Recenzie „Influență invizibilă” de Jonah Berger

de | apr. 12, 2017 | Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA INFLUENȚĂ INVIZIBILĂ ARE REDUCERE PE:

Cartea „Influență invizibilă” de Jonah Berger te face să îți pui multe întrebări. De exemplu: Ți-ai dat seama cât de ușor poți fii influențat? De prieteni, circumstanțe și acțiuni?

De la începutul cărții Jonah Berger îți dezvăluie câteva ipostaze în care ești ușor influențat fără ca măcar să realizezi, ce mi-a plăcut cel mai mult a fost testul din introducere care mi-a dezvălui multe lucruri despre mine.

„Așa că îi folosim pe alții ca pe o scurtătură ajutătoare. Un filtru. Dacă o carte este pe listă de bestselleuri, suntem mai predispuși să parcurgem descrierea. Dacă o melodie este deja celebră, suntem mai predispuși să o ascultăm.”

De cele mai multe ori uităm să privim dincolo de influența celor din jur. Ne dorim să mergem doar în locuri populare, dar fără să înțelegem de ce. De ce ne plac lucrurile scumpe sau de ce mâncăm un anumit fel de mâncare.

Dacă îți place recenzia cărții INFLUENȚĂ INVIZIBILĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Jonah Berger

O altă parte interesantă în această carte este atunci când Jonah Berger îți explică ce înseamnă unicitate. Oamenilor le place să fie unici, de acea bem cafea de la Starbucks chiar dacă este extrem de scumpă, dar este o cafea care ne face să ne simțim speciali.

„Cafeaua noastră Starbucks nu este precum cea a tipului sau a tipei care stau la rând în fața noastră”

Cartea are la bază foarte multă cercetare, de exemplu mie mi-a captat foarte mult atenția cercetarea făcută pe afro-americanii care încercau să se prefacă că nu sunt buni la învățătură ca să nu fie excluși din comunitatea din care făceau parte sau să nu fie comparați cu persoanele de culoare albă.

După ce o să citești această carte o să realizezi că nu o să mai fii atât de impulsiv ci o să analizezi mai mult lucrurile, cartea te ajută foarte mult să te cunoști, să te analizezi și să îți dai seama de ce făceai anumite acțiuni.

Jonah Berger îți prezintă doua planuri prin care fiecare dintre noi am trecut unicitatea și „fenomenul de turmă”. Cred că aș putea să îți povestesc despre această carte ore înșiri, dar te las să te descoperi singur prin ea.

Spor la dezvoltare!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA INFLUENȚĂ INVIZIBILĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Influență Invizibilă
Autor: Jonah Berger
An apariție : 2017
Editura: PUBLICA
Nr. Pagini: 274
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1155

Alte recenzii de la Jonah Berger:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 2088 zile și a scris până acum 801 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments