Recenzie „Mica enciclopedie Hygge” de Meik Wiking

de | dec. 3, 2020 | Dezvoltare Personală, Familie, Lecturi Motivaționale, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MICA ENCICLOPEDIE HYGGE ARE REDUCERE PE:

Mica enciclopedie Hygge de Meik Wiking„Mica enciclopedie Hygge” este un bestseller internațional scris de Meik Wiking. Cartea încadrată în genul Dezvoltare personală a fost publicată în anul 2016. La un an după, a apărut și surata ei, „Mica enciclopedie Lykke”. 

Se știe deja că Danemarca are o reputație internațională în ceea ce privește cele mai fericite țări din întreaga lume. Nu există an în care să nu se claseze între primele 3 pe podium, dacă nu chiar pe primul loc. Termenul hygge este acum datorită cărții foarte cunoscut de toți. Se pare că acesta este cuvântul cel mai potrivit pentru a caracteriza starea de bine, de confort psihic și fizic, spiritual și emoțional. Bineînțeles că hygge, după cum menționează autorul enciclopediei foarte des în scrierea sa, este unul dintre ingredientele magice, și nu atât de secrete acum, al fericirii poporului danez.

Eu vreau să spun că însăși lectura cărții „Mica enciclopedie Hygge” de Meik Wiking mi-a dat o stare de fericire, de bine

De fapt, vibe-ul ăsta fain m-a ținut așa pe tot parcursul citirii cărții. În cele două zile, sau mai bine zis nopți, în care am savurat volumul. Experiența răsfoirii acestei enciclopedii este minunată. Limbajul e accesibil, ilustrațiile sunt minunate și portretizează foarte bine ceea ce vrea să transmită autorul. Ai parte de exemple și de date din studii care să te convingă de informațiile cuprinse în carte.

Meik Wiking face o foarte bună treabă alcătuind acest volum. Nici nu e de mirare că e așa de bine informat și are toate cuvintele și argumentele la el. Autorul lucrează în același timp la Institutul de Cercetare a Fericirii din Copenhaga. Cine ar fi putut fi mai potrivit să scrie o asemenea carte?

Dacă îți place recenzia cărții MICA ENCICLOPEDIE HYGGE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Meik Wiking

În „Mica enciclopedie Hygge” nu doar că am descoperit de ce sunt danezii fericiți și cum anume putem și noi trăi mai hygge. Dar de asemenea am aflat termeni danezi, o mică istorie a acestui concept, rădăcinile sale și cuvinte din alte limbi care ar defini aceeași noțiune de bine, de fericire. În plus, enciclopedia este dotată și cu rețete de bunătăți daneze și cu locuri de explorat, lucruri minunate de făcut, pentru psihic sau fizic.

M-am reîndrăgostit de Danemarca prin cartea asta superbă

De abia aștept să o vizitez din nou, în orice anotimp, și să observ mai bine ceea ce a dat din casă Meik Wiking prin volumul de față. Nu este deloc o carte de dezvoltare personală obișnuită, formală, cu îndemne aspre și sfaturi de la cei mai cei.

Am mai aflat că multe dintre chestiile pe care le fac sau le făceam deja pentru a mă simți bine, confortabil, fericită, sunt caracteristice stilului de viață hygge. Dar am aflat pe deasupra și alte metode de a mă simți bine, de a vedea binele în jur și de a-i face și pe ceilalți să se simtă la fel. Știați că lumânările aprinse, nu neapărat cele parfumate, sunt un ingredient cheie al traiului în stil hygge? Nu știam nici eu, dar de când am aflat am început să ard mai multe lumânări când citesc, când îmi beau ceaiul, când mă uit la seriale și chiar când iau cina.

„Mica enciclopedie Hygge” este ca o vorbă bună

E ca o prăjitură delicioasă savurată pe îndelete alături de un prieten vechi. Ca o cafea fierbinte ce-ți încălzește palmele în timp ce privești pe fereastră cum cade ploaia sau ninsoarea peste peisajul de afară. Însăși experiența lecturii acestei cărți este magică, este hygge.

Eu o recomand cu căldură. Poate fi un cadou frumos pentru un prieten introvertit. Poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru momente de liniște și tihnă. Te poate învăța să fii mai bun, mai fericit cu tine însuți.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MICA ENCICLOPEDIE HYGGE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: MICA ENCICLOPEDIE HYGGE
Autor: Meik Wiking
An apariție : 2017
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 288
Limba: Română
Gen Literar: Psihologie, Pedagogie
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 553

Alte recenzii de la Meik Wiking:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Negrissimo”, de Liliana Corobca

Recenzie „Negrissimo”, de Liliana Corobca

Recunosc, am vrut să-i adaug culoare acestei coperți, nu-s amatoarea coperților alb-negru, dar... Liliana Corobca a îndrăznit să se împartă cu cele mai colorate idei din imaginația sa. Scurte, unele au legături pe pagini diferite, iar acest lucru poate să deruteze...

Recenzie „În grădina căpcăunului”, de Leila Slimani

Recenzie „În grădina căpcăunului”, de Leila Slimani

Adèle are o problemă. Este căsătorită cu Richard, are un fiu minunat și se culcă cu Xavier. Și ea nu se poate opri. Pe măsură ce dependența de sex a lui Adèle o duce mai departe în gaura iepurelui, ea va face tot ce poate pentru a-și ascunde acțiunile de soțul și...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1523 zile și a scris până acum 350 articole. Se află pe poziția 4 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments