🔥 CARTEA NU MAI CAUT SUCCESUL ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

“Nu mai caut succesul” de Ramona Dogaru este o carte de povestiri emoționante, profunde, cât se poate de personale. Fiecare dintre cele 44 de povești scurte ce compun volumul de față este câte o părticică din viața autoarei. Cum ea însăși precizează în prefața cărții, aceste texte de proză scurtă sunt mai ales bucățele din copilărie, adolescență și tinerețe.

Fiecare povestire poate fi citită separat de celelalte

Așa că de ți-a plăcut mult cum a descris autoarea un crâmpei din timpurile trecute, poți reveni la el oricând ajutându-te de titlul cuprinzător al fiecăruia. Pe lângă minunatele evocări ale unui trecut fericit, alături de bunici, părinți și prieteni dragi, Ramona Dogaru scrie și despre întâmplări actuale.

Așa se face că fiind o scriitoare contemporană vei putea citi gândurile ei despre nunta prințului Harry, despre familia tradițională, despre călătoriile ei în țări străine, dar și despre imaginea României proiectată în străinătate. În plus, vei afla despre cele mai simple, dar grăitoare momente trăite de autoare. Și mai ales vei afla ce situație în special i-a îndemnat inima și mintea să scrie.

Vei descoperi citind “Nu mai caut succesul” o persoană caldă, onestă, cu un fel de a povesti cât se poate de emoționant, care îți va ajunge la suflet

Nu te vei gândi nici o clipă că citești ficțiune, deoarece profunzimea emoțiilor trăite în anumite momente de autoare va ajunge la tine datorită cuvintelor călduroase.

Limbajul folosit în povestirile din acest volum este unul ușor de parcurs. De altfel, îți va veni simplu să te regăsești în fiecare proză în parte. Datorită expresiilor vii, cuvintelor potrivite și termenilor moderni pe care îi cunoaștem cu toții. Personal, am rezonat cu majoritatea poveștilor din această carte.

Cele din copilărie mi-au amintit cu emoție despre vremurile prin care am trecut și eu sau despre viața pe timpul tinereții bunicilor sau părinților noștri. Povestirile moderne m-au purtat fie în țări calde, minunat descrise. Fie m-au făcut să îmi pun semne de întrebare referitor la evenimentele care ne caracterizează societatea în ziua de azi.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Ramona Dogaru

Cel mai mult mi-a plăcut povestirea “Mama”, o evocare foarte personală

Însă atât de familiară, încât mi s-a părut că din cuvintele autoarei se împletea un portret al mamei mele. Sau, de fapt, un portret al mamei iubitoare și calde din toate timpurile.

Toate povestirile volumului “Nu mai caut succesul” de Ramona Dogaru sunt scurte. Se întind în medie pe 3 pagini și sunt foarte ușor de citit. Dar chiar dacă le vei parcurge facil, sentimentele pe care ți le vor crea te vor copleși. Nu se poate să nu pierzi o lacrimă-două sau să scoți un suspin dând de texte atât de frumoase și cuprinzătoare.

Cartea aceasta este o lectură pentru suflet. Este cel mai bine să o citești când dorești să reiei contactul cu copilul din tine. Sau atunci când îți e dor de vremurile trecute și te apucă o nostalgie frumoasă. Este o carte pe care o poți citi și copiilor tăi sau alături de părinții tăi dragi. Și poate fi cel mai grozav cadou pe care l-ai putea oferi celor apopiați inimii tale. Cu condiția să fie sentimentali și să aprecieze o lectură scrisă cu sufletul deschis.

Pe Ramona Dogaru o mai poți descoperi și datorită interviului sincer acordat site-ului Booknation.

🔥 CARTEA NU MAI CAUT SUCCESUL ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Nu Mai Caut Succesul
Autor: Ramona Dogaru
An apariție : 2019
Editura: LIBRIS EDITORIAL
Nr. Pagini: 198
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Publicată la 14.10.2019
Nota recenzorului: 10/10

Avatar
Autor: Oana Maria Stefan
Oana Maria e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 600 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Oana Maria Stefan