Recenzie „O mare de lacrimi” de Ruta Sepetys

de | mart. 22, 2017 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA O MARE DE LACRIMI ARE REDUCERE PE:

Ador cărțile care au în ele hărți, iar o astfel de carte este și O mare de lacrimi de Ruta Sepetys. Chiar dacă cele două hărți sunt istorice și pentru cunoscători nu prea o să aibă niciun rost, pentru mine care am urât istoria a fost foarte benefică.
Recunosc am avut o mică reținere, cartea fiind o ficțiune istorică, dacă să o citesc sau nu, iar în acest moment sunt foarte fericită că nu m-am dat bătută pentru că este o adevărată lecție de viață. Am descoperit în această carte de ce sunt oamenii capabili să facă, la ce sunt dispuși să renunțe pentru a supraviețui și nu în ultimul rând să apreciez ceea ce am.

Acțiunea cărți are loc spre sfârșitul celui de al Doilea Război Mondial și ne prezintă încercările prin care trec Joana, Florian, Emilia și Alfred pentru a supraviețui luptei pentru putere dintre Stalin și Hitler.

Dar era din ce în ce mai greu să îți dai seamă cine era inamicul.

Joana, o dezertoare din Lituania este asistentă medicală, Florian un hoț, Emilia o tânără de 15 ani gravidă și Alfred un marinar. Ce au cei patru în comun? La prima vederea am spune că nimic, dar cumva datorită acestui război destinele lor se intersectează și vor fi strâns legate între ele în această luptă a supraviețuiri.

Dacă îți place recenzia cărții O MARE DE LACRIMI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Ruta Sepetys

Tocmai atunci când crezi că războiul ți-a luat tot ce iubeai, întâlnești pe cineva și îți dai seamă că, într-un fel sau altul, tot mai ai ceva de oferit.

Dacă v-a plăcut filmul Titanic atunci o să adorați această carte pentru că povestea ei, inspirată din fapte reale, este foarte asemănătoare, dar din păcate numărul victimelor fiind mult mai mare în acest caz, aproximativ nouă mii, foarte mulți din aceştia fiind copii.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA O MARE DE LACRIMI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: O MARE DE LACRIMI
Autor: Ruta Sepetys
An apariție : 2017
Editura: EPICA
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2638

Alte recenzii de la Ruta Sepetys:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Ancuta Pietaru este redactor Booknation.ro de 2162 zile și a scris până acum 13 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ancuta Pietaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Am auzit ca este o carte minunata. Totusi nu indraznesc sa o citesc datorita faptului ca este foarte trista.