Recenzie ”Iulia nu se teme de întuneric” de Anna Wagenhoff și ilustrată de Sigrid Leberer

de | dec. 4, 2021 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

,,Iulia nu se teme de întuneric” este o poveste care poate fi inclusă în lista de lectură a copiilor cu vârsta de peste 3 anișori. Scrisă de Anna Wagenhoff, ilustrată de Sigrid Leberer și publicată în limba română de Editura Casa, cartea ne vorbește despre teama de întuneric a copilului și cum poate fi combătută aceasta.

Personajul principal al poveștii noastre este Iulia, o fetiță care nu își dorește să joace rolul de domniță neajutorată în serbarea de la grădiniță, ci cel de neînfricata fetiță-cavaler. Însă, după lectura de seară care cuprinde o poveste despre dragoni, Iulia aude în întuneric zgomote ciudate și vede umbrele dragonilor la fereastra ei.

Înfricoșată, fetița îl cheamă în ajutor pe tatăl ei, iar cu ajutorul lui descoperă adevăratele surse care i-au produs această frică. Acum, Iulia este într-adevăr pregătită pentru a-și lua în serios rolul de fetiță-cavaler și de a demonstra că teama de întuneric poate fi depășită. ,,Dragonul, cu siguranță, nu va răpi o fată-cavaler curajoasă, căreia nu-i este frică de întuneric!”

Această teamă este des întâlnită atât la copii, cât și la adulți. La copii, frica de întuneric face parte din etapa lor de dezvoltare, astfel că este important ca aceștia să o înțeleagă și să se simtă protejați. De asemenea, este important ca un copil să învețe cum să depășească această teamă, cel mai bun ghid fiind chiar părintele său.

Sunt de părere că poveștile reprezintă cel mai distractiv mod de a ajuta un copil să treacă peste această teamă. În plus, cadrul în care este citită povestea și explicațiile suplimentare primite de la părinte sporesc încrederea în sine a copilului și îi apropie pe cei doi. Ritualul lecturii de seară este unul benefic și frumos, creând o legătură specială între copii și părinți și suplimentând dragostea pentru lectură a copilului.

Lectură plăcută, dragi copii și părinți!

Titlu: IULIA NU SE TEME DE ÎNTUNERIC DE ȘI ILUSTRATĂ
Autor: Anna Wagenhoff
,
Sigrid Leberer
An apariție : 2021
Editura: CASA
Nr. Pagini: 28
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 803

Alte recenzii de la Anna Wagenhoff :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Diana Cornila a fost redactor Booknation.ro și a scris 56 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Cornila aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments