Recenzie “Dicționarul universal al spionilor” de Alexandru Popescu

by | May 8, 2020 | Biografii, Conspirații și Scandaluri, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DICȚIONARUL UNIVERSAL AL SPIONILOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Scris de Alexandru Popescu și publicat la Editura Meronia în anul 2010, Dicționarul universal al spionilor este un must-have al persoanelor pasionate de conspirații și identități multiple. Practic, este un bilet în primul rând la prezentarea celor mai cunoscuți spioni de pretutindeni.

Istoricul Alexandru Popescu a mai publicat o serie de lucrări care reflectă tema spionajului, precum:
– Academia secretelor. Intelectualii și spionajul, O istorie universală;
– Agenții mărturisiți. Diplomații și spionajul. O istorie universală;
– Frumoasele agente. Femeile și spionajul. O istorie universală;

Dicționarul biografic de față acoperă o perioadă destul de mare de timp, din Antichitate și până în 2010 și cuprinde o harta mondială a spionilor celor mai cunoscute agenții secrete. Prefața reprezintă argumentul adus de către autor cu privire la structurarea informațiilor din acest dicționar, dar și ce dificultăți a întâmpinat acesta în elaborarea volumului. De cele mai multe ori nu citesc prefața cărților, însă de data asta, am lecturat-o cu interes. Această parte este esențială, deoarece te introduce cumva în atmosferă și îți răspunde întrebărilor pe care s-ar putea să le ai.

Cartea cuprinde numele a 660 de spioni, însoțite de date biografice și un scurt istoric al carierei acestora. Am fost surprinsă să descopăr în aceste pagini câteva nume cunoscute, precum: Daniel Defoe, Ernst Hemingway sau Maria Tănase. Modul în care aceștia au îmbinat cariera strălucitoare cu activitatea informativă îl veți descoperi în această carte.

Pentru o mai bună înțelegere a termenilor folosiți des în această lume a spionajului, autorul oferă și un scurt glosar. Știați că un spion poate să fie de mai multe tipuri, în funcție de natura obiectivului său? De exemplu, adormit: agent din interiorul unui stat, care devine activ doar în momentul când primește indicații în acest sens, din partea agenției de informații care l-a recrutat.

Sunt sigură că ați auzit de agențiile americane CIA sau FBI. Pe lângă acestea, autorul ofera în dicționar și informații despre alte agenții, servicii de spionaj și contraspionaj aflate la nivel mondial. Iar în cazul în care ați vrea să vedeți portretul unor spioni menționați în această carte, puteți să îi găsiți în ultimele file ale dicționarului.

Dincolo de prezentarea unor istorii, se află niște povești de viață cu adevărat interesante. De la Voltaire, la Mata Hari, de la Daniel Defoe la Ernst Hemingway, dicționarul cuprinde o diversitate de spioni a căror istorie depășește ficțiunea țesută în jurul lor. Recomand Dicționarul universal al spionilor de Alexandru Popescu celor curioși să afle ce presupune activitatea de spionaj și cum anume a fost aceasta realizată de unii dintre cei mai buni spioni ai lumii.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții DICȚIONARUL UNIVERSAL AL SPIONILOR?

Vezi toată lista de cărți scrise de Alexandru Popescu sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DICȚIONARUL UNIVERSAL AL SPIONILOR CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Dicționarul Universal Al Spionilor
Autor: Alexandru Popescu
An apariție : 2010
Editura: MERONIA
Nr. Pagini: 284
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 8.05.2020
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Fântânile Tăcerii” de Ruta Sepetys

Recenzie ,,Fântânile Tăcerii” de Ruta Sepetys

Spania se află sub conducerea dictatorială a generalului Francisco Franco, o conducere mânată de secrete și de tăcere unde spaniolii sunt niște victime. Ana este cameristă la hotelul Castellana Hilton, slujbă care a salvat-o de trecutul îngrozitor al familiei ei. Când...

„Inferno” de Dan Brown

„Inferno” de Dan Brown

Nu pot spune cât de mult îmi place Dan Brown. Îi ador scrierile și întotdeauna când am un blocaj într-ale lecturii, citesc un roman de-al lui. Suspansul, personajele, informațiile primite sunt de fiecare dată excepționale. Consider că Dan Brown trebuie citit măcar...

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Am citit câteva recenzii la cărțile lui Llosa prin online și m-am întărâtat nițel. Mi-a fost frică de o dezamăgire când am început Sărbătoarea Țapului, dar n-a fost cazul. Scrie în forță Llosa, scrie trivial și vulgar, e brutal și misogin, sfâșie inima, își bate joc...

0 0 vote
Article Rating
Diana Cornila este redactor Booknation.ro de 377 zile și a scris până acum 42 articole. Se află pe poziția 13 din 25 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Cornila aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments