Recenzie „Insula mea” de Stéphanie Demasse-Pottier

by | Dec 23, 2019 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA INSULA MEA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Locuiesc pe o insulă fără nume alături de mii de păsări, animale și melci. Aici vremea e întotdeauna frumoasă și uneori primesc și oaspeți. Îmi petrec timpul într-o cabană decorată cu flori și găsesc întotdeauna câte ceva interesant de făcut. Insula și cabana mea nu au ușă. De aceea poți intra și tu. Ești bine-venit dacă știi să visezi, sa împarți, să cânți.

Lectura cărții pentru copii Insula mea, scrisă de Stéphanie Demasse-Pottier și ilustrată de Seng Soun Ratanavanh, revelează cititorului o nouă perspectivă asupra copilăriei, asupra copilului și asupra trăirilor sale lăuntrice. Din acest punct de vedere, insula își depășește condiția de simplu spațiu al bucuriilor copilărești. El devine, prin comuniunea fetiței cu totul înconjurător, o reflecție a sufletului copilului, a lumii sale interioare. Candoarea, dragostea și bucuria copilului pot transforma un loc într-un tărâm paradisiac.

În plus, oferindu-ne imaginea activităților desfășurate de fetiță pe insulă, autoarea ne obligă să ne întoarcem privirea către lucrurile simple, dar cu adevărat importante; să dăm valoarea cuvenită frumuseții autentice a vieții. De exemplu, prin gestul fetiței de a-și primi oaspeții și de a mânca împreună cu aceștia din veselă de plastic înțelegem sensul real al întâlnirii cu aproapele.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Stéphanie Demasse-Pottier

Prin menționarea faptului că insula și cabana nu au uși autoarea înlesnește conectarea cititorului la lumea textuală. Copiii sunt îndemnați să-și păstreze statutul privilegiat neîncetând a cânta, a dărui, a visa. Pentru adulți, însă, aceste verbe devin cheia necesară pentru a (re)pătrunde în universul copilăriei și pentru a înțelege valențele sufletului de copil.

Ilustrațiile artistei Seng Soun Ratanavanh reprezintă contopirea a două planuri. Observăm, pe de o parte, un context conturat explicit – păsări, flori, melci, animalele de pe insulă. Alături de acesta este schițat un plan al imaginarului care testează tocmai capacitatea lectorului de a visa, de a crea. Fiecare scenă ilustrată conține o inserție de linii punctate roșii. Unitatea acestora coagulează o imagine sugestivă pentru perspectiva de ansamblu. Asemenea autoarei, și ilustratoarea face cititorul părtaș la crearea unui univers integrator al inocenței, al copilăriei.

🔥 CARTEA INSULA MEA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Insula Mea
Autor: Stéphanie Demasse-Pottier
An apariție : 2019
Editura: CASA EDITORIALă SIGNATURA
Nr. Pagini: 30
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 23.12.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Adela Ptr. este redactor Booknation.ro de 583 zile și a scris până acum 19 articole. Se află pe poziția 46 din 143 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adela Ptr. aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments