Recenzie Înțelepciunea psihopaților de Kevin Dutton

de | apr. 11, 2015 | Dezvoltare Personală, Recenzii cărți

Intelepciunea psihopatilor - Kevin Dutton

Înțelepciunea psihopaților de Kevin Dutton este o carte care m-a fascinat din prima clipă și nu a încetat să mă surprindă cu fiecare pagină citită. Ador cărțile de dezvoltare personală, dar mai mult de atât îmi plac cărțile bune, cu adevărat bune.

Mi-a plăcut de la început titlul și din curiozitate am deschis-o și am început să citesc. Am contract cu cei de la firma Cărți de citit din dragoste la prima vedere pentru titlu. Dacă intuiția îmi zice să citesc o carte, de cele mai multe ori nu mă înșel și ajung să ador acea carte.

Am deschis cartea și am intrat încet-încet în mintea persoanelor cu probleme psihice, a oamenilor care fac rău pentru că pot și pentru că le stă în fire să se comporte astfel. Am găsit o nouă perspectivă, un alt unghi de a privi în mintea umană și am înțeles că în proporții mai mici sau mai mari cu toții avem un psihopat în noi.

Depinde de noi, de educație, de societate, de o mulțime de factori dacă lăsăm acea latură să iasă la suprafață și să ne acapareze cu totul devenind singura latură pe care o avem.

Psihopații sunt oameni ca și noi. De fapt, ne e foarte greu să îi găsim într-o mulțime. Ei sunt acei oameni calmi, pe care nimic nu pare să-i perturbe sau înfurie, populari, sociabili. Ei par mai normali decât noi, cei care ne înfuriem si arătăm ce simțim. Ei nu simt la o intensitate prea mare nici bucuria, nici durerea. Ei, față de noi, nu se tem de durere și nu se sperie/panichează prea tare nici când un pericol este iminent.

La un interogatoriu care se anunță a se transforma în tortură un om normal se sperie, începe sa plângî, să ceară milă, să își iasă din minți de frică, pe când un psihopat e calm, stă liniștit de parcă nu ar auzi sau nu ar înțelege ce urmează să i se întâmple. E fascinant să citeși despre oameni diferiți de noi, dar pe care îi conținem toți într-o oarecare măsură.

Ceea ce e interesant este chiar faptul că psihopații cresc normal, dar ajung brute. De exemplu, într-o familie normală cu doi copii, deși cresc în același mediu, au aceleași condiții și primesc aceeași atenție, unul dintre ei poate deveni un adult cu tendinte psihopatice.

resized

Cred că toată lumea ar trebui să citească această carte pentru a ști cum să recunoască și să se ferească de un psihopat, pentru a-i cunoaște puțin mai bine pentru că nu există doar în filme. Îi avem în lumea reală, aici, printre noi, doar că încă nu știm ce fel de oameni ne înconjoară.

Pentru cultură generală, dar și pentru cunoștințe specializate, recomand lectura acestei cărți!

Titlu: ÎNȚELEPCIUNEA PSIHOPAȚILOR
Autor: Kevin Dutton
An apariție : 2013
Editura: GLOBO
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 8962

Alte recenzii de la Kevin Dutton:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Oana Pauna a fost redactor Booknation.ro și a scris 45 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Pauna aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments