Recenzie „Gazda” de Stephenie Meyer

Titlu: Gazda
Autor: Stephenie Meyer
An apariție : 2008
Editura: Rao
Nr. Pagini: 640
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Alexandru Niță
Publicată la 24.06.2015
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Gazda” de Stephenie Meyer
Acordă o notă

Gazda de Stephenie MeyerAutoarea senzaționalei Saga AmurgStephenie Meyer, porneşte pe un drum nou, odată cu publicarea romanului Gazda, apărut în 2008 şi în 2009 pentru cititorii români.După cele patru romane din seria

După cele patru romane din seria Twilight ( AmurgLună nouăEclipsa, Zori de zi ), la care se adaugă antologia Noua şi scurta viaţă a lui Bree Tanner, scriitoarea americană schimbă povestea personajelor-vampiri cu una despre extratereştri, care a fost transpusă într-o ecranizare de excepţie în 2013.

The Host (titlul original) prezintă viaţa pe Terra după o invazie venită din spaţiu. Sufletele, creaturi mici cât o panglică, pun stăpânire pe rasa umană şi par să modifice tot ceea ce noi considerăm normal.Acestea se inserează în oameni, le reprimă dorinţele şi amintirile şi le pun stăpânire pe corp, cu preţul de a ţine captivă o persoană înăuntru.

Acestea se inserează în oameni, le reprimă dorinţele şi amintirile şi le pun stăpânire pe corp, cu preţul de a ţine captivă o persoană înăuntru.

Unul dintre cele mai puternice suflete este Wanderer ( Rătăcitoarea), care vrea să pună stăpânire pe corpul adolescentei Melanie Stryder.

Tânara însă,  refuză să se lase posedată și îşi loveşte musafirul nepoftit cu amintiri despre Jared Howe, iubitul acesteia, şi Jamie ( fratele mai mic). Sentimentele sunt atât de veridice şi vii, încât Rătăcitoarea cedează în faţa vocii lui Melanie.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Stephenie Meyer.

Căutătoarea, cea însărcinată cu supravegherea comportamentală a gazdelor, observă că ceva nu este în regulă, dar nu înainte ca Rătăcitoarea să încalce regulile şi să plece în căutarea rebelilor.

“Eşti cea mai nobilă şi pură creatură pe care am întâlnit-o vreodată. Universul va fi un loc mai întunecat fără tine.”

Gazda este experienţa unică a omului prins în mrejele ce îi comandă viaţa, îi reneagă existenţa şi îi mătură gândurile, dar care nu vrea  să îşi cedeze trupul. Astfel, intrusul va trebui să se obişnuiască cu ideea că: “Era prea frumos ca să fie adevărat şi astfel, conform filozofiei umane, în totalitate fals.”

Oare vor reuşi vreodată aceste rase să convieţuiască împreună, chiar cu preţul de a pierde apropiaţi din ambele tabere? Şi cum va arăta noua faţă a lumii? Acestea sunt întrebări la care numai Stephenie Meyer ne poate răspunde.

ALEGE SĂ CREZI. ALEGE SĂ LUPŢI. ALEGE  SĂ IUBEŞTI.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.