Recenzie „Inteligența erotică” de Esther Perel

de | dec. 17, 2020 | Dezvoltare Personală, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA INTELIGENȚA EROTICĂ ARE REDUCERE PE:

Inteligența erotică de Esther Perel„Inteligența erotică” este o carte de dezvoltare personală scrisă de Esther Perel. Autoarea este o psihoterapeută belgiană specializată în legătura dintre securitatea din relațiile de cuplu și nevoia de libertate și de pasiune.

Cartea de self help a fost publicată în anul 2006 și invită cititorii să exploreze uniunea paradoxală dintre dorința sexuală și atașamentul față de partener. 

„Inteligența erotică” de Esther Perel este o carte de ajutor despre relații, dragoste și sex, coordonată de un specialist în domeniu

Esther Perel dezvăluie în acest volum plin de exemple și studii de caz cum se poate reaprinde dorința, pasiunea sexuală, în cazul cuplurilor care au probleme în acest sens. Terapeuta scriitoare oferă o perspectivă nouă, îndrăzneață și provocatoare ideii de intimitate și de sex, concepte încă tabu în unele cazuri.

Ce mi-a plăcut la această carte motivațională este faptul că autoarea ne dă exemple concrete și soluții testate deja de pacienții ei care funcționează. Iar faptul că ea face terapie și are experiență de lucru cu tot felul de cupluri, persoane homosexuale, cât și heterosexuale, transformă lucrarea de față într-un manual perfect pentru oricine vrea să se ajute pe sine.

Esther Perel are mai bine de 20 de ani de experiență ca terapeut de cupluri variate. Specialista examinează complexitățile susținerii dorinței între parteneri. Afli că ceea ce funcționează într-o parte nu funcționează într-alta. Dar că fiecare cuplu, căsătorit sau nu, poate descoperi ceea ce a dus la răcirea pasiunii și atracției sexuale.

Prin studii de caz și discuții sincere și deschise, terapeuta demonstrează că este posibil ca sexul jucăuș, incitant și chiar aparte, să întrețină și să învie chiar și relațiile pe termen lung, cărora flacăra s-a cam stins.

„Inteligența erotică” este o carte senzațională, cu îndrumări înțelepte și cât se poate de reale și funcționabile

Aceasta poate transforma cu adevărat modul în care cuplurile trăiesc și iubesc. Eu nu m-am apucat de citit scrierea asta pentru că aș fi crezut că am probleme în dormitor sau în cuplu. Dar m-au atras titlul și coperta cât se poate de sugestive.

De asemenea, eu am citit-o în format electronic și mi-a luat ceva timp să parcurg toate studiile de caz și exemplele oferite de autoare. Dar mi-a plăcut. Am învățat câte ceva în plus despre dorință, fantezii, vise sexuale și dragoste, atașament și frustrări în dormitor. Orice relație lungă are parte de așa ceva. Așa că o carte precum aceasta poate fi un bun ajutor în înțelegerea și revigorarea relației dintre doi parteneri. Indiferent de sex, vârstă, condiție socială sau proveniență.

În cei doi 20 de ani de experiență clinică, Esther Perel a tratat sute de cupluri ale căror vieți erau lipsite de pasiune fizică. Respectivii pacienți își descriau relațiile ca fiind deschise și iubitoare, dar lipsite total de sex și de dorință în dormitor. Cum s-a ajuns la asta și de ce? Poate trăi un cuplu împreună pentru o viață întreagă și să se hrănească doar din iubire, respect și devotament fără să mai includă și condimentul sex aprins? 

Autoarea dezbate fix aceste lucruri. Și ne invită să descoperim în cazul personal care este problema și ce putem face pentru a combina din nou cele două jumătăți – dragostea și pasiunea. 

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții INTELIGENȚA EROTICĂ?

Vezi toată lista de cărți scrise de Esther Perel sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA INTELIGENȚA EROTICĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Inteligența Erotică
Autor: Esther Perel
An apariție : 2018
Editura: CURTEA VECHE
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 17.12.2020
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”La cinci pași de tine” de Rachael Lippicott

Recenzie ”La cinci pași de tine” de Rachael Lippicott

La cinci pași de tine mi-a arătat că suntem mereu la cinci pași distanță de lucrul care ne va schimba  existența. De un eveniment atât de terifiant precum moartea, de o boală incurabilă, sau poate de descoperirea unei mari iubiri, de un miracol, de o fericire care ne...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1199 zile și a scris până acum 308 articole. Se află pe poziția 4 din 47 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments