Recenzie „Fraierilor!” de Mihai Gotiu

de | mai 3, 2019 | Beletristică, Comunicare și Jurnalism, Istorie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FRAIERILOR! ARE REDUCERE PE:

Acum ceva timp v-am povestit despre cartea „Afacerea Roșia Montană” scrisă de jurnalistul și scriitorul Mihai Gotiu.

Despre autor va mai pot spune că este un colaborator activ al Departamentului de Psihologie clinică și Psihoterapie al Universtitatii Babeș Bolya din Cluj.

S-a remarcat și că scenarist și regizor într-un proiect unic reprezentat de fimele Retmagia și Retman. Acestea sunt o serie de desene animate terapeutice. Concepute în 2012, sunt premiate și recunoscute internațional pentru valoarea adusă în tratamentele psihologice destinate copiilor și tinerilor.

Cartea pe care vreau să v-o prezint astăzi se numește „Fraierilor!„. Recunosc că în prima faza, de această dată, titlul a fost cel care mi-a trezit curiozitatea. La care se adaugă bineînțeles și experiență de a fi citit „Afacerea Roșia Montană” ca pe un tratat de istorie recentă autohtonă. Nici de această dată, Mihai Gotiu nu se dezice de stilul aș putea spune de acum caracteristic.

Apărută la editura Tact în 2015, cartea este o continuarea a poveștii descrise în „Afacerea Roșia Montană”. Deși mai scurtă ca întindere, cu doar 206 pagini, se citește la fel de intens.

Este împărțită în patru capitole în care autorul ne plimbă pe cărări jurnalistice prin țară dar și peste hotare prin lumea largă.

Dacă te întorci pe același drum

Cuprins în 24 de pagini acest prim capitol ne vorbește despre Mihai Gotiu ca un posibil personaj și nu ca un autor de carte și jurnalist recunoscut.

„Simplu spus, Mihai Gotiu este un complex de psihopatologie bine articulată căruia îi place <<să se dea normal>> și, uneori, reușește teribil de bine! La prima vedere, el pare o personalitate de tip narcisist. Pe tot parcursul romanului transpare de pattern pervaziv de grandoare (în fantezie sau în realitate).”

De asemeni interesante în această parte a cărții sunt și imaginile semnate de Nicu Cherciu de la diverse evenimente importante pentru parcusul autorului.

Europa. Fără GPS

În această parte a cărții, Mihai Gotiu ne povestește despre parcusul sau ca jurnalist. Ne povestește despre lecțiile de jurnalism din Amsterdam de la olandezi. De asemeni ne povestește despre perioada petrecută la Viena unde s-a bucurat de o bursă de studii.

Și în acest capitol ne bucurăm de o serie de imagini semnate atât, Nicu Cherciu, Luminița Dejeu și alții inclusiv însăși Mihai Gotiu.

Probleme de școală Primar(a)

Cel de-al treilea capitol al cărții ne pezinta activitatea și proiectele realizate de acesta ca redactor la cotidianul Clujeanul. De asemeni ne prezintă proiectele de activism din jurul proiectului de Roșia Montană pe care le-a susținut și în care a crezut că pot aduce o schimbare. Vorbește mult despre acțiunea MindBomb și implicarea ei în societatea românească.

Iar acesta este doar începutul

Ultimul capitol al cărții ne vorbește despre implicarea artelor în proiectele de activism susținute de autor. Ne povestește despre piese de teatru precum Hunoriada despre care o să va las pe voi să aflați mai multe din carte.

Este o carte pe care v-o recomand pentru că va ajută să aflați mai multe despre istoria recentă a țării noastre.

Ți-a plăcut recenzia cărții FRAIERILOR!?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Mihai Gotiu

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FRAIERILOR! CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Fraierilor!
Autor: Mihai Gotiu
An apariție : 2014
Editura: TACT
Nr. Pagini: 206
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Publicată la 3.05.2019
Nota recenzorului: 6 / 10
Vizualizari recenzie: 278

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Har și Destin” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Har și Destin” de Jennifer L. Armentrout

-S-a sacrificat pe sine, venindu-ți în ajutor. A făcut-o din cea mai pură iubire. Și-a recăpătat Gloria Apusă. Dar el te-a ales pe tine. A ales să cadă. Jennifer L. Armentrout ar putea să scrie orice și aș iubi fiecare carte în parte. Scriitoare hibrid, Armentrout are...

Recenzie „Doamna England” de Stacey Halls

Recenzie „Doamna England” de Stacey Halls

Doamna England mi-a făcut cu ochiul de când am văzut-o la precomandă pe site-ul Nemira. Am pândit-o, am ocolit-o, am pus-o în coș, am dat-o jos, am pus-o iar...știți circuitul, nu trebuie să vi-l povestesc eu. Cert e că finalul a fost unul fericit și a ajuns la mine...

Recenzie „Doamna Harris cucerește Parisul” de Paul Gallico

Recenzie „Doamna Harris cucerește Parisul” de Paul Gallico

În viață n-ar trebui să colecționăm mașini de lux sau bijuterii de firmă, ci momente de bunătate și amintiri cu oamenii ce ne-au atins sufletul. Doamna Harris este văduvă de douăzeci de ani, fără urmași; a avut o căsnicie trainică și liniștită, și-a iubit și respectat...

0 0 votes
Article Rating
Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 1322 zile și a scris până acum 79 articole. Se află pe poziția 11 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments