Recenzie “Fraierilor!” de Mihai Gotiu

by | May 3, 2019 | Beletristică, Comunicare și Jurnalism, Istorie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FRAIERILOR! ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Acum ceva timp v-am povestit despre cartea “Afacerea Roșia Montană” scrisă de jurnalistul și scriitorul Mihai Gotiu.

Despre autor va mai pot spune că este un colaborator activ al Departamentului de Psihologie clinică și Psihoterapie al Universtitatii Babeș Bolya din Cluj.

S-a remarcat și că scenarist și regizor într-un proiect unic reprezentat de fimele Retmagia și Retman. Acestea sunt o serie de desene animate terapeutice. Concepute în 2012, sunt premiate și recunoscute internațional pentru valoarea adusă în tratamentele psihologice destinate copiilor și tinerilor.

Cartea pe care vreau să v-o prezint astăzi se numește “Fraierilor!“. Recunosc că în prima faza, de această dată, titlul a fost cel care mi-a trezit curiozitatea. La care se adaugă bineînțeles și experiență de a fi citit “Afacerea Roșia Montană” ca pe un tratat de istorie recentă autohtonă. Nici de această dată, Mihai Gotiu nu se dezice de stilul aș putea spune de acum caracteristic.

Apărută la editura Tact în 2015, cartea este o continuarea a poveștii descrise în “Afacerea Roșia Montană”. Deși mai scurtă ca întindere, cu doar 206 pagini, se citește la fel de intens.

Este împărțită în patru capitole în care autorul ne plimbă pe cărări jurnalistice prin țară dar și peste hotare prin lumea largă.

Dacă te întorci pe același drum

Cuprins în 24 de pagini acest prim capitol ne vorbește despre Mihai Gotiu ca un posibil personaj și nu ca un autor de carte și jurnalist recunoscut.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Mihai Gotiu

“Simplu spus, Mihai Gotiu este un complex de psihopatologie bine articulată căruia îi place <<să se dea normal>> și, uneori, reușește teribil de bine! La prima vedere, el pare o personalitate de tip narcisist. Pe tot parcursul romanului transpare de pattern pervaziv de grandoare (în fantezie sau în realitate).”

De asemeni interesante în această parte a cărții sunt și imaginile semnate de Nicu Cherciu de la diverse evenimente importante pentru parcusul autorului.

Europa. Fără GPS

În această parte a cărții, Mihai Gotiu ne povestește despre parcusul sau ca jurnalist. Ne povestește despre lecțiile de jurnalism din Amsterdam de la olandezi. De asemeni ne povestește despre perioada petrecută la Viena unde s-a bucurat de o bursă de studii.

Și în acest capitol ne bucurăm de o serie de imagini semnate atât, Nicu Cherciu, Luminița Dejeu și alții inclusiv însăși Mihai Gotiu.

Probleme de școală Primar(a)

Cel de-al treilea capitol al cărții ne pezinta activitatea și proiectele realizate de acesta ca redactor la cotidianul Clujeanul. De asemeni ne prezintă proiectele de activism din jurul proiectului de Roșia Montană pe care le-a susținut și în care a crezut că pot aduce o schimbare. Vorbește mult despre acțiunea MindBomb și implicarea ei în societatea românească.

Iar acesta este doar începutul

Ultimul capitol al cărții ne vorbește despre implicarea artelor în proiectele de activism susținute de autor. Ne povestește despre piese de teatru precum Hunoriada despre care o să va las pe voi să aflați mai multe din carte.

Este o carte pe care v-o recomand pentru că va ajută să aflați mai multe despre istoria recentă a țării noastre.

Titlu: Fraierilor!
Autor: Mihai Gotiu
An apariție : 2014
Editura: TACT
Nr. Pagini: 206
Limba: Română
Gen Literar: Alte Genuri
Publicată la 3.05.2019
Nota recenzorului: 6/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 711 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 25 din 149 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments