Recenzie „Mica enciclopedie Hygge – Rețeta daneză a fericirii” de Meik Wiking

de | iun. 27, 2020 | Dezvoltare Personală, Educație, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MICA ENCICLOPEDIE HYGGE - REȚETA DANEZĂ A FERICIRII ARE REDUCERE PE:

Mica enciclopedie Hygge de Meik Wiking este o rețetă daneză a fericirii, care va reuși să te facă să privești viața într-un mod mai optimist. Meik Wiking este directorul Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga. Despre Danemarca se spune că ar fi cea mai fericită țară din lume, așa că deși n-aș fi bănuit că există un astfel de Institut de Cercetare, cred că este situat chiar în locul potrivit. Dacă în urma studiilor s-a constatat că danezii se declară mai fericiți decât celelalte popoare, asta înseamnă că ne pot face recomandări despre cum putem ajunge să fim mai fericiți.

Termenul „hygge” se poate traduce prin „stare de bine”, „confort sufletesc”. Hygge este sentimentul pe care îl ai când privești răsăritul într-o dimineață caldă, când iei masa cu prietenii după mult timp în care nu v-ați mai văzut, când îți afunzi picioarele în nisip și inspiri aerul sărat al mării, când ești în mijlocul naturii și te minunezi de frumusețea ei.

Cartea ne învață că de fapt fericirea o găsim atunci când apreciem plăcerile simple ale vieții: atmosfera pe care o creăm în jurul nostru, prezența conștientă, delectarea cu ce ne face plăcere (cafea, ciocolată, fursecuri), recunoștința pentru ce avem, confortul pe care ni-l oferim, povestirile cu prietenii, armonia cu tine și cu ceilalți ( nu totul este o competiție).

Echilibrul între muncă și viața personală este cheia unor relații sociale prospere, de care cu toții avem nevoie prin natura umană – ,,Cel mai bun indicator al prezenței sau al absenței fericirii sunt relațiile sociale”. Asta nu înseamnă că nu te poți bucura de hygge de unul singur. Cititorii sunt încurajați să se bucure de propria companie – ,,Să te cuibărești sub o pătură și să citești sau să te uiți la emisiunea tv preferată, ori să bei un pahar de vin roșu privind o furtună”.

Dacă îți place recenzia cărții MICA ENCICLOPEDIE HYGGE - REȚETA DANEZĂ A FERICIRII, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Meik Wiking

În carte găsim exemple de cum ne putem construi un cămin mai confortabil sau cum putem privi experiențele dintr-o altă perspectivă, fiind mai prezenți în viața noastră.

Mica enciclopedie Hygge este într-adevăr o mică rețetă pe care fiecare o poate adapta pentru a se simți mai împlinit. Este o carte veselă, în care scrisul se îmbină armonios cu imaginile, lectura ei fiind o adevărată experiență.

 

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MICA ENCICLOPEDIE HYGGE - REȚETA DANEZĂ A FERICIRII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: MICA ENCICLOPEDIE HYGGE - REȚETA DANEZĂ A FERICIRII
Autor: Meik Wiking
An apariție : 2107
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 284
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 506

Alte recenzii de la Meik Wiking:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Negrissimo”, de Liliana Corobca

Recenzie „Negrissimo”, de Liliana Corobca

Recunosc, am vrut să-i adaug culoare acestei coperți, nu-s amatoarea coperților alb-negru, dar... Liliana Corobca a îndrăznit să se împartă cu cele mai colorate idei din imaginația sa. Scurte, unele au legături pe pagini diferite, iar acest lucru poate să deruteze...

Recenzie „În grădina căpcăunului”, de Leila Slimani

Recenzie „În grădina căpcăunului”, de Leila Slimani

Adèle are o problemă. Este căsătorită cu Richard, are un fiu minunat și se culcă cu Xavier. Și ea nu se poate opri. Pe măsură ce dependența de sex a lui Adèle o duce mai departe în gaura iepurelui, ea va face tot ce poate pentru a-și ascunde acțiunile de soțul și...

0 0 votes
Article Rating
Ana Mihai este redactor Booknation.ro de 1000 zile și a scris până acum 27 articole. Se află pe poziția 25 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Mihai aici.
Pasionată de frumos. Încântată de cărți, cafea, scris și dezvoltare.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments