Recenzie “Mărturisirea unui prizonier al temniței” de Katya Martynova

de | nov. 24, 2022 | Biografii, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MĂRTURISIREA UNUI PRIZONIER AL TEMNIȚEI ARE REDUCERE PE:

Istoria Ecaterinei și a Elenei care au fost răpite și ținute într-un buncăr timp de aproape 4 ani de către un maniac sexual – m-a șocat. Conținutul cărții este cu atât mai înfiorător atunci când știi că este o autobiografie. Nu am căutat aici limbaj rafinat, metafore sau alte pretenții stilistice. Este o istorie care emoționează prin detaliile care par a fi desprinse din film.

30 Octombrie 2000, zi de sărbătoare. Două adolescente, Ekaterina Martinova (14 ani) și Elena Samohina (17 ani) merg la discotecă în centru Rezaniului și nu se mai întorc. Vor fi ținute captive într-un buncăr sub pământ. Vor fi folosite pe post de obiecte sexuale pentru a satisface dorințele bolnave ale unui psihopat, Viktor Mohov (50 ani). Acesta ar fi pregătit ascunzătoarea subterană un timp îndelungat. Cele două fete vor trece prin violuri, înfometări și multe alte chinuri timp de 1296 zile.
Și ghiciți ce? Acest maniac a fost închis pentru doar 17 ani de unde a ieșit anul trecut.
După audiția cărții am căutat și am privit și câteva reportaje pentru a mă convinge de veridicitatea faptelor. Le-am văzut chipul protagoniștilor și am rămas și mai șocată văzând fața zâmbitoare a lui Mohov.
Nu poți rămânea neutru când citești o asemenea istorie. Ți se face părul măciucă când afli detalii și rămâi revoltat și dezgustat când afli pedeapsa sumară pe care a primit-o făptașul. Te întrebi: chiar atât costă două veți (căci intuiești că viețile acestor două tinere au fost distruse)?!
Este o carte scrisă drept un semnal de alarmă împotriva violenței fizice sau psihice la care încă sunt supuse multe femei din întreaga lume. Mesajul autoarei este unul de îndemn către toate victimile să nu se împace cu poziția de victimă, să nu o accepte, ci să lupte pentru libertate. Într-o altă ordine de idei autoarea vrea să atenționez tinerele fete să fie atente cu cine discută, unde pleacă și în cine au încredere.
Pentru vorbitorii de limba rusă las mai jos un reportaj:

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MĂRTURISIREA UNUI PRIZONIER AL TEMNIȚEI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Mărturisirea Unui Prizonier Al Temniței
Autor: Katya Martynova
An apariție : 2017
Editura: AST
Nr. Pagini: 192
Limba: Rusă
Gen Literar: Biografii si memorii
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 90

Alte recenzii de la Katya Martynova:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Crimă și pedeapsă” de Feodor Mihailovici Dostoievski

Recenzie “Crimă și pedeapsă” de Feodor Mihailovici Dostoievski

Am revenit la inegalabilul Dostoievski. Acest titan al literaturii universale, cunoscut drept un observator fin al naturii umane, impresionează cititorii de diferite vârste. Însă, din propria experiență pot afirma că felul în care l-am perceput pe Dostoievski când...

Recenzie “Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom

Recenzie “Minciuni pe canapea” de Irvin D. Yalom

Irvin D. Yalom te invită în culisele psihoterapiei. Ai o șansă unică nu doar să fii pe canapeaua a doi terapeuți, dar și în mintea lor. Afli depre psihoterapie din prima sursă, descoperi nu doar cum se mănâncă ea, dar și toată bucătăria din spate. Aici se analizează...

Recenzie “Aventurile lui Huckleberry Fin” de Mark Twain

Recenzie “Aventurile lui Huckleberry Fin” de Mark Twain

Am citit “Aventurile lui Tom Sawyer” acum doi ani, împreună cu nepoțica mea. Tare mult i-a plăcut cartea. Drept urmare i-am promis că-i fac cadou și “Aventurile lui Huckleberry Finn”. Cu atât mai impresionată a fost când a aflat că amicul lui Tom Sawyer are și el o...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 460 zile și a scris până acum 209 articole. Se află pe poziția 6 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments