Recenzie Fii independentă: spune-i “Pa” în loc de “Da” de Corneanu Ana-Sorina

by | Mar 28, 2016 | Dezvoltare Personală, Literatura Română, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FII INDEPENDENTĂ: SPUNE-I PA ÎN LOC DE DA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Fii independenta spune-i pa in loc de da de Corneanu ana sorina

Fii independentă: spune-i “pa” în loc de “da” de Corneanu Ana-Sorina este o carte de suflet câștigată la un concurs pe net. Toate fetele și femeile au avut măcar o singură dată inima frântă de vreun bărbat care nici nu știe cât poate durea, nici nu îi pasă.

Sentimentul de inimă frântă poate ucide, este dovedit științific. De aceea este indicat să cauți prin orice mijloace să te vindeci, cumva să treci peste. Deși nu credeam, această carte m-a ajutat să mă întregesc și să înțeleg multe lucruri pe care le știam doar în teorie.

Am citit această carte în tren. 45 de minute au fost suficiente să citesc o carte care m-a ajutat și mi-a rămas în suflet ca una dintre cele mai bune cărți citite recent și publicată de un autor român contemporan. Este o carte de doar 117 pagini, dar nu vă lăsați înșelati de aparențe. Esențele tari se țin în sticluțe mici.

Eu am pus-o în bibliotecă pe raftul de dezvoltare personală. De ce? Pentru că ajută cititorul să treacă peste o situație interioară dificilă și greu de gestionat de unul singur. O caracteristică a acestei cărți care mi-a plăcut mult este structurarea pe capitole ca în poza următoare. Fiecare capitol cuprinde sfaturi pentru recăpătarea încrederii în sine, uitarea persoanei care ți-a frânt inima, toate pentru a reînvăța să simți liniștea și fericirea proprie și personală.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Corneanu Ana-Sorina

Este important să știm ce fel de om avem lângă noi, dar mai ales să fim siguri că nu este tipul dominatorului care încearcă să ne schimbe întreaga viață după bunul plac. Nu este normal să fim jucării în mâinile unui om care nu este mulțumit niciodată de nimic și care ne acceptă în viața lui doar pentru a fi proiectul său, ceea ce vrea să modeleze pentru a crea o operă de artă.

Un astfel de om este mereu nemulțumit și la cea mai mică dorință de opoziție afișată va reacționa violent verbal și/sau fizic. Un astfel de om este periculos atât pentru psihicul unei femei, cât și pentru viața ei. Multe femei sunt în situația descrisă mai sus și nu au curajul să se rupă de acest șantajator. E important să știe că nu sunt singure, că pot primi ajutor, dar și mai important de atât, că cel mai bun și sigur ajutor este cel primit de la ele însele.

Fii independentă: spune-i “pa” în loc de “da” este o carte care oferă un ajutor tuturor femeilor care se simt singure, sunt nefericite într-o relație cu un bărbat dominator și nu găsesc curajul să rupă orice legătură cu el. Un sprijin moral, o voce caldă care îți vorbește blând în momente în care un cuvânt bun este tot ce ai nevoie pentru a îți ridica moralul și a găsi forța de a o lua de la capăt iar și iar.

Titlu: Fii Independentă: Spune-i Pa în Loc De Da
Autor: Corneanu Ana-Sorina
An apariție : 2015
Editura: ROVIMED
Nr. Pagini: 118
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 28.03.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Această carte mi s-a adresat ca unei prietene și m-a vindecat. Am primit sfaturi amănunțite și bine documentate despre cum să îmi vindec sufletul după o despărțire.

Aspecte Negative:

Este o carte pentru femei, scrisă de o femeie într-un stil girlish, deci ar putea să nu placă unor cititori de sex masculin. Descrie stări și emoții care pot afecta persoanele mai sensibile și pot face mai mult rău decât bine.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Recenzie “La răscruce de vânturi” de Emily Brönte

Recenzie “La răscruce de vânturi” de Emily Brönte

La răscruce de vânturi este o poveste de dragoste clasică, dar neobișnuită, atipică, toxică, cum ar cataloga-o psihologii din zilele noastre, este povestea de dragoste neîmpărtășită dintre Heathcliff și Catherine. O dragoste, o apropiere și o pliere perfectă a...

Oana Pauna este redactor Booknation.ro de 2237 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 28 din 153 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Pauna aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments