🔥 CARTEA IAȘII DE ODINIOARĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Iasii_de_odinioara_mic (1)Cartea Iașii de odinioară a lui lui Rudolf Suțu a apărut la Editura Corint și face parte din colecția Istorie cu Blazon.  Prințul Rudolf Suțu prezintă activitățile din acea perioadă, instituțiile, dar și personalitățile vremii, fără a uită însă de țărani. Această carte se citește foarte ușor și are un stil deosebit față de ce am mai citit  până în momentul de față.

Pe tot parcursul celor două volume autorul ne prezintă personalități foarte importante ale țării noastre cum ar fi: Alexandru Ioan Cuza, regele Carol I și scumpa lui soție, Mihai Eminescu, I. L. Caragiale sau Mihail Kogălniceanu. De asemenea, menționează și fetele boierilor care făceau fuiori în rândul locuitorilor Iașului sau cucoanele și boierii care au avut grijă de oamenii mai săraci. Rudolf Suțu nu a uitat să menționeze  nici țăranii simpli; un exemplu ar fi Badea Cârțan, care s-a dus până la Roma să vadă columna lui Traian.

Autorul prezintă o perioadă glorioasă dintr-o epocă de mult apusă a Iașilor și a României de odinioară. Nu sunt uitate nici petrecerile care aveau un farmec aparte în acea perioadă și sunt povestite chiar și farsele care se făceau între cunoscuți (care, de altfel, erau foarte originale și amuzante).Femeile își iubeau soții, copii creșteau cu frică de Dumnezeu și respect pentru oameni, un lucru foarte important pentru o societate, în viziunea mea.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Rudolf Suțu

Prin urmare, tema cărții este aceea a trecutului unui oraș important al țării. Iar stilul lui Rudolf Suțu cu siguranță nu o să  plictiseasească. Deși sunt meționate de la străzi importante ale Iașiului până la personalitățile României de altp dată, volumul nu abundă de detalii care să plictisească cititorul.

Consider că fiecare român ar trebui citească, deoarece este o carte ce prezintă contextul socio-cultural al Iașiului și al României totodată, care oferă o perspectivă proprie a istoriei.

🔥 CARTEA IAȘII DE ODINIOARĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Iașii De Odinioară
Autor: Rudolf Suțu
An apariție : 2015
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 544
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.05.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O carte care merita citita de orice român care-și iubeste patria.

Avatar
Autor: Denisa Alexandrescu
Redactor de 1871 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Denisa Alexandrescu