Recenzie “Eleganţa ariciului” de Muriel Barbery

Titlu: Eleganţa Ariciului
Autor: Muriel Barbery
An apariție : 2009
Editura: Nemira
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Daniela Gîb
Publicată la 22.09.2017
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA ELEGANŢA ARICIULUI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Eleganţa ariciului este o carte filosofică care m-a cucerit de la primele rânduri, scrisă într-o manieră elevată, provocatoare pentru psihic şi încântătoare ca stil.

Bestseller internaţional, tradusă în douăzeci şi şapte de limbi i-a adus scriitoarei Mulier Barbery un loc în topul celor mai bine vânduţi autori ai anului 2007 la nivel internaţional.

Cartea este scrisă din perspectiva celor două eroine Renée Miche o portăreasă de 54 de ani la o clădire în care locuiesc doar oameni bogaţi şi Paloma Josse o elevă de 12 ani care locuieşte în aceeaşi clădire.

Sunt două firi nesociabile care încearcă să-şi ascundă inteligenţa din diferite motive, pasionate de citit şi de o analiză a lumii în care trăiesc, cele două personaje nu interacţionează până la un moment dat.

Când sunt angosată, mă retrag în refugiu, nu-i nevoie să călătoresc; cufundarea în sferele memoriei mele literare e de-ajuns. Căci ce distragere mai nobilă există, nu-i aşa, ce tovărăşie mai captivantă, ce transă mai delicioasă decât cea a literaturii?

Paloma plănuieşte să se sinucidă în ultima zi de şcoală considerând că nimeni nu o înţelege.

Dar dacă te temi de viitor este pentru că nu ştii să construieşti prezentul şi, când nu ştii să construieşti prezentul, te amăgeşti că vei putea s-o faci mâine şi te-ai dus pe copcă, fiindcă mâine sfârşeşte întotdeauna prin a deveni astăzi, nu-i aşa ?

Cele două eroine au o pasiune comună cultura japoneză, pasiune care le va uni atunci când în clădire se mută Kakuro Ozu. Acest triunghi format din cele trei personaje, le ajută să-şi decopere adevărata menire în profunzime.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Muriel Barbery.

Nu putem înceta să dorim, iar asta ne glorifică şi ne ucide. Dorinţa! Ea ne poartă şi ne crucifică, conducându-ne în fiecare zi pe câmpul de luptă unde în ajun am pierdut bătălia, dar care în lumina soarelui, ni se pare din nou un teren de cuceriri, ne face să construim, chiar dacă mâine vom muri, imperii sortite să ajungă praf şi pulbere, ca şi cum cunoaşterea căderii lor viitoare n-ar conta cât contează setea de a le edifica acum.

Vă invit să descoperiţi această carte profundă, o lectură pe care să o savuraţi în tihnă lăsându-te purtat în lumea celor doua personaje.

Lectură plăcută !!!

 

 

 

🔥 CARTEA ELEGANŢA ARICIULUI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.