Recenzie Înțelepciunea psihopaților de Kevin Dutton

by | Apr 11, 2015 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎNȚELEPCIUNEA PSIHOPAȚILOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Intelepciunea psihopatilor - Kevin Dutton

Înțelepciunea psihopaților de Kevin Dutton este o carte care m-a fascinat din prima clipă și nu a încetat să mă surprindă cu fiecare pagină citită. Ador cărțile de dezvoltare personală, dar mai mult de atât îmi plac cărțile bune, cu adevărat bune.

Mi-a plăcut de la început titlul și din curiozitate am deschis-o și am început să citesc. Am contract cu cei de la firma Cărți de citit din dragoste la prima vedere pentru titlu. Dacă intuiția îmi zice să citesc o carte, de cele mai multe ori nu mă înșel și ajung să ador acea carte.

Am deschis cartea și am intrat încet-încet în mintea persoanelor cu probleme psihice, a oamenilor care fac rău pentru că pot și pentru că le stă în fire să se comporte astfel. Am găsit o nouă perspectivă, un alt unghi de a privi în mintea umană și am înțeles că în proporții mai mici sau mai mari cu toții avem un psihopat în noi.

Depinde de noi, de educație, de societate, de o mulțime de factori dacă lăsăm acea latură să iasă la suprafață și să ne acapareze cu totul devenind singura latură pe care o avem.

Psihopații sunt oameni ca și noi. De fapt, ne e foarte greu să îi găsim într-o mulțime. Ei sunt acei oameni calmi, pe care nimic nu pare să-i perturbe sau înfurie, populari, sociabili. Ei par mai normali decât noi, cei care ne înfuriem si arătăm ce simțim. Ei nu simt la o intensitate prea mare nici bucuria, nici durerea. Ei, față de noi, nu se tem de durere și nu se sperie/panichează prea tare nici când un pericol este iminent.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Kevin Dutton

La un interogatoriu care se anunță a se transforma în tortură un om normal se sperie, începe sa plângî, să ceară milă, să își iasă din minți de frică, pe când un psihopat e calm, stă liniștit de parcă nu ar auzi sau nu ar înțelege ce urmează să i se întâmple. E fascinant să citeși despre oameni diferiți de noi, dar pe care îi conținem toți într-o oarecare măsură.

Ceea ce e interesant este chiar faptul că psihopații cresc normal, dar ajung brute. De exemplu, într-o familie normală cu doi copii, deși cresc în același mediu, au aceleași condiții și primesc aceeași atenție, unul dintre ei poate deveni un adult cu tendinte psihopatice.

resized

Cred că toată lumea ar trebui să citească această carte pentru a ști cum să recunoască și să se ferească de un psihopat, pentru a-i cunoaște puțin mai bine pentru că nu există doar în filme. Îi avem în lumea reală, aici, printre noi, doar că încă nu știm ce fel de oameni ne înconjoară.

Pentru cultură generală, dar și pentru cunoștințe specializate, recomand lectura acestei cărți!

Titlu: Înțelepciunea Psihopaților
Autor: Kevin Dutton
An apariție : 2013
Editura: GLOBO
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 11.04.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Pentru iubitorii de cărți de dezvoltare personală este o delicatesă. Te învață multe lucruri și te ajută să te dezvolți.

Aspecte Negative:

Dacă nu ești iubitor al genului literar, nu o să-ți placă.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Aprinde-mă” de Tahereh Mafi

Recenzie “Aprinde-mă” de Tahereh Mafi

Ignite my love. Ignite!  Mi-a plăcut foarte mult această carte și povestea construită de Tahereh. A fost extrem de antrenantă, incredibil de palpitantă și interactivă. Din punctul meu de vedere este cea mai bună carte din serie și fără modestie va scriu că am citit-o...

Recenzie “Circe” de Madeline Miller

Recenzie “Circe” de Madeline Miller

  Dacă memoria nu mă înșeală, printre primele cărți citite a fost "Legendele Olimpului", serie pe care am adorat-o. Era ceva nou pentru mine și am făcut mare efort să rețin toți zeii și eroii și chiar îmi rugam mama să îmi pună întrebări din ea, că să vadă cât de...

Recenzie ”Sălbaticele” de Rory Power

Recenzie ”Sălbaticele” de Rory Power

Mă mândresc cu statutul meu de "greu de impresionat" atunci când vine vorba despre coperți și consider că nu mi aleg viitoarea lectură bazându-mă pe așa ceva. Am văzut că mulți cititori fac acest lucru, însă eu doar admir coperta și atât... Evident, coperta cărții...

Oana Pauna este redactor Booknation.ro de 2192 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 28 din 151 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Pauna aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments