Recenzie „Gazda” de Stephenie Meyer

Autor: Stephenie Meyer
An apariție : 2008
Editura: Rao
Nr. Pagini: 640
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

50.59 RON pe Libris 54.99 RON pe Elefant 23.12 RON pe Cărturești

Gazda de Stephenie MeyerAutoarea senzaționalei Saga AmurgStephenie Meyer, porneşte pe un drum nou, odată cu publicarea romanului Gazda, apărut în 2008 şi în 2009 pentru cititorii români.După cele patru romane din seria

După cele patru romane din seria Twilight ( AmurgLună nouăEclipsa, Zori de zi ), la care se adaugă antologia Noua şi scurta viaţă a lui Bree Tanner, scriitoarea americană schimbă povestea personajelor-vampiri cu una despre extratereştri, care a fost transpusă într-o ecranizare de excepţie în 2013.

The Host (titlul original) prezintă viaţa pe Terra după o invazie venită din spaţiu. Sufletele, creaturi mici cât o panglică, pun stăpânire pe rasa umană şi par să modifice tot ceea ce noi considerăm normal.Acestea se inserează în oameni, le reprimă dorinţele şi amintirile şi le pun stăpânire pe corp, cu preţul de a ţine captivă o persoană înăuntru.

Acestea se inserează în oameni, le reprimă dorinţele şi amintirile şi le pun stăpânire pe corp, cu preţul de a ţine captivă o persoană înăuntru.

Unul dintre cele mai puternice suflete este Wanderer ( Rătăcitoarea), care vrea să pună stăpânire pe corpul adolescentei Melanie Stryder.

Tânara însă,  refuză să se lase posedată și îşi loveşte musafirul nepoftit cu amintiri despre Jared Howe, iubitul acesteia, şi Jamie ( fratele mai mic). Sentimentele sunt atât de veridice şi vii, încât Rătăcitoarea cedează în faţa vocii lui Melanie.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Stephenie Meyer.

Căutătoarea, cea însărcinată cu supravegherea comportamentală a gazdelor, observă că ceva nu este în regulă, dar nu înainte ca Rătăcitoarea să încalce regulile şi să plece în căutarea rebelilor.

“Eşti cea mai nobilă şi pură creatură pe care am întâlnit-o vreodată. Universul va fi un loc mai întunecat fără tine.”

Gazda este experienţa unică a omului prins în mrejele ce îi comandă viaţa, îi reneagă existenţa şi îi mătură gândurile, dar care nu vrea  să îşi cedeze trupul. Astfel, intrusul va trebui să se obişnuiască cu ideea că: “Era prea frumos ca să fie adevărat şi astfel, conform filozofiei umane, în totalitate fals.”

Oare vor reuşi vreodată aceste rase să convieţuiască împreună, chiar cu preţul de a pierde apropiaţi din ambele tabere? Şi cum va arăta noua faţă a lumii? Acestea sunt întrebări la care numai Stephenie Meyer ne poate răspunde.

ALEGE SĂ CREZI. ALEGE SĂ LUPŢI. ALEGE  SĂ IUBEŞTI.

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

50
59 LEI
Libris
54
99 LEI
Elefant
23
12 LEI
Cărturești
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Website Comments

Iubim comentariile tale :)