🔥 CARTEA MEMORIILE UNEI GHEIȘE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

  Memoriile unei gheișe reprezintă o carte plină de suferință, dar una care culminează povestea unei simple fetițe cu reușita în viață, cu o viață calmă și clară.

Arthur Golden, autorul romanului de faţă, este un scriitor american şi doctor în istoria şi arta japoneză. Se remarcă prin acest volum care va fi tradus în peste 30 de limbi.

Intriga se datorează inocenței protagonistei, o fată săracă cu un tată prea obosit și o mamă bolnavă. Familia sa trăia într-o casă ,,cherchelită”, una care abia își proteja locuitorii de intemperiile naturii.

Carte este una destul de amănunțită, ce prezintă un destin nu tocmai simplu, plin de încurcături pentru micuța Chiyo, viitoarea gheișă Sayuri.

,,Ne trăim viaţa ca apa care curge la vale, mergând într-o direcţie, până ne izbim de ceva care ne forţează să găsim un nou curs.”

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Arthur Golden.

Acțiunea este situată înainte, în timpul și după cel de-al Doilea Război Mondial. În realitate, cartea a fost publicată în 1997, în SUA.

Fetița, Chiyo, descoperă o lume total nouă în momentul în care este vândută împreună cu sora sa, de către tatăl lor. Cele două ajung într-o casă a gheişelor, apoi sunt  despărțite. Cu puțin noroc, sora lui Chiyo reușește să fugă de această lume impusă, dar protagonista rămâne legată de această viață chinuitoare.

,,Durerea e un lucru foarte ciudat; suntem atât de neputincioşi în faţa ei. E ca o fereastră care se deschide atunci când vrea ea. Camera se răceşte şi nu putem decât să tremurăm. Dar de fiecare dată se deschide mai puţin, până când, într-o zi, ne întrebăm ce s-a ales de ea.”

Treptat, Chiyo crește și devine cea mai cunoscută gheișă, având numele de Sayuri. Cum reușește să se adapteze sau de ce este nevoită să o facă veți vedea imediat ce veți deschide romanul.

🔥 CARTEA MEMORIILE UNEI GHEIȘE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Memoriile Unei Gheișe
Autor: Arthur Golden
An apariție : 2006
Editura: Humanitas
Nr. Pagini: 504
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 12.02.2019
Nota recenzorului: 9/10
Irina Fodor
Autor: Irina Fodor
Irina e Redactor Activ
Redactor de 978 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Irina Fodor