Recenzie ”Fata care a băut luna” de Kelly Barnhill

by | Jul 31, 2020 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FATA CARE A BĂUT LUNA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Kelly Barnhill este o autoare de  cărți pentru copii, dar și pentru oameni mari. Kelly creează o nouă lume formată pe antitezele dintre bine și rău, urât și frumos, iubire și ură.

Oamenii trăiesc într-o lume unde spaima și frica te pândește după colț, unde soarele răsare doar pentru câteva ore și ești nevoit să-ți sacrifici propriul copil pentru că dacă nu faci asta vrăjitoarea cea rea se răzbuna pe tine.

Dincolo de această lume, domnește o vrăjitoare care primește anual jerfa unui bebeluș pentru a nu distruge viețile tuturor oamenilor din cetate.

Luna este personajul principal al acestei cărți. Ea ajunge să trăiască într-o lume plină de magie, alături de bunica Xan. Luna s-a născut într-o lume plină de minciuni, de oameni lipsiți de libertate, adormiți. Dar, există și o lume a oamenilor liberi, a iubirii.


“Inima este alcătuită din lumina stelelor

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Kelly Barnhill

Și din timp.O înțepătură  de dor pierdută în întuneric.”


Xan îi ține pe copii la piept pentru a le da să bea lumina stelelor. Însă, la un moment dat greșește, și hrănește o fetiță cu lumina lunii, dându-i puteri magice foarte mari și legându-se de destinul fetei care a băut luna.

“Fata care a băut luna” este o carte foarte frumoasă, pentru toate vârstele care ilustrează în mod satiric societatea în care trăim. Cartea este ușoară, pentru copii, dar ascunde și mistere de descifrat pentru adulți.

🔥 CARTEA FATA CARE A BĂUT LUNA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Fata Care A Băut Luna
Autor: Kelly Barnhill
An apariție : 2020
Editura: ARTHUR
Nr. Pagini: 360
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 31.07.2020
Nota recenzorului: 7/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 113 zile și a scris până acum 55 articole. Se află pe poziția 22 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments