Recenzie „Frumoasa și Bestia” de An Leysen

by | Mar 16, 2019 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FRUMOASA ȘI BESTIA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Există atâtea povești câți cititori… și tot atâtea povestiri câți naratori. Din această perspectivă, recenzia noastră se coagulează în jurul basmului „Frumoasa și Bestia” în varianta lui An Leysen, apărută la Editura Univers Enciclopedic Junior.

Astfel, având ca punct de plecare celebra poveste cu același nume, „Frumoasa și Bestia” apare într-o lumină nouă, revelând o perspectivă „plină de prospețime”. În accepția lui An Leysen, basmul este sincronizat valorilor lumii contemporane, sensibilității acesteia.

Prin intermediul personajelor sale, autoarea explorează valori și calități și problematizează defecte. În sensul acesta, Frumoasa, sora Frumoasei sau Bestia își depășesc rolurile de simpli actanți, devenind simboluri. Spre exemplu, Frumoasa  transmite un puternic mesaj despre valențele lui „a fi mărinimos”, dar și despre dragostea pentru lectură. În antiteză cu ea apare sora, mereu preocupată de aspectul fizic și validând superficialul.

Frumoasa și Bestia se individualizează ca personaje nu doar prin gradul de participare la acțiunea basmului. Firul narativ îi evidențiează și prin grafia textului. Ba mai mult decât atât, ilustrațiile care zugrăvesc povestea le subliniază caracterul singular.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de An Leysen

Deși nu impresionează prin originalitatea subiectului, basmul „Frumoasa și Bestia” își revelează valoarea prin intermediul caracterului moralizator cu care autoarea îl înzestrează. În subsidiar, textul vorbește despre puterea dragostei în schimbarea condiției umane sau despre importanța lecturii în dobândirea virtuților nepieritoare.

 

Sursa foto: site-ul Editurii Univers Enciclopedic

Titlu: Frumoasa și Bestia
Autor: An Leysen
An apariție : 2017
Editura: UNIVERS ENCICLOPEDIC
Nr. Pagini: 56
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 16.03.2019
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Adela Ptr. este redactor Booknation.ro de 653 zile și a scris până acum 20 articole. Se află pe poziția 45 din 149 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adela Ptr. aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments