Recenzie ,,Manual de folosire a vieții: cu dialoguri între frică și adevăr” de Tom Shadyac

Titlu: Manual De Folosire A Vieții: Cu Dialoguri între Frică și Adevăr
Autor: Tom Shadyac
An apariție : 2013
Editura: ATMAN
Nr. Pagini: 287
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Adriana Alexandra
Publicată la 8.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ,,Manual de folosire a vieții: cu dialoguri între frică și adevăr” de Tom Shadyac
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI MANUAL DE FOLOSIRE A VIEȚII: CU DIALOGURI ÎNTRE FRICĂ ȘI ADEVĂR PE:

   Tom Shadyac este cunoscut lumii ca fiind regizorul sau producătorul a numeroase filme ce au devenit celebre de-a lungul timpului, printre care Profesorul trăsnit, Mincinosul mincinoșilor, Dumnezeu pentru o zi și multe altele, așa că nu cred că te-ai fi așteptat ca el să scoată o carte intitulată Manual de folosire a vieții: cu dialoguri între frică și adevăr.

   Dar cum viața deține o măiestrie în a contura diverse traiectorii inimaginabile, Tom s-a trezit la granița morții din cauza unei comoții cerebrale ca urmare a unui accident de bicicletă, fapt ce l-a determinat pe acesta să privească cu o atenție sporită capitolele din viața lui.

   Nu poți să mori fără să îți fi spus povestea, nu poți să mori fără să fi exprimat vreodată ceea ce ești tu cu adevărat.

   Ce-i drept, la un asemenea titlu, te-ai aștepta să găsești în carte indicații precise despre cum să îți trăiești viața, propoziții care să te îndrume întocmai pentru a ajunge pe calea cea bună, o rețetă perfectă a unei vieți perfecte.

   Dar nu este așa! Și, sinceră să fiu, acest lucru m-a bucurat mai mult decât ți-ai putea închipui!

   Hai să îți explic!

   Cartea are o anumită structură pentru ca ideile pe care ți le transmite să fie mult mai ușor de citit. Astfel, la început vei fi întâmpinat de un citat bine ales, care mai apoi se continuă cu niște conversații fascinante între cele două personaje, Frică și Adevăr. Cu alte cuvinte, un schimb de replici între gândurile contradictorii din mintea autorului.

   Scopul acestor dialoguri nu este nicidecum acela de a-ți implementa anumite concepții doar pentru a deveni și tu precum autorul, ci, din contră, ele te vor face să vezi cât de ridicolă este această luptă pe care fiecare o avem cu noi înșine referitoare la cine trebuie să fim versus cine suntem cu adevărat. Frică versus Adevăr.

   Din punctul meu de vedere, acesta este un exercițiu foarte bun atunci când simțim că poate ne avântăm prea mult în lumea necunoscută a visurilor și a viselor. Scoatem o foaie de hârtie și ne imaginăm un dialog între ceea ce ne face să mergem înainte și ceea ce ne trage înapoi. Între ceea ce ne este teamă să facem și ceea ce avem curaj. Pe foaie, lucrurile vor deveni mult mai clare și nu ne vom mai simți atât de derutați atunci când în mintea noastră au loc bătălii fără final.

   Eu zic să arunci un ochi în carte să vezi exact cum luptele noastre interioare imaginare se pot dizolva imediat atunci când le individualizezi și le transformi în cuvinte. Vei avea surpriza să descoperi că infinitatea de frici va deveni o infinitate de idei mărețe!

   Propria mea frică ce pune sub semnul întrebării propriul meu adevăr.

 

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.