Recenzie Înțelepciunea psihopaților de Kevin Dutton

de | apr. 11, 2015 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎNȚELEPCIUNEA PSIHOPAȚILOR ARE REDUCERE PE:

Intelepciunea psihopatilor - Kevin Dutton

Înțelepciunea psihopaților de Kevin Dutton este o carte care m-a fascinat din prima clipă și nu a încetat să mă surprindă cu fiecare pagină citită. Ador cărțile de dezvoltare personală, dar mai mult de atât îmi plac cărțile bune, cu adevărat bune.

Mi-a plăcut de la început titlul și din curiozitate am deschis-o și am început să citesc. Am contract cu cei de la firma Cărți de citit din dragoste la prima vedere pentru titlu. Dacă intuiția îmi zice să citesc o carte, de cele mai multe ori nu mă înșel și ajung să ador acea carte.

Am deschis cartea și am intrat încet-încet în mintea persoanelor cu probleme psihice, a oamenilor care fac rău pentru că pot și pentru că le stă în fire să se comporte astfel. Am găsit o nouă perspectivă, un alt unghi de a privi în mintea umană și am înțeles că în proporții mai mici sau mai mari cu toții avem un psihopat în noi.

Dacă îți place recenzia cărții ÎNȚELEPCIUNEA PSIHOPAȚILOR, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Kevin Dutton

Depinde de noi, de educație, de societate, de o mulțime de factori dacă lăsăm acea latură să iasă la suprafață și să ne acapareze cu totul devenind singura latură pe care o avem.

Psihopații sunt oameni ca și noi. De fapt, ne e foarte greu să îi găsim într-o mulțime. Ei sunt acei oameni calmi, pe care nimic nu pare să-i perturbe sau înfurie, populari, sociabili. Ei par mai normali decât noi, cei care ne înfuriem si arătăm ce simțim. Ei nu simt la o intensitate prea mare nici bucuria, nici durerea. Ei, față de noi, nu se tem de durere și nu se sperie/panichează prea tare nici când un pericol este iminent.

La un interogatoriu care se anunță a se transforma în tortură un om normal se sperie, începe sa plângî, să ceară milă, să își iasă din minți de frică, pe când un psihopat e calm, stă liniștit de parcă nu ar auzi sau nu ar înțelege ce urmează să i se întâmple. E fascinant să citeși despre oameni diferiți de noi, dar pe care îi conținem toți într-o oarecare măsură.

Ceea ce e interesant este chiar faptul că psihopații cresc normal, dar ajung brute. De exemplu, într-o familie normală cu doi copii, deși cresc în același mediu, au aceleași condiții și primesc aceeași atenție, unul dintre ei poate deveni un adult cu tendinte psihopatice.

resized

Cred că toată lumea ar trebui să citească această carte pentru a ști cum să recunoască și să se ferească de un psihopat, pentru a-i cunoaște puțin mai bine pentru că nu există doar în filme. Îi avem în lumea reală, aici, printre noi, doar că încă nu știm ce fel de oameni ne înconjoară.

Pentru cultură generală, dar și pentru cunoștințe specializate, recomand lectura acestei cărți!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎNȚELEPCIUNEA PSIHOPAȚILOR CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Înțelepciunea Psihopaților
Autor: Kevin Dutton
An apariție : 2013
Editura: GLOBO
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 8527

Alte recenzii de la Kevin Dutton:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Cu siguranță Mircea Cărtărescu a ridicat literatura românească la un alt nivel. Pot să afirm că mă simt mândră să-i fiu contemporană. Și deși sunt abia la a doua carte a autorului, am planuri să continui să-l descopăr. Solenoid scoate la iveală istoria unui profesor...

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este autorul care m-a cucerit de la prima carte pe care am citit-o acum câțiva ani. „La sud de graniță, la vest de soare” va rămâne, fără doar și poate, o carte foarte dragă sufletului meu, la care mă voi gândi mereu cu afecțiune, pentru că a fost...

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

0 0 votes
Article Rating
Oana Pauna este redactor Booknation.ro de 2963 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Pauna aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments