Recenzie „Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

de | dec. 5, 2020 | Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MICA ENCICLOPEDIE LYKKE ARE REDUCERE PE:

Mica enciclopedie Lykke de Meik WikingCa și „Mica enciclopedie Hygge”, și „Mica enciclopedie Lykke” mi-a plăcut mult. Deși i-au lipsit ilustrațiile și pozele faine din prima. În fine, asta nu e o problemă. Cartea de dezvoltare personală a fost publicată în anul 2017 și autorul ei este Meik Wiking, directorul Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga, Danemarca.

Lykke înseamnă fericire în limba daneză iar această carte tocmai despre asta vorbește. Cercetătorul Meik Wiking de la Institutul de Cercetare a Fericirii din Copenhaga ne arată motivele pentru care Danemarca e una dintre cele mai fericite țări din lume.

În plus, ne arată exact cum putem și noi, celelalte națiuni, să fim mai fericite. Sau să devenim mai fericiți ca indivizi. Fericirea inseamna bunătate, empatie, ajutor reciproc, compasiune și prietenie, omenie. Asta poate că o știam cu toții.

„Mica enciclopedie Lykke” ne dă exemple practice prin care putem exercita aceste lucruri în viața noastră, pentru o stare de spirit mai bună

Când ajuti pe altul și îl faci fericit ești tu însuți fericit. Când scapi de ideea de a fi mereu în competiție cu alții ești fericit. Atunci când trăiești într-o societate în care nu există o clasă superioară și o clasă inferioară, ci doar egalitate, ești fericit. Nu atunci când ai mulți bani. Nici atunci când cumperi lucruri super scumpe și extravagante pentru a demonstra că tu poți, că tu ai cu ce și ești astfel văzut ca un zeu de cei din jur.

Dacă îți place recenzia cărții MICA ENCICLOPEDIE LYKKE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Meik Wiking

Nu acestea trebuie să fie lucrurile care să ne facă fericiți, ci omenia și prietenia, sprijinul celorlalți și relațiile bune cu toată lumea.

Poate că acestea sunt concepte pe care majoritatea dintre noi le cunoșteau. Însă citind enciclopedia, am văzut cum stă situația nu doar in Danemarca ci în toată lumea. Și am aflat despre metode practice de aplicat pentru a crea fericire. Tot ceea ce face volumul ăsta este să te încurajeze să te apuci să trăiești frumos și în comuniune cu ceilalti.

De ce sunt danezii atât de senini și împliniți și de ce apar mereu în topul națiunilor cele mai fericite din întreaga lume? 

Ei bine, se pare că bărbații și femeile sunt tratați la fel la muncă și în ceea ce privește rolul de părinți. De asemenea, educația superioară este gratis în această țară. Mijloacele de transport în comun nu au întârziere. Sistemul medical este și el foarte benefic pentru cetățenii Danemarcei. În plus, danezii au conceptul de hygge și sunt mari amatori de dulciuri, lumânări aprinse și reuniuni cu prietenii și familia. 

Cu toate acestea, secretul fericirii nu stă exclusiv în Danemarca

Fiecare țară își are propriile forme de fericire și secrete prin care cetățenii săi ajung să cunoască nirvana, dacă aș putea spune așa. Fericirea nu are aceleași ingrediente peste tot în lume. Dar se manifestă cam la fel. Și oamenii care sunt fericiți sunt mereu recunoscuți între alții.

În „Mica enciclopedie Lykke” îți sunt dezvăluite rețete ale fericirii din toată lumea. De la cum îți poți petrece timpul în mod benefic spiritual, fizic și psihic, până la cum îți poți crea o comunitate sigură, de ajutor și amabilă, volumul ăsta e o comoară. Meik Wiking nu oferă doar niște date fără argumente. El prezintă studii de caz, situații reale, dovezi, povești și sfaturi de la cei mai fericiți oameni de pe planetă. 

Lucrarea aceasta cu o copertă absolut delicioasă reprezintă un ghid cuprinzător despre cum putem aduce mai mult lykke în viețile noastre. Mi-a plăcut foarte mult.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MICA ENCICLOPEDIE LYKKE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: MICA ENCICLOPEDIE LYKKE
Autor: Meik Wiking
An apariție : 2017
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 464

Alte recenzii de la Meik Wiking:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Negrissimo”, de Liliana Corobca

Recenzie „Negrissimo”, de Liliana Corobca

Recunosc, am vrut să-i adaug culoare acestei coperți, nu-s amatoarea coperților alb-negru, dar... Liliana Corobca a îndrăznit să se împartă cu cele mai colorate idei din imaginația sa. Scurte, unele au legături pe pagini diferite, iar acest lucru poate să deruteze...

Recenzie „În grădina căpcăunului”, de Leila Slimani

Recenzie „În grădina căpcăunului”, de Leila Slimani

Adèle are o problemă. Este căsătorită cu Richard, are un fiu minunat și se culcă cu Xavier. Și ea nu se poate opri. Pe măsură ce dependența de sex a lui Adèle o duce mai departe în gaura iepurelui, ea va face tot ce poate pentru a-și ascunde acțiunile de soțul și...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1523 zile și a scris până acum 350 articole. Se află pe poziția 4 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments