Recenzie ”Fata care a băut luna” de Kelly Barnhill

by | Jul 31, 2020 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FATA CARE A BĂUT LUNA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Kelly Barnhill este o autoare de  cărți pentru copii, dar și pentru oameni mari. Kelly creează o nouă lume formată pe antitezele dintre bine și rău, urât și frumos, iubire și ură.

Oamenii trăiesc într-o lume unde spaima și frica te pândește după colț, unde soarele răsare doar pentru câteva ore și ești nevoit să-ți sacrifici propriul copil pentru că dacă nu faci asta vrăjitoarea cea rea se răzbuna pe tine.

Dincolo de această lume, domnește o vrăjitoare care primește anual jerfa unui bebeluș pentru a nu distruge viețile tuturor oamenilor din cetate.

Luna este personajul principal al acestei cărți. Ea ajunge să trăiască într-o lume plină de magie, alături de bunica Xan. Luna s-a născut într-o lume plină de minciuni, de oameni lipsiți de libertate, adormiți. Dar, există și o lume a oamenilor liberi, a iubirii.


“Inima este alcătuită din lumina stelelor

Și din timp.O înțepătură  de dor pierdută în întuneric.”


Xan îi ține pe copii la piept pentru a le da să bea lumina stelelor. Însă, la un moment dat greșește, și hrănește o fetiță cu lumina lunii, dându-i puteri magice foarte mari și legându-se de destinul fetei care a băut luna.

“Fata care a băut luna” este o carte foarte frumoasă, pentru toate vârstele care ilustrează în mod satiric societatea în care trăim. Cartea este ușoară, pentru copii, dar ascunde și mistere de descifrat pentru adulți.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții FATA CARE A BĂUT LUNA?

Vezi toată lista de cărți scrise de Kelly Barnhill sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FATA CARE A BĂUT LUNA CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Fata Care A Băut Luna
Autor: Kelly Barnhill
An apariție : 2020
Editura: ARTHUR
Nr. Pagini: 360
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 31.07.2020
Nota recenzorului: 7

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Fântânile Tăcerii” de Ruta Sepetys

Recenzie ,,Fântânile Tăcerii” de Ruta Sepetys

Spania se află sub conducerea dictatorială a generalului Francisco Franco, o conducere mânată de secrete și de tăcere unde spaniolii sunt niște victime. Ana este cameristă la hotelul Castellana Hilton, slujbă care a salvat-o de trecutul îngrozitor al familiei ei. Când...

„Inferno” de Dan Brown

„Inferno” de Dan Brown

Nu pot spune cât de mult îmi place Dan Brown. Îi ador scrierile și întotdeauna când am un blocaj într-ale lecturii, citesc un roman de-al lui. Suspansul, personajele, informațiile primite sunt de fiecare dată excepționale. Consider că Dan Brown trebuie citit măcar...

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Am citit câteva recenzii la cărțile lui Llosa prin online și m-am întărâtat nițel. Mi-a fost frică de o dezamăgire când am început Sărbătoarea Țapului, dar n-a fost cazul. Scrie în forță Llosa, scrie trivial și vulgar, e brutal și misogin, sfâșie inima, își bate joc...

0 0 vote
Article Rating
Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 289 zile și a scris până acum 69 articole. Se află pe poziția 10 din 25 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments