Recenzie “Legendele urbane” de Alin Leancă

by | Feb 22, 2016 | Mister, Recenzii cărți, Sociologie, Științe Umaniste

🔥 CARTEA LEGENDELE URBANE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Legendele urbane de Alin LeancăLegendele urbane reprezintă lucrarea de licență în sociologie a lui Alin Leancă, care se diferențiază cu mult de studiile obișnuite prin subiectul interesant și valoros abordat, acela al zvonurilor și al legendelor române și internaționale.

Cu un format mic, drăguț și accesibil, autorul trece, mai întâi, prin mai multe definiții teoretice, sofisticate și trebuie să recunosc că am avut ceva bătăi de cap în a le înțelege întru totul. Nu am făcut și nu fac, încă, sociologie la școală, dar pot spune că această lucrare de licență mi-a trezit un interes destul de mare și aștept cu nerăbdare clasa a unsprezecea.

De asemenea, beneficiind de o foarte bună structurare și chiar câteva ilustrații, partea teoretică este sprijinită de fapte, la baza cărarora stau, fără îndoială, foarte multe ore de documentare din partea autorului. Se fac, pe parcursul cărții, foarte multe referințe la opere sociologice și, în procesul documentării, Alin Leancă a ajuns chiar să ia interviuri oamenilor despre anumite legende, iar acest lucru mi se pare complet onorabil.

Chiar dacă, pe parcursul micii cărți, pe care am terminat-o în cam trei sferturi de oră, sunt destul de multe greșeli de tehnoredactare, ele nu împiedică receptarea mesajului de către cititor și consdier că a fost o lectură foarte benefică îmbogățirii culturii mele generale. Mi-a plăcut mai ales faptul că s-a vorbit despre legende din jurul Bacăului și, prin urmare, din preajma orașului în care locuiesc și am fost surprins că auzisem de multe dintre acestea.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Alin Leancă

Concluzionând, Legendele urbane este o lectură foarte rapidă, destinată mai ales celor interesați de domeniul științelor sociale, dar și celor care vor să știe mai multe despre mentalitatea românilor, despre diferitele forme de manipulare (manipulare ocultă) dar și despre modul în care o întâmplare poate avea atât de multe demersuri și interpretări.

Cartea poate fi cumpărată de aici, la un preț foarte avantajos. 😉

🔥 CARTEA LEGENDELE URBANE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Legendele Urbane
Autor: Alin Leancă
An apariție : 2012
Editura: VICOVIA
Nr. Pagini: 150
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 22.02.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Cartea reprezintă un bun prilej de îmbogățire a culturii generale și mai ales de înțelegere a mentalității românilor.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

Recenzie ”Eu cea de pe locul doi” – volumul II de Cezara Zamfir

De câteva zile le citesc plantelor de pe balcon din volumul II al romanul Eu cea de pe locul doi scrisă de Cezara Zamfir. Ele nu au ascultat și primul volum, încă nu erau născute, dar par acum destul de impresionante. E uimitor cum florile lor sunt mai deschise, mai...

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Recenzie ”Noi doi” de Diana Farca

Titlu: Noi doi Autor: Diana Farca An apariție: 2020 Editura: Eleprint Număr de pagini: 167 Despre autor: Diana Farca este o autoare de beletristică care a debutat cu romanul ”La limită”, un roman ce se încadrează la ficțiune, istorie și romance. Următoarea carte...

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Dragoș Filioreanu este redactor Booknation.ro de 1673 zile și a scris până acum 26 articole. Se află pe poziția 33 din 143 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Dragoș Filioreanu aici.
,,În momente ca acestea, simțeam că lumea îmi aparține. Puteam fi cine voiam eu să fiu, prin cărți. Într-o lume în care oamenii acced spre nimicul absolut, uităm să ne căutăm propriul nostru tot, care poate avea diferite forme. Când citești, zbori. Ești o pasăre migratoare care zboară și călătorește oriunde. Ești liber. Ești un tu mai bun decât ai fost ieri. Ești infinit.”
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments