Recenzie „Ia inițiativa” de John Izzo

de | nov. 6, 2015 | Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți

Ia inițiativa de John IzzoA trecut ceva timp de când nu am mai citit o carte motivațională și dezvoltare personală, dar această minunată carte, Ia inițiativa, John Izzo mi-a făcut iar poftă de lectura cărților din această categorie vasta. Am avut o perioadă în viața mea de cititor când doar cărți de dezvoltare personală citeam. Apoi, ca să nu îmi plictisesc pofta de lectură am diversificat puțin.

Reîntâlnirea cu cărțile motivaționale, a fost minunată și pentru că, am citit cartea Ia inițiativa exact atunci când aveam cea mai mare nevoie de motivație, de răspunsuri, de idei noi, de o lectură ușoară, dar extrem de plăcută și relaxantă.

Ia inițiativa, scrisă de John Izzo este cartea pe care oricine, fie că e vorba de femei, bărbați sau tineri, ar trebui să o aibă în biblioteca personală. Este cartea pe care trebuie neapărat să fie citită și recitită de fiecare dată când simți că ceva nu este în regulă, când nu știi încotro să o iei, ce sau cum să faci.

Cartea prezintă, de fapt, două atitudini extrem de importante pentru transformarea vieții, schimbarea acesteia, atunci când fiecare simte că nu se mai simte bine, nu se mai regăsește în tiparul vechi pe care l-a urmat în viață.

Ia inițiativa subliniază de asemenea, faptul că nimeni nu va reuși să aducă noul în viața lui dacă continuă să facă fix ce făcea și înainte. Nu va obține nici un rezultat favorabil dacă atitudinea potrivită, responsabilitatea  îî lipsesc cu desăvârșire.

În aceasta carte practică, totul se învârte în jurul dorinței de schimbare, a preluării inițiativei și a responsabilității totale față de viața personală sau profesională, dar și față de  ceea ce dorește fiecare în noua lui viață

Pe lângă exemple concrete, modele de reușită și succes total în viața privată, autorul asigură pe oricine de faptul că dacă există motivație ș curaj, dacă cineva preia inițiativa și devine responsabil, cariera i se poate transforma radical.

De foarte multe ori, oamenii sunt indiferenți și nu fac nici un pas spre schimbare, doar pentru ă nu este treaba lor, nu este vina lor, nu ei au greșit. Aceasta este cea mai nepotrivită atitudine, căci dacă nimeni nu face nimic, nimic nu se schimbă. Da, este posibil și să preia inițiativa, sa se implice total, și totuși să nu obțină rezultatul scontat. Nu este nimic greșit, nu trebuie să existe supărare și nici să simțim cum ne descurajăm. Faptul că s-a încercat, ai obținut un rezultat mai bun decât era înainte.

Am învățat o regulă de aur. Și anume: 100/0.

Asta se traduce foarte simplu astfel: Fii 100 responsabil, indiferent de rezultat. Fii 100% responsabil și renunță la toate scuzele pe care mintea ți le-ar putea înșira mereu. Doar inițiativa, responsabilitatea totală și lipsa completă a scuzelor, atrage după sine rezoltate spectaculoase.

Nu trebuie uitat un aspect esențial. Atunci când vrei să schimbi ceva în sfera privată, în carieră sau la locul de muncă, ia inițiativa. Fa asta chiar dacă nu ai un plan stabilit, chiar dacă nu știi ce să faci, cum să faci, de unde să începi.

Totul începe cu inițiativa și asumarea responsabilității!

Apoi vin ideile. Multe, foarte multe idei, dar vei știi mereu care sunt cele potrivite, cele care te vor ajuta să faci pași mici spre reușită.

Ia inițiativa, John Izzo este cărticica pe care poți să o citești foarte repede. Este foarte dinamică, serioasă, dar scrisă cu umor. Scrisă simplu și pe înțelesul tuturor. Este cadoul ideal pentru cei care citesc acest gen de cărți, este precum un colac de salvare pentru cei triști. Este imposibil să nu zâmbești citind-o, să nu spui cu voce tare ”wooow!!”, căci ideile cărții te vor face să reacționezi, să faci ceva, orice, să își dorești să acționezi imediat și să trăiești minunea transformării întregii vieți.

Titlu: IA INIȚIATIVA
Autor: John Izzo
An apariție : 2015
Editura: ACT ȘI POLITON
Nr. Pagini: 286
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1877

Alte recenzii de la John Izzo:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copacii” de Percival Everett
Recenzie ”Copacii” de Percival Everett

”Copacii” de Percival Everett este un roman șocant în care o serie de crime brutale se petrec mai întâi în orașul Parale din Mississippi și apoi în toată America. Nici nu pot descrie cât de mult mi-a plăcut cartea asta, fără să par o ciudată, având în vedere temele pe...

Recenzie ” Sărmane creaturi” de Alasdair Gray
Recenzie ” Sărmane creaturi” de Alasdair Gray

Evident, am fost influențată de apariția filmului, însă am de spus în apărarea mea faptul că nu am văzut filmul și nici măcar nu știu ideea principală. Doar știu că este ciudățel și că Emma Stone joacă magistral, în rest, haide să vedem cum este cartea, pentru că...

0 0 votes
Article Rating
Laura Elena Apetroaie este redactor Booknation.ro de 9 ani, 7 zile și a scris până acum 32 articole. Se află pe poziția 10 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Laura Elena Apetroaie aici. Laura Elena Apetroaie are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments