzie „Delirium” (Delirium #1) de Lauren Oliver

by | Mar 25, 2016 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA DELIRIUM (DELIRIUM #1) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Delirium de Lauren OliverLauren Oliver este o tânără autoare americancă ce a reușit, prin intermediul romanelor Before I Fall (tradusă în limba română de editura Litera, O zi din șapte), Panic și seria Delirium, să intre în topurile celor mai bine vândute romane pentru young adult potrivit New York Times.

Seria Delirium este o trilogie distopică din cadrul careia fac parte volumele Delirium, Pandemonium, Requiemtraduse în limbă română prin intermediul editurii Nemira.

Sunt sigură că mulți dintre noi s-au întrebat de-a lungul timpului ce este iubirea? Cum ia naștere acest sentiment? Și de ce credem că ne este atât de necesar? Când vine vorba de iubire, fiecare avem propria opinie; unii vor tinde spre negativism, alții spre optimism, și vor mai fi și cei care ar prefera să rămână mai neutri decât Elveția la capitolul “iubire”.

Dacă iubirea ar fi declarată o boală periculoasă și s-ar căuta un tratament împotriva ei oare cum am reacționa? Eu, una, afirm că niciodată nu mi-am pus astfel de întrebări și chiar nu am privit iubirea mai departe de ideea unui simplu sentiment pe aceeași undă de măsură cu celelalte sentimente negative sau pozitive. Acest lucru îl schimbă însă Lauren Oliver.

Delirium aduce în prim plan un război declarat sentimentului de iubire. Văzut ca pe un sentiment autodistrugător care îți întunecă mintea și care te abate de la sensul vieții și idealul de cetățean model al societății, oamenii au declarat război iubirii și nu s-au lăsat învinși până nu au găsit un antidot pentru combaterea acesteia. În lumea distopică creată de Lauren Oliver, singurii care mai pot da naștere sentimentului de iubire sunt doar copii până în 18 ani. La vârsta de 18 ani, însă, toți suferă o operație care le va înlătura orice celulă suspectă că poate da naștere periculosului sentiment.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Lauren Oliver

Lena mai are câteva luni până la miraculoasa operație, pe care o așteaptă cu nerăbdare. Crescută de la vârsta de șapte ani de mătușa sa și cu un profund sentiment de neputință, Lena a încercat mereu să nu fie o problemă și să fie cât mai utilă în casa mătușii sale până în momentul când își va putea lua viața în propriile mâini. Pe tatăl său nu l-a cunoscut niciodată, moartea lui survenind mult prea prematur, pe când Lena avea doar opt luni, lăsându-o pe mama ei într-o profundă tristețe și la cheremul bolii incurabile numită iubirea. În ciuda faptului că a suferit intervenția chirurgicală de trei ori, boala a recidivat parcă și mai puternică, împingând-o pe mama Lenei la sinucidere.

Hana, prietena cea mai bună a Lenei, este prima care o împinge pe Lena să gândească dincolo de îngrădirea socială și să-şi pună întrebări despre Invalizi (oameni care au ales să fugă de tratament și trăiesc ascunși în Sălbăticie, dincolo de granițe). Traumatizată de amintirile din trecutul cu mama sa, Lena va încerca constant să fugă de ideile și gândurile zburdalnicei sale prietene.

Ce se va întâmpla însă când întâlnirea cu Alex, un Invalid infiltrat în societatea oamenilor vindecați, va insufla în sufletul Lenei periculoasa boala? Va fugi de, sau către noul sentiment? Va mai reprezenta operația un tratament viabil odată boala infiltrată?

Delirium este o lectură plăcută pentru oricine vrea să-și petreacă timpul liber într-un mod plăcută și relaxant.

Am senzaţia că am prins contur sub peniţa unui artist amator: dacă priveşti tabloul de la distanţă, totul pare perfect, dar, văzut de aproape, toate imperfecţiunile încep să iasă la iveală.

🔥 CARTEA DELIRIUM (DELIRIUM #1) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Delirium (delirium #1)
Autor: Lauren Oliver
An apariție : 2004
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 25.03.2016
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Titlu: Cabina de săruturi Titlu-original: The kissing booth Autor: Beth Reeckles Editura: Leda Edge An apariție: 2018 Număr de pagini: 368 Despre autor: Beth Reekles este o autoare britanică care a publicat Rolling Dice și Out of Tune. La vârsta de doar 15 ani a...

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

De câteva zile le citesc plantelor de pe balcon din volumul II al romanul Eu cea de pe locul doi scrisă de Cezara Zamfir. Ele nu au ascultat și primul volum, încă nu erau născute, dar par acum destul de impresionante. E uimitor cum florile lor sunt mai deschise, mai...

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Titlu: Noi doi Autor: Diana Farca An apariție: 2020 Editura: Eleprint Număr de pagini: 167 Despre autor: Diana Farca este o autoare de beletristică care a debutat cu romanul ”La limită”, un roman ce se încadrează la ficțiune, istorie și romance. Următoarea carte...

Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 1905 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 5 din 143 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments