Recenzie Diavolul și Domnișoara Prym de Paulo Coelho

de | nov. 25, 2014 | Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți, Spiritualitate

diavolul-si-domnisoara-prymDiavolul și Domnișoara Prym – Paulo Coelho. Viscos. Un loc fără viitor de vreun fel din care tânăra domnișoară Chantal Prym încearcă să scape.  Nopțile trec una după cealaltă și nimic nu perturbă liniștea acestui sătuc populat de ultimele generații de agricultori și păstori.

Totuși, într-o zi își face apariția un bărbat ce căra un ghiozdan care avea drept conținut un caiet și unsprezece lingouri de aur.La puțin timp după ce se cazează la unicul hotel al Viscosului, acesta pornește în pădure pentru a îngropa lingourile.

O întâlnește pe Chantal, care citea lângă un pârâu și decide să-i arate un lingou. Străinul îi oferă două opțiuni-fie acceptă unul din lingourile de aur și le povestește locuitorilor Viscosului întâmplarea, inclusiv partea în care străinul le cere acestora să omoare un om pentru a primi aurul ce le-ar putea întreține comunitatea, fie refuză, iar străinul le comunică sătenilor dorința sa, lăsând-o pe Chantal în mâinile oamenilor care o vor condamna pentru refuzul ei.

Tânăra este pusă, astfel, într-o situație foarte dificilă. Decide să fie ea cea care le povestește sătenilor, dar îi este teamă, pentru că în fundul conștiinței sale există o voce care-i spune că prietenii, vecinii ei sunt în stare de crimă. Localnicii află, deci, despre acest târg și inițial îl refuză. Dar lăcomia începe să le inunde sufletele și curând încep să- și reconsidere alegerea.

Probabil vă întrebați de ce străinul face ceea ce face. Ei bine, el vrea doar să afle răspunsul la întrebarea Oamenii, în esență, sunt buni sau răi?

Când ne aşteptăm mai puţin, viaţa ne confruntă cu o provocare spre a ne pune la încercare curajul şi voinţa de schimbare; în acest moment, nu are rost să pretindem că nu se întâmplă nimic sau să ne scuzăm zicând că nu suntem pregătiţi. Provocarea nu aşteaptă. Viaţa nu priveşte îndărăt. O săptămână este un interval de timp suficient ca să decidem ne hotărâm dacă ne acceptăm destinul sau nu.

O altă carte superb scrisă de Paulo Coelho care pătrunde până în adâncurile sufletului omenesc, diavolul și domnișoara Prym este o poveste care ne determină să ne confruntăm cu întrebări despre bine, rău, viață, moarte, ce pune la îndoială integritatea spirituală într-un mod inedit.

Titlu: DIAVOLUL ȘI DOMNIȘOARA PRYM
Autor: Paulo Coelho
An apariție : 2012
Editura: HUMANITAS FICTION
Nr. Pagini: 182
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 4775

Alte recenzii de la Paulo Coelho:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Denisa Mona a fost redactor Booknation.ro și a scris 47 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments