Recenzie „O mare de lacrimi” de Ruta Sepetys

by | Mar 22, 2017 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA O MARE DE LACRIMI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Ador cărțile care au în ele hărți, iar o astfel de carte este și O mare de lacrimi de Ruta Sepetys. Chiar dacă cele două hărți sunt istorice și pentru cunoscători nu prea o să aibă niciun rost, pentru mine care am urât istoria a fost foarte benefică.
Recunosc am avut o mică reținere, cartea fiind o ficțiune istorică, dacă să o citesc sau nu, iar în acest moment sunt foarte fericită că nu m-am dat bătută pentru că este o adevărată lecție de viață. Am descoperit în această carte de ce sunt oamenii capabili să facă, la ce sunt dispuși să renunțe pentru a supraviețui și nu în ultimul rând să apreciez ceea ce am.

Acțiunea cărți are loc spre sfârșitul celui de al Doilea Război Mondial și ne prezintă încercările prin care trec Joana, Florian, Emilia și Alfred pentru a supraviețui luptei pentru putere dintre Stalin și Hitler.

Dar era din ce în ce mai greu să îți dai seamă cine era inamicul.

Joana, o dezertoare din Lituania este asistentă medicală, Florian un hoț, Emilia o tânără de 15 ani gravidă și Alfred un marinar. Ce au cei patru în comun? La prima vederea am spune că nimic, dar cumva datorită acestui război destinele lor se intersectează și vor fi strâns legate între ele în această luptă a supraviețuiri.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Ruta Sepetys

Tocmai atunci când crezi că războiul ți-a luat tot ce iubeai, întâlnești pe cineva și îți dai seamă că, într-un fel sau altul, tot mai ai ceva de oferit.

Dacă v-a plăcut filmul Titanic atunci o să adorați această carte pentru că povestea ei, inspirată din fapte reale, este foarte asemănătoare, dar din păcate numărul victimelor fiind mult mai mare în acest caz, aproximativ nouă mii, foarte mulți din aceştia fiind copii.

🔥 CARTEA O MARE DE LACRIMI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: O Mare De Lacrimi
Autor: Ruta Sepetys
An apariție : 2017
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 22.03.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Ancuta Pietaru este redactor Booknation.ro de 1249 zile și a scris până acum 13 articole. Se află pe poziția 52 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ancuta Pietaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mirela Barbalata

Am auzit ca este o carte minunata. Totusi nu indraznesc sa o citesc datorita faptului ca este foarte trista.