Recenzie ”Fata care a băut luna” de Kelly Barnhill

by | Jul 31, 2020 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FATA CARE A BĂUT LUNA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Kelly Barnhill este o autoare de  cărți pentru copii, dar și pentru oameni mari. Kelly creează o nouă lume formată pe antitezele dintre bine și rău, urât și frumos, iubire și ură.

Oamenii trăiesc într-o lume unde spaima și frica te pândește după colț, unde soarele răsare doar pentru câteva ore și ești nevoit să-ți sacrifici propriul copil pentru că dacă nu faci asta vrăjitoarea cea rea se răzbuna pe tine.

Dincolo de această lume, domnește o vrăjitoare care primește anual jerfa unui bebeluș pentru a nu distruge viețile tuturor oamenilor din cetate.

Luna este personajul principal al acestei cărți. Ea ajunge să trăiască într-o lume plină de magie, alături de bunica Xan. Luna s-a născut într-o lume plină de minciuni, de oameni lipsiți de libertate, adormiți. Dar, există și o lume a oamenilor liberi, a iubirii.


“Inima este alcătuită din lumina stelelor

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Kelly Barnhill

Și din timp.O înțepătură  de dor pierdută în întuneric.”


Xan îi ține pe copii la piept pentru a le da să bea lumina stelelor. Însă, la un moment dat greșește, și hrănește o fetiță cu lumina lunii, dându-i puteri magice foarte mari și legându-se de destinul fetei care a băut luna.

“Fata care a băut luna” este o carte foarte frumoasă, pentru toate vârstele care ilustrează în mod satiric societatea în care trăim. Cartea este ușoară, pentru copii, dar ascunde și mistere de descifrat pentru adulți.

Titlu: Fata Care A Băut Luna
Autor: Kelly Barnhill
An apariție : 2020
Editura: ARTHUR
Nr. Pagini: 360
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 31.07.2020
Nota recenzorului: 7/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Cu ultima suflare” de Paul Kalanithi

Recenzie “Cu ultima suflare” de Paul Kalanithi

             "Cu ultima suflare" prezintă povestea incredibilă a unui doctor aflat în ultimul an de rezidențiat care află la doar 36 de ani că are cancer la plămâni în faza terminală.  A fost începutul unei schimbări tragice: medicul care tratează pacienți în faza...

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 168 zile și a scris până acum 63 articole. Se află pe poziția 21 din 150 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments