Recenzie ,,Mica enciclopedie Hygge. Rețeta daneză a fericirii” de Meik Wiking

Titlu: Mica Enciclopedie Hygge. Rețeta Daneză A Fericirii
Autor: Meik Wiking
An apariție : 2016
Editura: Litera
Nr. Pagini: 287
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Adriana Alexandra
Publicată la 4.08.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ,,Mica enciclopedie Hygge. Rețeta daneză a fericirii” de Meik Wiking
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI MICA ENCICLOPEDIE HYGGE. REȚETA DANEZĂ A FERICIRII PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

    Ce este fericirea? Ce ritm are? E aceeași cu liniștea? E aceeași cu dragostea? Sau poate doar este o denumire inventată de noi, oamenii, pentru a încerca să încadrăm niște emoții care ne depășesc? A fi fericit înseamnă ca doar tu să beneficiezi de acest sentiment sau ești fericit când sunt și restul la fel?

    Presupun că fiecare om o percepe diferit, cum e și normal, de altfel, căci ar fi o aberație să spunem vreodată că doar anumite elemente ne aduc fericirea! Nu, fericirea vine din orice, dar numai când tu ești pregătit să i te dedici în totalitate și să ți-o asumi!

    Studiile internaționale desemnează frecvent Danemarca drept cea mai fericită țară din lume, iar asta a dus, în mod natural, la un interes sporit din partea cercetătorilor fericirii. Cum? Cineva chiar cercetează fericirea?

    Răspunsul este da, ba chiar există și un Institut de Cercetare a Fericirii, în Copenhaga și, ghici ce? Există și o carte în acest sens, scrisă de către Meik Wiking, care îți explică foarte concret ce au danezii atât de special de sunt atât de fericiți! Cartea se cheamă Mica enciclopedie Hygge. Rețeta daneză a fericirii și reprezintă o carte fenomen în peste 30 de țări!

    Dacă ai nevoie de un dicționar pentru a desluși acel cuvânt cumva bizar pentru vocabularul tău, îți voi spune că nici măcar nu este vorba despre ceva ce ține de obiecte. Din contră, hygge este mai degrabă ceva ce este legat de ambianță, de trăire, de emoție. Cum spunea și Winnie, ursulețul de pluș, asta nu se silabisește, se simte!

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Meik Wiking.

    Cercetând și scriind această carte, am ajuns să îmi dau seama că hygge poate funcționa ca generator de fericire cotidiană. Hygge ne oferă limbajul, obiectivul și metodele pentru planificarea și menținerea fericirii și pentru a avea câte un pic de fericire în fiecare zi. Hygge ne poate apropia cel mai mult de fericire când venim acasă după ore lungi de muncă, într-o zi rece și umedă de ianuarie!

    Deci, ce mai aștepți? Nu vrei să afli secretul danezilor în ceea ce privește fericirea? Cine știe, poate descoperi ce te face realmente fericit!

 

ACUM GĂSEȘTI MICA ENCICLOPEDIE HYGGE. REȚETA DANEZĂ A FERICIRII PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Prezentarea ideilor esențiale în ceea ce privește secretul danezilor despre fericire; inserarea de imagini specifice; bonus: câteva rețete culinare specifice pentru poporul danez

Aspecte Negative:

Nu există.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.