Recenzie Freud – O viață pentru timpul nostru de Peter Gay

de | dec. 30, 2014 | Biografii, Istorie, Memorii, Psihologie, Recenzii cărți, Științe Umaniste

🔥 CARTEA FREUD - O VIAȚĂ PENTRU TIMPUL NOSTRU ARE REDUCERE PE:

Freud,O viata pentru timpul nostru

Cu toții am auzit într-o măsură mai mică sau mai mare numele Sigmund Freud. Este una din personalitățile marcante în Psihologie. Opera vieții sale, psihanaliza, este un subiect care naște și în prezent multe dezbateri.

Dacă ești pasionat de psihologie există doar două opțiuni: fie „îți place Freud”, fie nu.

Ca și în multe alte domenii, în psihologie (care este un domeniu încă „tânăr” ) există mai multe tipuri de orientări. Psihanaliza este de orientare psiho-dinamică și indiferent ce se spune, fără câteva elemente de bază din aceasta, psihologia nu ar fi fost atât de performantă ca în prezent.

Dacă îți place recenzia cărții FREUD - O VIAȚĂ PENTRU TIMPUL NOSTRU, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Peter Gay

Indiferent dacă ești student la psihologie, psiholog, sau pur și simplu îți place să citești, cartea „Freud- O viață pentru timpul nostru” de Peter Gay este o lectură superbă.

Peter Gay nu încearcă să te convingă să îți placă Freud sau psihanaliza. El încearcă să îți povestească viața unui om care a fost permanent zbuciumat de întrebări existențiale, un om care a încercat și a reușit să creeze o nouă orientare științifică într-o societate sufocată de legi morale duse la extrem.

Începând cu primele pagini și până la sfârșit veți descoperi o viață de luptător, o personalitate care dincolo de controverse a luptat cu toți, chiar și cu el însuși și a biruit. Veți descoperi multe întâmplări relatate chiar de el sau prietenii săi datorită numeroaselor corespondențe păstrate până în prezent.

Cartea începe cu viața unui copil botezat Sigismund Freud care încă de atunci a fost înfometat pentru lectură. Părinții au fost ferm convinși că va ajunge un om mare. Crescut într-un mediu stimulat intelectual, cartea urmează firul vieții sale, de la primele zile în Universitate, la perioada când lucra în laborator, întâlnirea și prietenia cu Fliess, Breuer, primele sedințe ca psihoterapeut, elaborarea teoriilor sale, prietenia cu Marie Bonaparte, Lou Andreas-Salome, Carl Gustav Jung etc., viața din timpul Primului Război Mondial și exilul respectiv moartea sa în Anglia înainte de izbucnirea celui De-al Doilea Război Mondial.

Desigur acesta este doar un foarte mic rezumat. Bibliografia scrisă de Peter Gay este monumentală.

Recomand această carte tuturor acelora care doresc câteva grame de inspirație de la un om care a trecut prin toate obstacolele vieții, care doresc să vadă cum trăiau vienezii de la mijlocul secolului XIX și prima parte a secolului XX sau celor care vor să cunoască mai bine Psihanaliza și creatorul ei.

Nu este o simplă biografie, este o poveste cât se poate de reală.

„Cu aproape patru decenii în urmă, Freud îi scrisese lui Oskar Pfister, întrebând-se ce va face în ziua „în care gândurile vor înceta sau cuvintele nu vor veni?” Nu-și putea reprima un „fior legat de această posibilitate. De aceea, în ciuda resemnării în fața destinului care i se potrivește unui om onest, nu am decât o singură dorință stăruitoare, pe de-a întregul secretă: fără invaliditate, fără paralizarea puterilor din cauza suferințelor trupești. Să murim în armură, așa cum spunea Regele Macbeth”” – Peter Gay, „Freud- O viață pentru timpul nostru.”

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FREUD - O VIAȚĂ PENTRU TIMPUL NOSTRU CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: FREUD - O VIAȚĂ PENTRU TIMPUL NOSTRU
Autor: Peter Gay
An apariție : 2012
Editura: TREI
Nr. Pagini: 696
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1660

Alte recenzii de la Peter Gay:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Sergiu Telbisz este redactor Booknation.ro de 2905 zile și a scris până acum 20 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Sergiu Telbisz aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments