Recenzie ”Ghidul persoanei fericite – Cum să atragi în viața ta tot ce e mai bun” de Vanessa Mielczareck

by | Mar 22, 2021 | Dezvoltare Personală, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA GHIDUL PERSOANEI FERICITE - CUM SĂ ATRAGI ÎN VIAȚA TA TOT CE E MAI BUN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Am cumparat această carte de la un târg și nu știu ce m-a atras mai mult, titlul sau buburuza de pe copertă.

În spatele unei imagini sensibile se ascunde un ghid elaborat de un coach profesionist, un ghid care ne învață pas cu pas să ne schimbăm viața așa cum ne dorim.

Încă de la început autoarea ne vorbește despre vibrații, despre energia cu care sunt încărcate cuvintele, ne îndeamnă să nu ne lăsăm monopolizați de emoțiile negative și ne arată cum să formulăm o intenție.

În continuare, ne prezintă 12 scenarii de suferință sau de sabotaj (rezistentul, vinovatul, temătorul, indecisul, încremenitul, circumspectul, scepticul, defazatul, nemulțumitul, iluzionatul, risipitorul, amabilul) și ne invită la introspecție. Fiecare scenariu are o descriere, posibile cauze și cel puțin o soluție de luat în considerare.

Eliberându-ne de anumite forme de manipulări inconștiente, accedem la o mai mare libertate, deci la liberul arbitru.

Atunci când facem referire la REALITATE, nu suntem obiectivi, evocăm punctul nostru de vedere, percepția noastră în raport cu aceasta.

Aspectele care ne deranjează la ceilalți sunt considerate umbre și reprezintă partea negativă din interiorul nostru. Acele persoane au rol de oglinzi și ne facilitează conexiunea cu latura lăuntrică.

Autoarea subliniază faptul că optimiștii, prin starea de spirit pozitivă, atrag în viața lor tot felul de oportunități, în timp ce pesimiștii, veșnic morocănoși, atrag probleme sau accidente în lanț. Ea ne propune să scoatem ochelarii obișnuinței, să analizăm cu atenție evenimentele de peste zi, să observăm mesajele, semnele, sincronicitățile.

Ca parte practică ni se propune ținerea unui jurnal în care să notăm timp de o săptămână ce situații ne-au afectat, cum am reacționat, ce ne-am spus în sinea noastră, ce nu am transmis celorlalți deși am fi vrut să o facem, ce am reușit, ce am ratat și altele asemenea. Pe baza răspunsurilor putem identifica cum suntem manipulați, apoi, cu pași mici, să ieșim din zona de confort, să începem să ne schimbăm obiceiurile și comportamentele.

Corpul nu trebuie neglijat, el exprimă în mod simbolic realitatea internă. Studiile au arătat că numai 7% din comunicare se realizează prin cuvinte, restul fiind prin intermediul gesturilor, intonației, vocii, mimicii sau posturii corpului.

Vanessa Mielczareck amintește cele șase emoții de bază (furia, frica, tristețea, dezgustul, uimirea, bucuria) și arată că pentru a gestiona mai bine stările interioare trebuie să exersăm identificarea emoțiilor care ne afectează echilibrul. Emoțiile negative ne determină să proiectăm un viitor similar, astfel că frica și furia nasc mai multă frică și furie.

Ultimul capitol vine cu soluții practice pentru cele „10 etape ale creației”, ne arată cum să accesăm conștiința de sine pentru a schimba oricare situație și a-i da sens, pentru a ne exprima potențialul și a trăi cu o reală plăcere toate experiențele cotidiene… și pentru a deveni, la rândul nostru, persoane fericite.

Despre cărțile de dezvoltare personală nu se poate afirma că sunt lecturi ușoare. Aceasta, deși are la bază o bibliografie bogată, e scrisă într-un limbaj accesibil, conține puține referiri științifice. Pe tot parcursul cărții autoarea ne îndrumă spre autoanaliză și ne ghidează, prin întrebări, să identificăm soluții optime la problemele noastre particulare.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții GHIDUL PERSOANEI FERICITE - CUM SĂ ATRAGI ÎN VIAȚA TA TOT CE E MAI BUN?

Vezi toată lista de cărți scrise de Vanessa Mielczareck sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA GHIDUL PERSOANEI FERICITE - CUM SĂ ATRAGI ÎN VIAȚA TA TOT CE E MAI BUN CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Ghidul Persoanei Fericite - Cum Să Atragi în Viața Ta Tot Ce E Mai Bun
Autor: Vanessa Mielczareck
An apariție : 2019
Editura: PHILOBIA
Nr. Pagini: 280
Limba: Română
Gen Literar: Psihologie, Pedagogie
Publicată la 22.03.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Mesagerii Mamei Pământ” de Eliana Corina Ioniță

Recenzie ”Mesagerii Mamei Pământ” de Eliana Corina Ioniță

Vă salut cu bucurie, dragilor! Sunt fericită că natura începe să ne îmbrățișeze iar călduros și, în curând, vom citi în aer proaspăt. Până atunci, mai vin spre voi cu recomandări de volume care merită citite. Săptămâna aceasta am descoperit o carte revelatoare....

Recenzie “P.S: Îmi placi” de Kasie West

Recenzie “P.S: Îmi placi” de Kasie West

Ca orice adolescentă,Lilly About se confruntă cu drama de liceu. Atunci când pășește în curtea liceului ,singura sa dorința este să se teleporteze cât mai departe de Cade Jennings. Cade este cel mai popular băiat din liceu,chipeș dar arogant,joacă în echipa de...

0 0 vote
Article Rating
Elena Constantin este redactor Booknation.ro de 25 zile și a scris până acum 8 articole. Se află pe poziția 22 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Elena Constantin aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments