Recenzie „Dosarele criminalilor în serie” de Paul Simpson

de | ian. 21, 2022 | Biografii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DOSARELE CRIMINALILOR ÎN SERIE ARE REDUCERE PE:

Dosarele criminalilor în serie de Paul Simpson coperta„Dosarele criminalilor în serie” de Paul Simpson este o carte de non-ficțiune, din categoria Biografii de la Editura Niculescu. Nu îmi explic și nu vreau să sune ciudat, dar mereu am fost atrasă de asemenea cărți cu asemenea subiecte. Și nu numai de cărți. Ci și de articole, documentare, filme sau seriale despre criminali celebri și crimele lor, modul de operare, psihologia lor și felul în care au fost prinși.

„Dosarele criminalilor în serie” este un volum de tip documentar, care prezintă fapte reale dintre cele mai violente și îngrozitoare

Cazurile a 30 de criminali din toată lumea sunt prezentate în mod alfabetic după țară. Aflăm despre ucigași în serie din Australia, Columbia, Marea Britanie, Indonezia, Iran, Africa și din Statele Unite ale Americii. Ne sunt caracterizați cei mai cunoscuți criminali ai lumii, dar și cei mai puțin cunoscuți, dar la fel de stranii și odioși ca ceilalți.

Numitorul comun al acestor personaje negative care au făcut atâta rău lumii este dat de faptul că sunt criminali în serie. Însă nu este vorba doar despre bărbați, ci și despre femei sau cupluri care au ucis și au adus multă teroare împreună. Nu e vorba doar despre crime comise din motivații sexuale și nici de criminali care sunt doar caucazieni ca rasă.

Faptele acestor oameni diabolici nu au fost comise toate din nebunie și nici din răzbunare. Pentru unii a fost pură plăcere în timp ce alții au avut remușcări după ce au lăsat în urmă cadavre nenumărate.

Cei 30 de ucigași în serie prezentați în această carte provin din toată lumea și din mai multe sfere istorice

Autorul antologiei atât de cuprinzătoare, Paul Simpson, a adunat o mulțime de documente, a făcut cercetări intense și s-a informat din toate sursele posibil pentru a da naștere acestei cărți. Relatări din ziare, interviuri, dosare publice, dovezi din procese, întâlniri cu supraviețuitori și cu persoane care s-au ocupat de cazuri.

Nu s-a lăsat pe o ureche și nu s-a încrezut doar în ceea ce se poate găsi online la un click distanță. Acest lucru poate fi văzut consultând vasta bibliografie pentru fiecare caz ce se regăsește la finalul cărții de față.

Pentru a-ți da seama dacă ești interesat sau nu de volumul de tip biografie „Dosarele criminalilor în serie” află câteva nume ale criminalilor în serie despre care se vorbește aici. Eu recunosc că nici nu știam despre majoritatea ucigașilor enumerați. Darămite despre amprenta caracteristică lor aplicată crimelor comise sau alte informații cum ar fi locul unde au terorizat populația și felul în care au fost prinși.

Jack Spintecătorul este poate cel mai cunoscut ucigaș în serie al tuturor timpurilor iar tiparul crimelor lui este știut

Însă chiar dacă este atât de notoriu și a inspirat seriale, filme, documentare și cărți, el nu a fost niciodată prins. În plus, identitatea lui încă rămâne un mister în ciuda trecerii timpului și a noilor mijloace de investigație criminală.

Un alt nume care ți se va părea cunoscut probabil este John Wayne Gacy. Dar nu este vorba despre celebrul actor american John Wayne care ne-a cucerit cu filmele sale western. Este vorba despre Clovnul Ucigaș, un criminal în serie tot din Statele Unite ale Americii. E a făcut o mulțime de victime printre tineri și copii de parte masculină, ironia fiind că jobul lui consta în animarea petrecerilor de copii în costumul său de clovn amuzant.

De asemenea, printre numele arhicunoscute de criminali în serie tot din State se numără și carismaticul, dar diabolicul Ted Bundy

Dar și criminalul cu cel mai cunoscut pseudonim din istoria Americii – Fiul lui Sam – David Berkowitz. 

Mai amintesc aici și cuplul Ray și Faye Copeland – cel mai în vârstă cuplu de criminali în serie care au ucis pentru a-și acoperi fraudele. Dar și cuplul Ian Brady și Myra Hindley – supranumiți Criminalii din mlașină datorită locului în care scăpau de cadavrele victimelor lor.

Nu știu dacă prezintă interes pentru oricine, însă această carte reprezintă un start bun în analizarea și cunoașterea unora dintre cei mai cunoscuți criminali în serie ai tuturor timpurilor. Pe lângă recomandarea cărții, sugerez să urmăriți și filmul „Extrem de pervers, șocant de violent și diabolic” din 2019 despre Ted Bundy și serialele „The Mentalist”, „Alienistul” și „Mindhunter”. 

Ți-a plăcut recenzia cărții DOSARELE CRIMINALILOR ÎN SERIE?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Paul Simpson

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA DOSARELE CRIMINALILOR ÎN SERIE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Dosarele Criminalilor în Serie
Autor: Paul Simpson
An apariție : 2019
Editura: NICULESCU
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 21.01.2022
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 14

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Femeia în alb este un roman clasic, publicat în 1860, semnat de Wilkie Collins care încă atrage mulți cititori feroce, fiind considerat un înaintaș al romanelor contemporane cu detectivi. Povestea lui Collins, un mistery romantic cu accente gotice, este apreciat la...

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Trebuie să recunosc că nu am citit nicio recenzie până a începe această lectură, dar cumva deja aveam așteptări de la roman. Titlul și coperta cărții stârnește interesul. Am fost curioasă să aflu care este rolul albinelor în această poveste, dar și ce fac portocalele...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1320 zile și a scris până acum 334 articole. Se află pe poziția 4 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments