Recenzie “Domnul Ibrahim și florile din Coran” de Eric-Emmanuel Schmitt

de | iul. 15, 2022 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DOMNUL IBRAHIM ȘI FLORILE DIN CORAN ARE REDUCERE PE:

Pot afirma că chiar și după doar trei cărți mă declar fană Schmitt. După lecturarea acestei cărți mi-am achiziționat alte câteva, având la moment 10 cărți marca Schmitt, pentru a profita mai mult de compania lui.

În “Domnul Ibrahim și florile din Coran”, autorul schițează povestea unui băiat evreu. Moise este un băiat de treisprezece ani care trăiește cu tatăl său, dat fiind faptul că mama l-a abandonat la naștere. Băiatul este nevoit să îndure pe lângă mizeria și viața neîndestulată pe care i-o oferă tatăl, critica și reproșurile continue ale acestuia.

Băiatul își găsește alinarea și refugiul la Domnul Ibrahim, un bătrânel, proprietar al magazinului alimentar din cartier. Acesta este o persoană blajină și care zâmbește fiecăruia; deși, în ochii tuturor nu este decât arabul cartierului de evrei. Ce impact va avea Domnul Ibrahim asupra lui Moise vă las să descoperiți. Vă deschid doar un mic secret, el îi va oferi lui Moise arma cea mai de preț, dar și cea mai inofensivă care ne scoate din orice încurcătură.

Este o carte care redă căldură și naște sentimente de duioșie și de admirație. Probabil idea centrală a nuvelei este că peste tot există oameni buni, capabili să schimbe lumea în una mai bună și mai frumoasă. Și dacă reușești pe parcursul vieții să schimbi traiectoria de dezvoltare măcar a unui om, să-i faci viața una mai bună, este deja un mare succes. Căci “cel ce salvează o viață, salvează lumea întreagă.”

Dacă îți place recenzia cărții DOMNUL IBRAHIM ȘI FLORILE DIN CORAN, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Eric-Emmanuel Schmitt

Schmitt scrie într-un mod în care te cucerește și te unge pe suflet. Pana lui pare a fi desprinsă din aripile unui înger. Te înduioșează, te sensibilizează, pentru a-ți da de gândit la final.

Este o cărțulie de 75 de pagini, pe care efectiv am luat-o în mână și am citit-o fără nici o pauză. Te captivează și te ține prins. Realizezi la final că nu ai lăsat-o într-o parte nici pentru o clipă. Ideală pentru o seară relaxantă.

Il y a des enfances qu’il faut quitter, des enfances dont il faut guérir.

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DOMNUL IBRAHIM ȘI FLORILE DIN CORAN CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: DOMNUL IBRAHIM ȘI FLORILE DIN CORAN
Autor: Eric-Emmanuel Schmitt
An apariție : 2013
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 75
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 13152

Alte recenzii de la Eric-Emmanuel Schmitt:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 470 zile și a scris până acum 210 articole. Se află pe poziția 6 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments