Recenzie Diavolul și Domnișoara Prym de Paulo Coelho

de | nov. 25, 2014 | Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți, Spiritualitate

🔥 CARTEA DIAVOLUL ȘI DOMNIȘOARA PRYM ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

diavolul-si-domnisoara-prymDiavolul și Domnișoara Prym – Paulo Coelho. Viscos. Un loc fără viitor de vreun fel din care tânăra domnișoară Chantal Prym încearcă să scape.  Nopțile trec una după cealaltă și nimic nu perturbă liniștea acestui sătuc populat de ultimele generații de agricultori și păstori.

Totuși, într-o zi își face apariția un bărbat ce căra un ghiozdan care avea drept conținut un caiet și unsprezece lingouri de aur.La puțin timp după ce se cazează la unicul hotel al Viscosului, acesta pornește în pădure pentru a îngropa lingourile.

O întâlnește pe Chantal, care citea lângă un pârâu și decide să-i arate un lingou. Străinul îi oferă două opțiuni-fie acceptă unul din lingourile de aur și le povestește locuitorilor Viscosului întâmplarea, inclusiv partea în care străinul le cere acestora să omoare un om pentru a primi aurul ce le-ar putea întreține comunitatea, fie refuză, iar străinul le comunică sătenilor dorința sa, lăsând-o pe Chantal în mâinile oamenilor care o vor condamna pentru refuzul ei.

Tânăra este pusă, astfel, într-o situație foarte dificilă. Decide să fie ea cea care le povestește sătenilor, dar îi este teamă, pentru că în fundul conștiinței sale există o voce care-i spune că prietenii, vecinii ei sunt în stare de crimă. Localnicii află, deci, despre acest târg și inițial îl refuză. Dar lăcomia începe să le inunde sufletele și curând încep să- și reconsidere alegerea.

Probabil vă întrebați de ce străinul face ceea ce face. Ei bine, el vrea doar să afle răspunsul la întrebarea Oamenii, în esență, sunt buni sau răi?

Când ne aşteptăm mai puţin, viaţa ne confruntă cu o provocare spre a ne pune la încercare curajul şi voinţa de schimbare; în acest moment, nu are rost să pretindem că nu se întâmplă nimic sau să ne scuzăm zicând că nu suntem pregătiţi. Provocarea nu aşteaptă. Viaţa nu priveşte îndărăt. O săptămână este un interval de timp suficient ca să decidem ne hotărâm dacă ne acceptăm destinul sau nu.

O altă carte superb scrisă de Paulo Coelho care pătrunde până în adâncurile sufletului omenesc, diavolul și domnișoara Prym este o poveste care ne determină să ne confruntăm cu întrebări despre bine, rău, viață, moarte, ce pune la îndoială integritatea spirituală într-un mod inedit.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții DIAVOLUL ȘI DOMNIȘOARA PRYM?

Vezi toată lista de cărți scrise de Paulo Coelho sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DIAVOLUL ȘI DOMNIȘOARA PRYM CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Diavolul și Domnișoara Prym
Autor: Paulo Coelho
An apariție : 2012
Editura: HUMANITAS FICTION
Nr. Pagini: 182
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 25.11.2014
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Antrenează-ți creierul” de Joe Dispenza

Recenzie ”Antrenează-ți creierul” de Joe Dispenza

Antrenează-ți creierul este o carte despre tehnicile și strategiile de transformare mentală, scrisă într-un mod specific, care poate fi asemănată cu o lucrare din domeniul medical. Joe Dispenza este, la bază, doctor în chiropractica și a studiat zeci de ani mintea...

Recenzie ”Fata din Zlataust” de Ionel Teodoreanu

Recenzie ”Fata din Zlataust” de Ionel Teodoreanu

"Fata din Zlataust" scrisă de Ionel Teodoreanu iarăși ne demonstrează cât de frumos și melodios scriu ai noștri. Nu trebuie să neglijăm literatura noastră română, pentru că așa perle nu se găsesc deseori printre cărțile renumite în toată lumea. Când de-abia la...

Recenzie ”Un fiu” de Alejandro Palomas

Recenzie ”Un fiu” de Alejandro Palomas

„Un fiu” de Alejandro Palomas este o poveste frumoasă, cu personaje care te fac să simți fiecare sentiment scris. Am citit foarte multe recenzii pozitive despre această carte și adevărul este că toate laudele erau meritate. O poveste care se întâmplă într-un timp...

0 0 votes
Article Rating
Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2567 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments