Recenzie Heidi de Johanna Spyri

Titlu: Heidi
Autor: Johanna Spyri
An apariție : 2013
Editura: Corint Junior
Nr. Pagini: 183
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Elena Neaţă
Publicată la 31.03.2015
Nota recenzorului: n/a

Heidi_2013

Nu știu voi cum sunteți dar, la întrebarea care e cartea copilăriei tale eu răspund tare și răspicat (cu un ton așa ca de yodel): Heidi. Da, chiar ea, Heidi fetița munților! De ce? Voi ați citit cartea scriitoarei Johanna Spyri? Dacă nu – ar trebui să o faceți urgent, indiferent de vârsta pe care o aveți! Dacă da – sigur mă înțelegeți! Nu-i o simplă carte de copii deși, în principal lor le e destinată!

Cartea a fost inspirată din copilăria Johannei Spyri în ținutul Hirzul din Elveția. E plină de învățăminte despre valoarea prieteniei și a familiei, despre speranță și bucurie. Deși apărută în 1880, Heidi continuă să-și fascineze cititorii și se bucură de numeroase ecranizări (mai mult sau mai puțin reușite).

Lăsată de mătușa Dete în grija bunicului ursuz, Heidi descoperă treptat o lume nouă de care se va îndrăgosti. Acolo, în munții Elveției, fetița își va face noi prieteni și va începe, treptat, să-l schimbe până și pe bunic!

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Johanna Spyri.

Însă, lucrurile se schimbă în momentul în care mătușa Dete se întoarce după ea și o ia la Frankfurt… Aici, Heidi va fi însoțitoarea Clarei – o fată aflată într-un scaun cu rotile. Deși își face noi prieteni și învață tot felul de lucruri eroinei îi lipsesc pajiștile întinse, turma de capre a bunicului, prietenii din Elveția…

Dar… v-am spus cam multe! Restul, îți descoperiți singuri! Eu v-o recomand din suflet! Heidi e o carte ce cucerește, la fel ca eroina sa, orice suflet – oricât de amar ar fi! În plus, Johanna Spyri descrie maiestuozitatea Alpilor într-un mod care pur și simplu îți taie răsuflarea!

Aspecte Pozitive:

O poveste pentru copii și adulți deopotrivă!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.