Recenzie “Nu ți-e scris în gene” de Oliver James

by | Nov 8, 2020 | Dezvoltare Personală, Psihologie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA NU ȚI-E SCRIS ÎN GENE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Nu ți-e scris în gene de Oliver James“Nu ți-e scris în gene” este o carte de dezvoltare personală scrisă de psihologul britanic Oliver James. Volumul de self-help a fost publicat inițial în anul 2016, dar eu am citit ediția în limba română de la Editura Vellant, din colecția Versant, apărută în anul 2018.

Subtitlul și totodată tema acestei cărți de dezvoltare personală este “Adevăratele motive pentru care copiii le seamănă părinților”

Am citit volumul la recomandarea unei prietene interesate în ultima perioadă de psihologie. Tot ea mi l-a și împrumutat. Tindeam dinainte de lectură să cred că genetica nu ne influențează atât de mult felul de a fi, ci alte aspecte. Dar după ce am parcurs cartea m-am convins cu adevărat de acest lucru.

Lucrarea “Nu ți-e scris în gene” de Oliver James e foarte cuprinzătoare și utilă. Mai ales dacă te interesează subiectul geneticii și a ceea ce moștenim sau nu de la părinți și familie. Pe calea geneticii adică. Dar ideea ei este că felul în care suntem și ne-am dezvoltat sau continuăm să ne dezvoltăm se datorează felului în care am fost crescuți și cât de mult am fost iubiți sau nu în copilărie.

Deci, de fapt felul în care suntem și am devenit în viață este influențat de perioada copilăriei și de educația noastră de mici. Și nu de așa zisele gene pe care le preluăm din moși strămoși pe calea geneticii. Cel puțin referitor la partea psihologică. Dacă nu referitor la partea fizică, a aspectului nostru exterior. Mie acest volum de self help mi-a deschis ochii. Îl recomand tuturor celor care pot pune mâna pe el.

Folosindu-se de un mix de exemple de persoane celebre și de persoane obișnuite, psihologul britanic Oliver James se adâncește prin cartea sa “Nu ți-e scris în gene” într-un studiu profund al cauzelor din copilărie care ne caracterizează personalitatea

Astfel, specialistul ne dezvăluie cu argumente reale că educația și creșterea noastră și nu genetica joacă un rol mega important în succesul și bunăstarea noastră. Implicațiile sunt uriașe odată ce am aflat despre aceste lucruri.

Fiind deja adulți ne putem schimba felul de a gândi și de a acționa pentru binele nostru, nemaidând vina pe gene. Dacă ăsta era blestemul nostru până acum, fiind îndoctrinați cu această gândire că nu mai putem face nimic deoarece ne este deja scris în gene, acum putem întoarce totul. Fiind părinți, și citind cartea asta, putem schimba în mod radical traiectoria vieților și personalităților copiilor noștri. Iar ca societate am putea lupta astfel pentru eradicarea criminalității și sărăciei.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Oliver James

Poate că urmărind deja seriale și filme polițiste sau citind thrillere am fost puși indirect în fața a ceea ce încearcă să scoată aici în evidență autorul. În investigațiile lor referitor la motivația criminalilor, detectivii găsesc mereu un trecut întunecat ce foarte probabil a influențat apoi parcursul în viață al acelor indivizi. Mame drogate, tați violenți și sadici, incest, violuri și bătăi primite în familie.

O educație precară sau lipsă conduc foarte ușor o persoană pe aceeași cale ce i-a fost exemplu în copilărie. Cel puțin acestea sunt concluziile mele.

Cartea de dezvoltare personală “Nu ți-e scris în gene” de Oliver James va schimba felul în care gândești despre cei din jurul tău

Și îți va oferi de asemenea pornirea de a-ți schimba treptat personalitatea și viața în mai bine. De asemenea, vei putea înțelege și vei privi cu alți ochi și pe cei din jurul tău: prieteni, colegi, cunoștințe și rude.

Încă o dată, recomand acest volum de psihologie practică/aplicată!

Titlu: Nu ți-e Scris în Gene
Autor: Oliver James
An apariție : 2018
Editura: VELLANT
Nr. Pagini: 322
Limba: Română
Gen Literar: Self Help
Publicată la 8.11.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “La răscruce de vânturi” de Emily Brönte

Recenzie “La răscruce de vânturi” de Emily Brönte

La răscruce de vânturi este o poveste de dragoste clasică, dar neobișnuită, atipică, toxică, cum ar cataloga-o psihologii din zilele noastre, este povestea de dragoste neîmpărtășită dintre Heathcliff și Catherine. O dragoste, o apropiere și o pliere perfectă a...

Recenzie „Totul pentru dragoste” de Kristin Hannah

Recenzie „Totul pentru dragoste” de Kristin Hannah

Kristin Hannah a reușit să mă surprindă din nou cu noua carte tradusă la noi în țară. Totul pentru dragoste are toate ingredientele unui roman de dragoste, de familie și este, mai ales, despre puterea de a merge mai departe. Așa cum ne-a obișnuit, cartea aceasta ne...

Recenzie “Mica enciclopedie Hygge” de Meik Wiking

Recenzie “Mica enciclopedie Hygge” de Meik Wiking

"Mica enciclopedie Hygge" este un bestseller internațional scris de Meik Wiking. Cartea încadrată în genul Dezvoltare personală a fost publicată în anul 2016. La un an după, a apărut și surata ei, "Mica enciclopedie Lykke".  Se știe deja că Danemarca are o reputație...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 789 zile și a scris până acum 236 articole. Se află pe poziția 6 din 153 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments