Recenzie “Mica enciclopedie Hygge” de Meik Wiking

by | Dec 3, 2020 | Dezvoltare Personală, Familie, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MICA ENCICLOPEDIE HYGGE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Mica enciclopedie Hygge de Meik Wiking“Mica enciclopedie Hygge” este un bestseller internațional scris de Meik Wiking. Cartea încadrată în genul Dezvoltare personală a fost publicată în anul 2016. La un an după, a apărut și surata ei, “Mica enciclopedie Lykke”. 

Se știe deja că Danemarca are o reputație internațională în ceea ce privește cele mai fericite țări din întreaga lume. Nu există an în care să nu se claseze între primele 3 pe podium, dacă nu chiar pe primul loc. Termenul hygge este acum datorită cărții foarte cunoscut de toți. Se pare că acesta este cuvântul cel mai potrivit pentru a caracteriza starea de bine, de confort psihic și fizic, spiritual și emoțional. Bineînțeles că hygge, după cum menționează autorul enciclopediei foarte des în scrierea sa, este unul dintre ingredientele magice, și nu atât de secrete acum, al fericirii poporului danez.

Eu vreau să spun că însăși lectura cărții “Mica enciclopedie Hygge” de Meik Wiking mi-a dat o stare de fericire, de bine

De fapt, vibe-ul ăsta fain m-a ținut așa pe tot parcursul citirii cărții. În cele două zile, sau mai bine zis nopți, în care am savurat volumul. Experiența răsfoirii acestei enciclopedii este minunată. Limbajul e accesibil, ilustrațiile sunt minunate și portretizează foarte bine ceea ce vrea să transmită autorul. Ai parte de exemple și de date din studii care să te convingă de informațiile cuprinse în carte.

Meik Wiking face o foarte bună treabă alcătuind acest volum. Nici nu e de mirare că e așa de bine informat și are toate cuvintele și argumentele la el. Autorul lucrează în același timp la Institutul de Cercetare a Fericirii din Copenhaga. Cine ar fi putut fi mai potrivit să scrie o asemenea carte?

În “Mica enciclopedie Hygge” nu doar că am descoperit de ce sunt danezii fericiți și cum anume putem și noi trăi mai hygge. Dar de asemenea am aflat termeni danezi, o mică istorie a acestui concept, rădăcinile sale și cuvinte din alte limbi care ar defini aceeași noțiune de bine, de fericire. În plus, enciclopedia este dotată și cu rețete de bunătăți daneze și cu locuri de explorat, lucruri minunate de făcut, pentru psihic sau fizic.

M-am reîndrăgostit de Danemarca prin cartea asta superbă

De abia aștept să o vizitez din nou, în orice anotimp, și să observ mai bine ceea ce a dat din casă Meik Wiking prin volumul de față. Nu este deloc o carte de dezvoltare personală obișnuită, formală, cu îndemne aspre și sfaturi de la cei mai cei.

Am mai aflat că multe dintre chestiile pe care le fac sau le făceam deja pentru a mă simți bine, confortabil, fericită, sunt caracteristice stilului de viață hygge. Dar am aflat pe deasupra și alte metode de a mă simți bine, de a vedea binele în jur și de a-i face și pe ceilalți să se simtă la fel. Știați că lumânările aprinse, nu neapărat cele parfumate, sunt un ingredient cheie al traiului în stil hygge? Nu știam nici eu, dar de când am aflat am început să ard mai multe lumânări când citesc, când îmi beau ceaiul, când mă uit la seriale și chiar când iau cina.

“Mica enciclopedie Hygge” este ca o vorbă bună

E ca o prăjitură delicioasă savurată pe îndelete alături de un prieten vechi. Ca o cafea fierbinte ce-ți încălzește palmele în timp ce privești pe fereastră cum cade ploaia sau ninsoarea peste peisajul de afară. Însăși experiența lecturii acestei cărți este magică, este hygge.

Eu o recomand cu căldură. Poate fi un cadou frumos pentru un prieten introvertit. Poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru momente de liniște și tihnă. Te poate învăța să fii mai bun, mai fericit cu tine însuți.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții MICA ENCICLOPEDIE HYGGE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Meik Wiking sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MICA ENCICLOPEDIE HYGGE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Mica Enciclopedie Hygge
Autor: Meik Wiking
An apariție : 2017
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Psihologie, Pedagogie
Publicată la 3.12.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Am citit câteva recenzii la cărțile lui Llosa prin online și m-am întărâtat nițel. Mi-a fost frică de o dezamăgire când am început Sărbătoarea Țapului, dar n-a fost cazul. Scrie în forță Llosa, scrie trivial și vulgar, e brutal și misogin, sfâșie inima, își bate joc...

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

0 0 vote
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 840 zile și a scris până acum 257 articole. Se află pe poziția 4 din 25 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments