Recenzie “Manual de folosire a vieții: cu dialoguri între frică și adevăr” de Tom Shadyac

by | Sep 8, 2017 | Dezvoltare Personală, Educație, Recenzii cărți, Spiritualitate

ACUM GĂSEȘTI CARTEA MANUAL DE FOLOSIRE A VIEȚII: CU DIALOGURI ÎNTRE FRICĂ ȘI ADEVĂR CU REDUCERE PE Atman

   Tom Shadyac este cunoscut lumii ca fiind regizorul sau producătorul a numeroase filme ce au devenit celebre de-a lungul timpului, printre care Profesorul trăsnit, Mincinosul mincinoșilor, Dumnezeu pentru o zi și multe altele, așa că nu cred că te-ai fi așteptat ca el să scoată o carte intitulată Manual de folosire a vieții: cu dialoguri între frică și adevăr.

   Dar cum viața deține o măiestrie în a contura diverse traiectorii inimaginabile, Tom s-a trezit la granița morții din cauza unei comoții cerebrale ca urmare a unui accident de bicicletă, fapt ce l-a determinat pe acesta să privească cu o atenție sporită capitolele din viața lui.

   Nu poți să mori fără să îți fi spus povestea, nu poți să mori fără să fi exprimat vreodată ceea ce ești tu cu adevărat.

   Ce-i drept, la un asemenea titlu, te-ai aștepta să găsești în carte indicații precise despre cum să îți trăiești viața, propoziții care să te îndrume întocmai pentru a ajunge pe calea cea bună, o rețetă perfectă a unei vieți perfecte.

   Dar nu este așa! Și, sinceră să fiu, acest lucru m-a bucurat mai mult decât ți-ai putea închipui!

   Hai să îți explic!

   Cartea are o anumită structură pentru ca ideile pe care ți le transmite să fie mult mai ușor de citit. Astfel, la început vei fi întâmpinat de un citat bine ales, care mai apoi se continuă cu niște conversații fascinante între cele două personaje, Frică și Adevăr. Cu alte cuvinte, un schimb de replici între gândurile contradictorii din mintea autorului.

   Scopul acestor dialoguri nu este nicidecum acela de a-ți implementa anumite concepții doar pentru a deveni și tu precum autorul, ci, din contră, ele te vor face să vezi cât de ridicolă este această luptă pe care fiecare o avem cu noi înșine referitoare la cine trebuie să fim versus cine suntem cu adevărat. Frică versus Adevăr.

   Din punctul meu de vedere, acesta este un exercițiu foarte bun atunci când simțim că poate ne avântăm prea mult în lumea necunoscută a visurilor și a viselor. Scoatem o foaie de hârtie și ne imaginăm un dialog între ceea ce ne face să mergem înainte și ceea ce ne trage înapoi. Între ceea ce ne este teamă să facem și ceea ce avem curaj. Pe foaie, lucrurile vor deveni mult mai clare și nu ne vom mai simți atât de derutați atunci când în mintea noastră au loc bătălii fără final.

   Eu zic să arunci un ochi în carte să vezi exact cum luptele noastre interioare imaginare se pot dizolva imediat atunci când le individualizezi și le transformi în cuvinte. Vei avea surpriza să descoperi că infinitatea de frici va deveni o infinitate de idei mărețe!

   Propria mea frică ce pune sub semnul întrebării propriul meu adevăr.

 

ACUM GĂSEȘTI CARTEA MANUAL DE FOLOSIRE A VIEȚII: CU DIALOGURI ÎNTRE FRICĂ ȘI ADEVĂR CU REDUCERE PE Atman

Titlu: Manual De Folosire A Vieții: Cu Dialoguri între Frică și Adevăr
Autor: Tom Shadyac
An apariție : 2013
Editura: ATMAN
Nr. Pagini: 287
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 8.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Adriana Alexandra este redactor Booknation.ro de 1083 zile și a scris până acum 147 articole. Se află pe poziția 9 din 143 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Alexandra aici.
Dacă nu v-am plictisit încă, aruncați un ochi și pe aici 🙂 --->http://blog.avocatoo.ro/sfaturi-de-la-un-tratat-de-drept-anonim/
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments