Recenzie: „Hygge” de Meik Wiking

de | dec. 27, 2019 | Dezvoltare Personală, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți

🔥 CARTEA HYGGE ARE REDUCERE PE:

Hygge este mai mult decât o enciclopedie a fericirii, este întreaga rețetă a bunei dispoziții și a îmbunătățirii nivelului de trai. Concretizată de cercetătorii de la Institutul de Cercetare a Fericirii, în special de Meik Wiking, volumul vine cu o idee simplă: nu contează cum e vremea, mă entuziasmează ceea ce se întâmplă.

Structurată în 14 capitole, cartea aduce lămuriri asupra termenului în sine de Hygge, îl definește și îl detaliază amănunțit. Astfel, afli cele mai simple elemente ale acestuia: lumină caldă, atmosferă, prieteni și confort. Mai mult, vei vede că aşa se şi traduce, ca ,,plăcut”, ,,frumos”,  ,,bun” sau ,,confortabil”.

Rețeta daneză a fericirii, așa cum este subintitulată cartea, a fost publicată pentru prima dată în 2016 și a devenit o carte fenomen pentru 30 de țări.

Motivul?

Institutul de cercetare explică, într-o oarecare măsură, diferenţele de percepţie a traiului de către locuitorii planetei. În topurile create pentru Europa, în fruntea clasamentului legat de bunăstarea oamenilor se află Danemarca şi Olanda.

Dacă îți place recenzia cărții HYGGE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Meik Wiking

,,Asistenţa medicală universală şi gratuită, educația universitară gratuită şi beneficiile relativ generoase pentru şomeri contribuie din plin la reducerea nefericirii. Aceasta are o însemnătate deosebită pentru cei care sunt mai puțin înstăriți, un segment al societății care este mai fericit în Danemarca, decât în alte ţări dezvoltate.”

Pe lângă toate acestea, un element important al Fericirii este să ai lângă tine o bautură caldă și ceva dulce: fie că vorbim de ciocolată, de fursecuri sau de dulciuri făcute în casă. Pentru că în majoritatea capitolelor există diverse rețete pentru a găti în familie sau cu prietenii.

Nu vei deveni mai fericit sau mai orientat spre a vedea partea plină a paharului după ce vei termina acestă carte, dar, cu siguraţă, vei învăţa să îţi creezi propriul loc de a te relaxa şi de a uita de griji, în casă, alături de ceilalţi. Vei învăţa să te bucuri de momentele cu ei, dar şi de momentele tale singur/ă.

Concluzionând, reţeta daneză a fericirii nu este o reţeţă cu paşi stricţi de urmaţi, ci reprezintă doar povestea reală a autorului care şi-a dorit să te bucure citindu-i cartea.

 

 

 

 

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA HYGGE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: HYGGE
Autor: Meik Wiking
An apariție : 2017
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 327

Alte recenzii de la Meik Wiking:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Negrissimo”, de Liliana Corobca

Recenzie „Negrissimo”, de Liliana Corobca

Recunosc, am vrut să-i adaug culoare acestei coperți, nu-s amatoarea coperților alb-negru, dar... Liliana Corobca a îndrăznit să se împartă cu cele mai colorate idei din imaginația sa. Scurte, unele au legături pe pagini diferite, iar acest lucru poate să deruteze...

Recenzie „În grădina căpcăunului”, de Leila Slimani

Recenzie „În grădina căpcăunului”, de Leila Slimani

Adèle are o problemă. Este căsătorită cu Richard, are un fiu minunat și se culcă cu Xavier. Și ea nu se poate opri. Pe măsură ce dependența de sex a lui Adèle o duce mai departe în gaura iepurelui, ea va face tot ce poate pentru a-și ascunde acțiunile de soțul și...

0 0 votes
Article Rating
Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 2077 zile și a scris până acum 94 articole. Se află pe poziția 10 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici. Irina Fodor are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments