Recenzie Hoțul de cărți de Markus Zusak

by | Jan 10, 2015 | Beletristică, Istorie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA HOȚUL DE CĂRȚI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Hotul de cartiAm achiziționat această carte în urma vizionării filmului, care mi-a fost recomandat și mi-a plăcut foarte mult. Deși ecranizarea a fost una reușită cu actori bine aleși, ea este doar o picătură dintr-un ocean și vă recomand sincer să citiți cartea.

Acțiunea ia naștere într-o perioadă neagră din istoria Europei, și anume, în perioada în care domnea necruțătorul dictator Hitler, cel ce a dat viață nazismului și nu s-a sfiit să înfăptuiască un masacru irațional.

Povestea este relatată de un narator atipic, lucru ce îl surprinde pe cititor, oferindu-i totodată unicitate cărții. Ni se arată acea perspectivă asupra vieții din care noi nu privim niciodată lucrurile. Nu vă voi spune însă cine e, ci vă voi lăsa pe voi să descoperiți.

În centrul acțiunii o avem pe Liesel, o fetiță de 9 ani, care a fost luată de lângă părinții săi și dată în grija unei familii, fără a i se oferi vreo altă explicație, decât un termen auzit de ea accidental și de neînțeles pentru micuță: comunist.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Markus Zusak

Deși inițial, în prima ei zi de școală, copiii râd de ea pentru că nu știe să scrie și să citească, cu ajutorul tatălui său adoptiv, Liesel dezleagă tainele cititului și se îndrăgostește iremediabil de cărți. Datorită regimului însă, cărțile nu sunt foarte accesibile, însă tatăl său face sacrificiul de a îi cumpăra din când în când câte o carte. Mi s-a părut emoționant momentul în care Liesel fură o carte din foc și o ține ascunsă sub bluza sa, deși cartea era încă în flăcări.

Nu am putut înțelege de ce substantivului din titlu i s-a oferit gen masculin când a fost tradus, ținând cont de faptul că personajul principal este o fată.

În linii mari, aș oferi nota 10 acestei cărți. Îmi amintesc și acum cum îmi doream să nu se mai termine și cât m-am simțit de tristă atunci când am citit ultima pagină.

🔥 CARTEA HOȚUL DE CĂRȚI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Hoțul De Cărți
Autor: Markus Zusak
An apariție : 2011
Editura: RAO
Nr. Pagini: 561
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 10.01.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Îmbină armonios ficțiunea cu realitatea, folosindu-se de elemente reale din istorie. Îți îmbogățește cunoștințele, reușind însă și să te delecteze emoțional.

Aspecte Negative:

Cel puțin în varianta pe care o aveam eu, editura/cel ce a tradus ar fi putut să explice anumiți termeni din limba germană într-o notă de subsol....

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Recenzie „Întâlnindu-l pe domnul Parker” de Ana Iănescu

Recenzie „Întâlnindu-l pe domnul Parker” de Ana Iănescu

O lectură lejeră și amuzantă este remediul perfect pentru o zi ploioasă sau pentru o zi de vară călduroasă. Întâlnindu-l pe domnul Parker de Ana Iănescu este un ChickLit plin de umor, în care o fată obișnuită intră în lumea celor bogați fie că vrea sau nu. Deși...

Adelina Popa este redactor Booknation.ro de 2230 zile și a scris până acum 20 articole. Se află pe poziția 41 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adelina Popa aici. Adelina Popa are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
illusion

Tare frumoasă carte, într-adevăr 🙂 eu am citit varianta în engleză!