Recenzie “Formidabilul Freak” de Rodman Philbrick

Titlu: Formidabilul Freak
Autor: Rodman Philbrick
An apariție : 2016
Editura: Booklet Fiction
Nr. Pagini: 160
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Bianca Dacin
Publicată la 2.06.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Formidabilul Freak” de Rodman Philbrick
3 (60%) 2 votes

981110Formidabilul Freak este o carte pentru adolescenți. Dacă stau să mă gândesc mai bine,  nu neapărat, pentru că poate să emoționeze chiar și un adult wannabe ca mine.

Formidabilul Freak, în engleză Freak the Mighty, este povestea unei prietenii inedite dintre doi adolescenți. Cei doi amici sunt Maxwell, băiatul mătăhălos și impunător cu un tată închis pentru crimă și Kevin, un puști pirpiriu cu grave probleme de sănătate, dar foarte inteligent.

Prietenia celor doi se transformă într-o adevărată aventură urbană din cauza problemelor adolescentine, neînțelegeri între găști și subestimarea propriului intelect. Dar mai mult, aventura capătă tente de film de acțiune în momentul în care tatăl lui Max iese din închisoare cu dorința de a se răzbuna pe cei dinafară.

Din fericire, Formidabilul Freak reușește să salveze situația, mai mult de atât, cei doi prieteni rămân alături unul de celălalt și în fața unui adevărat hop… moartea.

Urmărim toată povestea din prisma introvertitului Max, care ne relatează pas cu pas drumul pe care l-a parcurs alături de prietenul său și în cele din urmă ne destăinuie…

M-am apucat să pun pe hârtie adevărul în armură cu zale. Și am scris și am tot scris (..) Și pentru că am scris o carte, cine știe, poate o să mă apuc să și citesc câteva.

Dacă sunteți curioși cum a apărut porecla celor doi, ei bine, aflați că Max are obiceiul de a da porecle celor din jur, pentru că acestea îi reprezintă ceva mai bine decât numele proprii.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Rodman Philbrick.

Oare există astfel de prietenii între oameni foarte diferiți și în viața reală? Sunt destul de sigură că așa este.

Rodman Philbrick este un autor american de romane pentru copii și adolescenți. Formidabilul Freak și Formidabilui Max sunt cele mai cunoscute opere ale autorului.

Rodman Philbrick a primit numeroase premii și nominalizări pentru activitatea sa literară.

Vă doresc lectură plăcută!

Aspecte Pozitive:

Aparențele pot fi înșelătoare, să încercăm să le depășim, ușor, prin exemplul acestei cărți.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.