Recenzie Gesturile care îi trădează pe politicieni de Joseph Messinger

Titlu: Gesturile Care îi Trădează Pe Politicieni
Autor: Joseph Messinger
An apariție : 2012
Editura: Litera
Nr. Pagini: 208
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Elena Neaţă
Publicată la 20.06.2015
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Gesturile care îi trădează pe politicieni de Joseph Messinger
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI GESTURILE CARE ÎI TRĂDEAZĂ PE POLITICIENI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

gesturile care îi trădează pe politicieni

Nu știu voi, dar eu am fost un mare fan a serialului Lie to me. Îl urmăream cu un caiet și-un pix lângă mine – nu trebuia să-mi scape nimic. De atunci am rămas fascinată de gesturi. Astfel, nu este de mirare că am citit cu mare atenție cartea Gesturile care îi trădează pe politicieni.

Autorul, Joseph Messinger, a fost un reputat psiholog și scriitor belgian. De asemenea, acesta continuă să fie un nume de referință în domeniul comunicării nonverbale și al limbajului gestual. A realizat numeroase lucrări ce tratează comunicare nonverbală, o parte apărând și în țara noastră.

Înainte de a scrie Gesturile care îi trădează pe politicieni, Messinger a petrecut mai mult de șase luni printre deputații din Adunarea Națională a Franței. Astfel a avut ocazia de a le studia fiecare gest… însă nu s-a oprit aici: și-a extins studiul, analizând politicienii chiar și în timpul emisiunilor la care au participat. Rezultatul muncii sale s-a concretizat într-o carte ce dezvăluie profilele psihologice ale persoanelor implicate în lupta pentru funcția supremă într-un stat. Joseph Messinger reușește să dezvăluie nu doar ambițiile și temperamentele politicienilor, ci dezvăluie și câteva lucruri extrem de interesante.

Cartea este scrisă într-un mod foarte clar, evitându-se pe cât posibil termenii ce ar pune în încurcătură cititorii nefamiliarizați cu jargonul specific acestui domeniu.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Joseph Messinger.

Structura este și ea foarte bine realizată. După prefață urmează un mic studiu despre importanța charismei în politică. Apoi facem cunoștință cu „triburile, clanurile și familiile gestuale în politică”. Treptat își fac apariția profilurile politicienilor: Cartezianul, Challengerul, Creativul, Idealistul, Narcisistul, Relaționalul, Senzitivul și Tribalul. Reuniunile politice sunt și ele disecate și la fel și gesturile candidaților la ultimele prezidențiale din Franța – Nicolas Sarkozy și François Hollande.

Evident, cartea este foarte utilă tuturor cel ce vor să voteze în cunoștință de cauză. Dezvăluie toate lucrurile care îi dau de gol pe politicieni! În plus, cunoștințele dobândite pot fi aplicate și în alte situații!

Concluzia: o carte foarte interesantă și utilă pe care ar trebui să o citim cu toții! La fel ca alte cărți ce poartă semnătura lui Joseph Messinger, Gesturile care îi trădează pe politicieni, a apărut în varianta în limba română la Editura Litera.

ACUM GĂSEȘTI GESTURILE CARE ÎI TRĂDEAZĂ PE POLITICIENI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Un studiu ce dezvăluie felurile în care politicienii se dau de gol. O carte interesantă, scrisă într-un limbaj accesibil.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.