Recenzie “The Essex Serpent” de Sarah Perry

Titlu: The Essex Serpent
Autor: Sarah Perry
An apariție : 2017
Editura: Profile Books
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Ramona Alexandra Popa
Publicată la 24.01.2018
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “The Essex Serpent” de Sarah Perry
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI THE ESSEX SERPENT PE:

Poveștile istorice de ficțiune sunt preferatele mele, această pasiune fiind insuflată de celebra serie “Outlander”. Eroinele puternice, independente, care schimbă oameni și mentalități mă fascinează și doresc să trăiesc aceste povești de ori câte ori am ocazia. “The Essex Serpent” de Sarah Perry este o carte perfectă, ce se încadrează în această categorie și care mi-a trezit interesul încă de la descriere.

Acțiunea este plasată în Anglia secolului XIX și o urmărește pe Cora, o tânăra rămasă recent văduvă. Aflăm totuși că nu este foarte supărată din această cauză, deoarece răposatul ei soț era abuziv, privând-o de libertatea de care avea atâta nevoie. Acum, fără acesta, este liberă să facă ceea ce își dorește și să-și urmeze propriul drum. Visul ei este să devină om de știință, este pasionată de Darwin, de teoriile lui, de fosile, de lumea care o înconjoară și vrea să o schimbe în bine. Află că în Essex, oamenii de acolo sunt terorizați de un șarpe malefic, care aparent omoară lumea păcătoasă, ce reprezintă un fel de jertfă pentru păcatele comise. Împreună cu fiul ei și bona acestuia, pleacă în Essex în căutarea lui. Aici îl întâlnește pe pastorul William, care este complet diferit de Cora, un om ce crede în tradiție și religie ca mod de viață. Deși diferiți, se împrietenesc și pe tot parcursul cărții, vom asista la dezbateri și dialoguri foarte interesante, care arată diferențele dintre cei doi și modul în care aceștia susțin cu stoicism crezul lor.

Imagini pentru the essex serpent“The Essex Serpent” de Sarah Perry nu atrage doar prin intrigă, ci mai mult prin personaje. Cora este o femeie care poate schimba mentalități și care își poate susține punctul de vedere până la ultima suflare. Este constant prezentată în antiteză cu William, deoarece ideile ei sunt noi, revoluționare, născute din cunoaștere și sete de necunoscut. Am comparat-o foarte mult cu Claire Randall din Outlander, deoarece și aceasta a trebuit să lupte cu o societate învechită, care crede în religie și mituri antice, precum vrăjitoria, magia sau creaturi malefice. Cora deschide noi orizonturi, descoperă lumea din jur și susține evoluția ca fiind punctul cel mai important de atins în viață. William în schimb, susține că tradiționalul și religia trebuie respectate cu prețul vieții și mentalitatea lui este identică cu cea a oamenilor din sat. Asistăm la o dezbatere amplă, plasată pe aproximativ 400 de pagini, între nou și vechi, viitor și trecut. Trebuie văzut doar cine câștigă și cu ce părere rămânem la sfârșitul lecturii.

Recomand cu drag această carte și abia aștept să fie tradusă și la noi, pentru că merită cu desăvârșire o varianta frumoasă în limba română 🙂

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.