Recenzie „Mica enciclopedie Hygge – Rețeta daneză a fericirii” de Meik Wiking

by | Jun 27, 2020 | Dezvoltare Personală, Educație, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MICA ENCICLOPEDIE HYGGE - REȚETA DANEZĂ A FERICIRII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Mica enciclopedie Hygge de Meik Wiking este o rețetă daneză a fericirii, care va reuși să te facă să privești viața într-un mod mai optimist. Meik Wiking este directorul Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga. Despre Danemarca se spune că ar fi cea mai fericită țară din lume, așa că deși n-aș fi bănuit că există un astfel de Institut de Cercetare, cred că este situat chiar în locul potrivit. Dacă în urma studiilor s-a constatat că danezii se declară mai fericiți decât celelalte popoare, asta înseamnă că ne pot face recomandări despre cum putem ajunge să fim mai fericiți.

Termenul „hygge” se poate traduce prin „stare de bine”, „confort sufletesc”. Hygge este sentimentul pe care îl ai când privești răsăritul într-o dimineață caldă, când iei masa cu prietenii după mult timp în care nu v-ați mai văzut, când îți afunzi picioarele în nisip și inspiri aerul sărat al mării, când ești în mijlocul naturii și te minunezi de frumusețea ei.

Cartea ne învață că de fapt fericirea o găsim atunci când apreciem plăcerile simple ale vieții: atmosfera pe care o creăm în jurul nostru, prezența conștientă, delectarea cu ce ne face plăcere (cafea, ciocolată, fursecuri), recunoștința pentru ce avem, confortul pe care ni-l oferim, povestirile cu prietenii, armonia cu tine și cu ceilalți ( nu totul este o competiție).

Echilibrul între muncă și viața personală este cheia unor relații sociale prospere, de care cu toții avem nevoie prin natura umană – ,,Cel mai bun indicator al prezenței sau al absenței fericirii sunt relațiile sociale”. Asta nu înseamnă că nu te poți bucura de hygge de unul singur. Cititorii sunt încurajați să se bucure de propria companie – ,,Să te cuibărești sub o pătură și să citești sau să te uiți la emisiunea tv preferată, ori să bei un pahar de vin roșu privind o furtună”.

În carte găsim exemple de cum ne putem construi un cămin mai confortabil sau cum putem privi experiențele dintr-o altă perspectivă, fiind mai prezenți în viața noastră.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Meik Wiking

Mica enciclopedie Hygge este într-adevăr o mică rețetă pe care fiecare o poate adapta pentru a se simți mai împlinit. Este o carte veselă, în care scrisul se îmbină armonios cu imaginile, lectura ei fiind o adevărată experiență.

 

 

🔥 CARTEA MICA ENCICLOPEDIE HYGGE - REȚETA DANEZĂ A FERICIRII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Mica Enciclopedie Hygge - Rețeta Daneză A Fericirii
Autor: Meik Wiking
An apariție : 2107
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 284
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 27.06.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Ana Mihai este redactor Booknation.ro de 117 zile și a scris până acum 25 articole. Se află pe poziția 36 din 142 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Mihai aici.
Pasionată de frumos. Încântată de cărți, cafea, scris și dezvoltare.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments