Recenzie „Formidabilul Freak” de Rodman Philbrick

de | iun. 2, 2016 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FORMIDABILUL FREAK ARE REDUCERE PE:

981110Formidabilul Freak este o carte pentru adolescenți. Dacă stau să mă gândesc mai bine,  nu neapărat, pentru că poate să emoționeze chiar și un adult wannabe ca mine.

Formidabilul Freak, în engleză Freak the Mighty, este povestea unei prietenii inedite dintre doi adolescenți. Cei doi amici sunt Maxwell, băiatul mătăhălos și impunător cu un tată închis pentru crimă și Kevin, un puști pirpiriu cu grave probleme de sănătate, dar foarte inteligent.

Prietenia celor doi se transformă într-o adevărată aventură urbană din cauza problemelor adolescentine, neînțelegeri între găști și subestimarea propriului intelect. Dar mai mult, aventura capătă tente de film de acțiune în momentul în care tatăl lui Max iese din închisoare cu dorința de a se răzbuna pe cei dinafară.

Din fericire, Formidabilul Freak reușește să salveze situația, mai mult de atât, cei doi prieteni rămân alături unul de celălalt și în fața unui adevărat hop… moartea.

Dacă îți place recenzia cărții FORMIDABILUL FREAK, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Rodman Philbrick

Urmărim toată povestea din prisma introvertitului Max, care ne relatează pas cu pas drumul pe care l-a parcurs alături de prietenul său și în cele din urmă ne destăinuie…

M-am apucat să pun pe hârtie adevărul în armură cu zale. Și am scris și am tot scris (..) Și pentru că am scris o carte, cine știe, poate o să mă apuc să și citesc câteva.

Dacă sunteți curioși cum a apărut porecla celor doi, ei bine, aflați că Max are obiceiul de a da porecle celor din jur, pentru că acestea îi reprezintă ceva mai bine decât numele proprii.

Oare există astfel de prietenii între oameni foarte diferiți și în viața reală? Sunt destul de sigură că așa este.

Rodman Philbrick este un autor american de romane pentru copii și adolescenți. Formidabilul Freak și Formidabilui Max sunt cele mai cunoscute opere ale autorului.

Rodman Philbrick a primit numeroase premii și nominalizări pentru activitatea sa literară.

Vă doresc lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FORMIDABILUL FREAK CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: FORMIDABILUL FREAK
Autor: Rodman Philbrick
An apariție : 2016
Editura: BOOKLET FICTION
Nr. Pagini: 160
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2259

Alte recenzii de la Rodman Philbrick:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Bianca Dacin este redactor Booknation.ro de 2786 zile și a scris până acum 24 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Bianca Dacin aici. Bianca Dacin are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments