🔥 CARTEA MICUȚELE DOAMNE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

micutele doamne de louisa m alcottDeși nu am citit cartea “Micuțele doamne” de Louisa May Alcott când eram mică, niciodată nu e prea târziu pentru a te delecta cu o asemenea lectură. Prin urmare, imediat ce scrierea mi-a ajuns în mână, destinul făcând ca aceasta să fie în limba franceză, m-am și apucat de ea. Și trebuie să recunosc că mi-a plăcut mult. E un must have în materie de lectură pentru tineri. Așa cum e “Pe aripile vântului” pentru adulți.

Romanul “Micuțele doamne” de Louisa M. Alcott ne învață o lecție importantă despre viață

Nu banii sunt cei care aduc fericirea, desi îți pot asigura confortul. Ci dragostea în toate formele ei vindecătoare. Prin intermediul acestei povești aflăm despre familia americană March. Tatăl, Dr. March este plecat la război. Iar acasă au rămas iubitoarea mamă și cele patru fete. Este vorba despre patru tinere foarte diferite atât fizic, cât și privitor la personalitate. Ele sunt Meg, Jo, Beth și Amy.

Însă chiar dacă familia e săracă iar tatăl plecat departe de casă, nici un alt cămin nu este mai plin de viață decât cel al doamnei March. Vremurile sunt grele și nimic nu mai este ce era. Războiul de Secesiune din America este instalat. Și majoritatea bărbaților sunt plecați să-și îndeplinească rolul în acest conflict. Dar speranța că tatăl mult iubit se va întoarce acasă într-o bună zi le ridică moralul fetelor și doamnei March.

Așa aflăm pe decursul unui an de zile cum se desfășoară viața în casa March

Aflăm cum micuțele doamne încearcă să-și depășească temerile, orgoliile și condiția pentru a o ajuta pe mama lor să treacă prin aceste momente. Toată lumea muncește, dar se și amuză. Cele patru surori sunt unite și se iubesc exact ca o familie adevărată. Prin urmare, ele încearcă să facă tot cu putință pentru a uita de sărăcie și de rele. Dar și să se poarte ca niște adevărate patrioate și domnișoare așa cum le-a îndemnat tatăl lor la plecare.

Meg, Jo, Beth și Amy trăiesc alături de mama lor într-un micuț oraș situat în nordul Statelor Unite. Meg este cea mai mare dintre fete. Ea este adulta familiei, dar și cea mai cochetă. Jo este următoarea în ceea ce privește vârsta. Dar ea este băiatul familiei, purtându-se foarte diferit față de celelalte surori. Astfel, nerenunțând la copilărie și la libertatea sa.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Louisa M. Alcott

Beth este timida familiei, dar și cea mai sentimentală. Ea adoră muzica și de asemenea își ajută dezinteresat surorile, mama și pe cei din jur, când are ocazia. Însă tot ea este și cea mai bolnăvicioasă dintre fete. Și din păcate va trece printr-un episod neplăcut care îi va îngrijora teribil familia. Amy este cea mai mică dintre surori, dar foarte matură și ironică. Când toată lumea din casă trebuie să vegheze asupra altor probleme, ea își sacrifică timpul pentru a face pe doamna de companie a bogatei mătuși March.

Cu toate că sunt atât de diferite, fetele se completează perfect

În timp ce una dintre ele descoperă dragostea, alta găsește prietenia în persoana unui băiat din vecini. Și dacă o alta își cultivă pasiunea pentru muzică, cealaltă află că în viitorul destul de apropiat se poate să devină bogată.

Așasar, fie că surorile March pun în scenă vreo piesă de teatru, organizează vreo serată sau muncesc până la oboseală, ele continuă să fie măcinate de o întrebare. Tatăl lor se va întoarce acasă în siguranță din acest război teribil?

Cele patru surori unite ne arată care sunt greutățile, dar și bucuriile vieții cotidiene. Cartea “Micuțele doamne” de Louisa M. Alcott este o lectură plăcută, plină de învățături, pe care oricine ar trebui să o citească.

🔥 CARTEA MICUȚELE DOAMNE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Micuțele Doamne
Autor: Louisa M. Alcott
An apariție : 1982
Editura: DARGAUD JEUNESSE
Nr. Pagini: 186
Limba: Franceză
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 23.02.2019
Nota recenzorului: 10/10

Avatar
Autor: Oana Maria Stefan
Oana Maria e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 604 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Oana Maria Stefan