Recenzie: “Hygge” de Meik Wiking

by | Dec 27, 2019 | Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți

🔥 CARTEA HYGGE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Hygge este mai mult decât o enciclopedie a fericirii, este întreaga rețetă a bunei dispoziții și a îmbunătățirii nivelului de trai. Concretizată de cercetătorii de la Institutul de Cercetare a Fericirii, în special de Meik Wiking, volumul vine cu o idee simplă: nu contează cum e vremea, mă entuziasmează ceea ce se întâmplă.

Structurată în 14 capitole, cartea aduce lămuriri asupra termenului în sine de Hygge, îl definește și îl detaliază amănunțit. Astfel, afli cele mai simple elemente ale acestuia: lumină caldă, atmosferă, prieteni și confort. Mai mult, vei vede că aşa se şi traduce, ca ,,plăcut”, ,,frumos”,  ,,bun” sau ,,confortabil”.

Rețeta daneză a fericirii, așa cum este subintitulată cartea, a fost publicată pentru prima dată în 2016 și a devenit o carte fenomen pentru 30 de țări.

Motivul?

Institutul de cercetare explică, într-o oarecare măsură, diferenţele de percepţie a traiului de către locuitorii planetei. În topurile create pentru Europa, în fruntea clasamentului legat de bunăstarea oamenilor se află Danemarca şi Olanda.

,,Asistenţa medicală universală şi gratuită, educația universitară gratuită şi beneficiile relativ generoase pentru şomeri contribuie din plin la reducerea nefericirii. Aceasta are o însemnătate deosebită pentru cei care sunt mai puțin înstăriți, un segment al societății care este mai fericit în Danemarca, decât în alte ţări dezvoltate.”

Pe lângă toate acestea, un element important al Fericirii este să ai lângă tine o bautură caldă și ceva dulce: fie că vorbim de ciocolată, de fursecuri sau de dulciuri făcute în casă. Pentru că în majoritatea capitolelor există diverse rețete pentru a găti în familie sau cu prietenii.

Nu vei deveni mai fericit sau mai orientat spre a vedea partea plină a paharului după ce vei termina acestă carte, dar, cu siguraţă, vei învăţa să îţi creezi propriul loc de a te relaxa şi de a uita de griji, în casă, alături de ceilalţi. Vei învăţa să te bucuri de momentele cu ei, dar şi de momentele tale singur/ă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Meik Wiking

Concluzionând, reţeta daneză a fericirii nu este o reţeţă cu paşi stricţi de urmaţi, ci reprezintă doar povestea reală a autorului care şi-a dorit să te bucure citindu-i cartea.

 

 

 

 

 

🔥 CARTEA HYGGE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Hygge
Autor: Meik Wiking
An apariție : 2017
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 27.12.2019
Nota recenzorului: 7/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 1192 zile și a scris până acum 74 articole. Se află pe poziția 17 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments