Recenzie Grace de Monaco. Povestea unei prințese de Jean des Cars

Autor: Jean des Cars
An apariție : 2014
Editura: Corint
Nr. Pagini: 251
Acordă o notă cărții:
 
Aspecte Pozitive:

O carte fascinantă, scrisă într-o manieră impecabilă despre o personalitate de neuitat!

Grace de Monaco

De când mă știu am fost fascinată de biografiile femeilor celebre. Prin urmare, nu aveam cum să ratez ocazia de a citi cartea Grace de Monaco. Povestea unei prințese scrisă de Jean des Cars – un jurnalist apropiat familiei regale din Monaco.

Spre deosebire de alte biografii, cea realizată de Jean des Cars nu urmează întotdeauna ordinea cronologică a evenimentelor. Momentele din viața regretatei Grace Kelly se întrepătrund într-un mod firesc, fiind profund analizate în capitole tematice. În plus, renumitul jurnalist francez vine cu o lucrare extrem de documentată (mai ales comparând cu alte biografii sau documentare despre viața fostei prințese de Monaco). La finalul lucrării el însuși menționează trei categorii de surse care au stat la baza redactării acestei cărți – amintiri personale, resurse tipărite sau înregistrate și mărturiile unor personaje cheie între care îl menționez pe Prințul suveran al Principatului Monaco, ASS Rainier al III-lea.

Jean des Cars are un stil genial de a scrie, cititorul se afundă în poveste și chiar uită că nu citește un roman, ci o biografie! Bine, Grace de Monaco a avut o viață demnă de povestit. Adorată de public și de critici, cunoscuta actriță îl cunoaște pe Prințul Rainier la Festivalul de la Cannes din 1955 și de acolo începe (mai întâi în secret) o poveste de iubire care va fascina lumea întreagă.

Cartea de față reușește să surprindă toate aspectele vieții celei care a fost prima Prințesă a Inimilor, chiar și pe cele mai ascunse. Oare, citind veți descoperi o altă Grace decât cea pe care o știați? Asta e o întrebare la care nu o să vă răspund. Cartea lui des Cars e dovada că viața bate filmul – mai ales dacă ești star de cinema sau prințesă sau… amândouă!

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jean des Cars.

Grace de Monaco se citește cu sufletul la gură și, într-un fel, te aduce mai aproape de o persoană care este cu adevărat inoubliable1  cum este și titlul original al lucrării în franceză Inoubliable Grace de Monaco).

Eu, practic, am devorat această carte și nu m-aș mira să o recitesc vreodată! Le mulțumesc prietenilor de la Grupul Editorial Corint că mi-au dat ocazia să citesc o carte atât de special


inoubliable = de neuitat (franceză)

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 iubitori de carte s-au alăturat Tribului Booknation.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Website Comments

Iubim comentariile tale :)