Recenzie: “Hygge” de Meik Wiking

by | Dec 27, 2019 | Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți

🔥 CARTEA HYGGE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Hygge este mai mult decât o enciclopedie a fericirii, este întreaga rețetă a bunei dispoziții și a îmbunătățirii nivelului de trai. Concretizată de cercetătorii de la Institutul de Cercetare a Fericirii, în special de Meik Wiking, volumul vine cu o idee simplă: nu contează cum e vremea, mă entuziasmează ceea ce se întâmplă.

Structurată în 14 capitole, cartea aduce lămuriri asupra termenului în sine de Hygge, îl definește și îl detaliază amănunțit. Astfel, afli cele mai simple elemente ale acestuia: lumină caldă, atmosferă, prieteni și confort. Mai mult, vei vede că aşa se şi traduce, ca ,,plăcut”, ,,frumos”,  ,,bun” sau ,,confortabil”.

Rețeta daneză a fericirii, așa cum este subintitulată cartea, a fost publicată pentru prima dată în 2016 și a devenit o carte fenomen pentru 30 de țări.

Motivul?

Institutul de cercetare explică, într-o oarecare măsură, diferenţele de percepţie a traiului de către locuitorii planetei. În topurile create pentru Europa, în fruntea clasamentului legat de bunăstarea oamenilor se află Danemarca şi Olanda.

,,Asistenţa medicală universală şi gratuită, educația universitară gratuită şi beneficiile relativ generoase pentru şomeri contribuie din plin la reducerea nefericirii. Aceasta are o însemnătate deosebită pentru cei care sunt mai puțin înstăriți, un segment al societății care este mai fericit în Danemarca, decât în alte ţări dezvoltate.”

Pe lângă toate acestea, un element important al Fericirii este să ai lângă tine o bautură caldă și ceva dulce: fie că vorbim de ciocolată, de fursecuri sau de dulciuri făcute în casă. Pentru că în majoritatea capitolelor există diverse rețete pentru a găti în familie sau cu prietenii.

Nu vei deveni mai fericit sau mai orientat spre a vedea partea plină a paharului după ce vei termina acestă carte, dar, cu siguraţă, vei învăţa să îţi creezi propriul loc de a te relaxa şi de a uita de griji, în casă, alături de ceilalţi. Vei învăţa să te bucuri de momentele cu ei, dar şi de momentele tale singur/ă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Meik Wiking

Concluzionând, reţeta daneză a fericirii nu este o reţeţă cu paşi stricţi de urmaţi, ci reprezintă doar povestea reală a autorului care şi-a dorit să te bucure citindu-i cartea.

 

 

 

 

 

Titlu: Hygge
Autor: Meik Wiking
An apariție : 2017
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 27.12.2019
Nota recenzorului: 7/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 1269 zile și a scris până acum 80 articole. Se află pe poziția 17 din 149 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments