Recenzie Înțelepciunea psihopaților de Kevin Dutton

by | Apr 11, 2015 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎNȚELEPCIUNEA PSIHOPAȚILOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Intelepciunea psihopatilor - Kevin Dutton

Înțelepciunea psihopaților de Kevin Dutton este o carte care m-a fascinat din prima clipă și nu a încetat să mă surprindă cu fiecare pagină citită. Ador cărțile de dezvoltare personală, dar mai mult de atât îmi plac cărțile bune, cu adevărat bune.

Mi-a plăcut de la început titlul și din curiozitate am deschis-o și am început să citesc. Am contract cu cei de la firma Cărți de citit din dragoste la prima vedere pentru titlu. Dacă intuiția îmi zice să citesc o carte, de cele mai multe ori nu mă înșel și ajung să ador acea carte.

Am deschis cartea și am intrat încet-încet în mintea persoanelor cu probleme psihice, a oamenilor care fac rău pentru că pot și pentru că le stă în fire să se comporte astfel. Am găsit o nouă perspectivă, un alt unghi de a privi în mintea umană și am înțeles că în proporții mai mici sau mai mari cu toții avem un psihopat în noi.

Depinde de noi, de educație, de societate, de o mulțime de factori dacă lăsăm acea latură să iasă la suprafață și să ne acapareze cu totul devenind singura latură pe care o avem.

Psihopații sunt oameni ca și noi. De fapt, ne e foarte greu să îi găsim într-o mulțime. Ei sunt acei oameni calmi, pe care nimic nu pare să-i perturbe sau înfurie, populari, sociabili. Ei par mai normali decât noi, cei care ne înfuriem si arătăm ce simțim. Ei nu simt la o intensitate prea mare nici bucuria, nici durerea. Ei, față de noi, nu se tem de durere și nu se sperie/panichează prea tare nici când un pericol este iminent.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Kevin Dutton

La un interogatoriu care se anunță a se transforma în tortură un om normal se sperie, începe sa plângî, să ceară milă, să își iasă din minți de frică, pe când un psihopat e calm, stă liniștit de parcă nu ar auzi sau nu ar înțelege ce urmează să i se întâmple. E fascinant să citeși despre oameni diferiți de noi, dar pe care îi conținem toți într-o oarecare măsură.

Ceea ce e interesant este chiar faptul că psihopații cresc normal, dar ajung brute. De exemplu, într-o familie normală cu doi copii, deși cresc în același mediu, au aceleași condiții și primesc aceeași atenție, unul dintre ei poate deveni un adult cu tendinte psihopatice.

resized

Cred că toată lumea ar trebui să citească această carte pentru a ști cum să recunoască și să se ferească de un psihopat, pentru a-i cunoaște puțin mai bine pentru că nu există doar în filme. Îi avem în lumea reală, aici, printre noi, doar că încă nu știm ce fel de oameni ne înconjoară.

Pentru cultură generală, dar și pentru cunoștințe specializate, recomand lectura acestei cărți!

🔥 CARTEA ÎNȚELEPCIUNEA PSIHOPAȚILOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Înțelepciunea Psihopaților
Autor: Kevin Dutton
An apariție : 2013
Editura: GLOBO
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 11.04.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Pentru iubitorii de cărți de dezvoltare personală este o delicatesă. Te învață multe lucruri și te ajută să te dezvolți.

Aspecte Negative:

Dacă nu ești iubitor al genului literar, nu o să-ți placă.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Oana Pauna este redactor Booknation.ro de 2124 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 28 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Pauna aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments