Recenzie ”Fata care a băut luna” de Kelly Barnhill

by | Jul 31, 2020 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FATA CARE A BĂUT LUNA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Kelly Barnhill este o autoare de  cărți pentru copii, dar și pentru oameni mari. Kelly creează o nouă lume formată pe antitezele dintre bine și rău, urât și frumos, iubire și ură.

Oamenii trăiesc într-o lume unde spaima și frica te pândește după colț, unde soarele răsare doar pentru câteva ore și ești nevoit să-ți sacrifici propriul copil pentru că dacă nu faci asta vrăjitoarea cea rea se răzbuna pe tine.

Dincolo de această lume, domnește o vrăjitoare care primește anual jerfa unui bebeluș pentru a nu distruge viețile tuturor oamenilor din cetate.

Luna este personajul principal al acestei cărți. Ea ajunge să trăiască într-o lume plină de magie, alături de bunica Xan. Luna s-a născut într-o lume plină de minciuni, de oameni lipsiți de libertate, adormiți. Dar, există și o lume a oamenilor liberi, a iubirii.


“Inima este alcătuită din lumina stelelor

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Kelly Barnhill

Și din timp.O înțepătură  de dor pierdută în întuneric.”


Xan îi ține pe copii la piept pentru a le da să bea lumina stelelor. Însă, la un moment dat greșește, și hrănește o fetiță cu lumina lunii, dându-i puteri magice foarte mari și legându-se de destinul fetei care a băut luna.

“Fata care a băut luna” este o carte foarte frumoasă, pentru toate vârstele care ilustrează în mod satiric societatea în care trăim. Cartea este ușoară, pentru copii, dar ascunde și mistere de descifrat pentru adulți.

Titlu: Fata Care A Băut Luna
Autor: Kelly Barnhill
An apariție : 2020
Editura: ARTHUR
Nr. Pagini: 360
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 31.07.2020
Nota recenzorului: 7/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Maria Tănase. Artista, omul, legenda” de Stejărel Olaru

Recenzie „Maria Tănase. Artista, omul, legenda” de Stejărel Olaru

„Pe această mare Doamnă a cântecului popular românesc trebuie să o revedem, cu ochii minţii noastre, numai cântând: atunci trăia ea cu adevărat, atunci era ea cea adevărată.” Mi-am dorit să descopăr un personaj feminin care a lăsat o amprentă asupra culturii muzicale...

Recenzie „Autobiografia” de José Luís Peixoto

Recenzie „Autobiografia” de José Luís Peixoto

„Autobiografia”, de José Luís Peixoto, este un roman care împletește biografia cu ficțiunea publicat în 2019, fiind cea mai recentă carte de acest autor. Peixoto, născut în 1974, este unul dintre cei mai citiți scriitori portughezi contemporani, câștigător a numeroase...

Recenzie ”Așteaptă-mă” de Elisabeth Naughton

Recenzie ”Așteaptă-mă” de Elisabeth Naughton

Pe Elisabeth Naughton am cunoscut-o prin intermediul seriei Casa Păcatelor. M-am îndrăgostit iremediabil de stilul ei de a scrie și am savurat fiecare carte din serie ca și cum ar fi fost ultima mea lectură. Urmează să scriu o recenzie și pentru această serie, însă...

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 194 zile și a scris până acum 64 articole. Se află pe poziția 21 din 151 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments