Recenzie „Pisici vs. Câini” de Chris Grabenstein și James Patterson

by | Mar 4, 2021 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PISICI VS. CÂINI PE Corint

Nu este prima dată când citesc o carte pentru copii, însă mereu am considerat că o poveste destinată celor mici este plină de sens, mai ales pentru adulți. Pisici vs. Câini de Chris Grabenstein și James Patterson nu face excepție și este o adevărată lecție de viață pentru fiecare dintre noi.

Cartea are în jur de 300 de pagini, însă poate fi citită destul de repede și de un copil datorită stilului linear și ușor de înțeles. Îi avem în centru pe Molly și Oscar, o pisică și un câine, care ar trebui să fie rivali doar pentru că așa spune „societatea”. Cu toții știm că poate exista prietenie dincolo de prejudecăți, iar protagoniștii încearcă să ne demonstreze acest lucru.

Oscar este un câine vesel și plin de viață care iubește orice și pe oricine. Exact ca în realitate, pentru că nu degeaba este cel mai bun prieten al omului. Familia lui adoră să terorizeze pisicile, indiferent despre cine este vorba, pentru că așa le spune instinctul. Între câini și pisici există o ură care nu are rădăcini. Cel puțin, nu sunt cunoscute de nimeni.

Familia lui Molly le întoarce câinilor ura, dar și prejudecățile.

Molly este o pisică ce adoră luxul și visează să devină o actriță cunoscută și să ducă o viață de vedetă. Familia ei de pisici din înalta societate este convinsă că rivalii lor, câinii, sunt niște animale murdare și enervante, total opusul felinelor, mereu elegante și curate.

Doar că un incident nefericit îi aduce împreună. Amândoi s-au pierdut de familiile lor în timp ce erau la camping, iar acum sunt nevoiți să găsească drumul spre casă împreună. Astfel, Molly și Oscar decid să încheie un fel de înțelegere și să coopereze până ajung înapoi acasă, în Țara Câinilor, respectiv Pisiburg.

Dispariția lor este o mare lovitură pentru familiile celor doi patrupezi, iar televiziunea realizează chiar și un reality show care prezintă ura aceasta interminabilă dintre câini și pisici. În tot acest timp, protagoniștii cărții cautp diferite moduri prin care ar putea evada din lumea sălbatică.

Înțelegerea lor se transformă într-o adevărată prietenie. 

Zilele trec, iar cei doi învață să conviețuiască și reușesc să devină, treptat, prieteni, care se apără unul pe celălalt și se ajută reciproc. Aventura lor prin pădure îi supune la un test și rămâne de văzut cum îl vor trece. Trebuie să facă sacrificii și să dea dovadă de loialitate, dar pot face asta două ființe care au ura în sânge?

Pădurea și lumea sălbatică de acolo nu sunt chiar așa cum au crezut Molly și Oscar. Spre deosebire de „lumea civilizată”, în sălbăticie animalele se înțeleg indiferent de specia de care aparțin și nu au prejudecăți. Cartea prezintă numeroase situații limită prin care trec cei doi și cum se schimbă viziunea lor despre lume și despre cei din jur.

Mi-a plăcut foarte mult povestea lor și, după cum am menționat, nu este doar o carte pentru copii. Deși sunt relatate astfel încât să fie înțelese de cei mici, aceste cărți au la bază lecții de viață adevărate și nici Pisici vs. Câini nu face excepție.

Oameni ar putea lua exemplu de la animale. 

Nu ne putem îndoi de faptul că animăluțele ne dau exemple de umanitate mai mult decât o putem face noi ca oameni, în multe situații. Așa cum Oscar și Molly au reușit să fie în relații mai bune, nici noi nu trebuie să avem prejudecăți față de cei din jur, indiferent de rasa lor sau locul de unde provin.

Mi-au plăcut numele de țări, orașe, muzicieni și chiar războaie adaptate la ideea principală a cărții. Cum nu există oameni în lumea descrisă de autori, a fost nevoie de mici modificări care stârnesc amuzamentul cititorului. „Miauzart”, „Primul Război al Blănoșilor” și „Pisiburg” sunt doar câteva dintre aceste denumiri.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PISICI VS. CÂINI PE Corint

Titlu: Pisici Vs. Câini
Autor: Chris Grabenstein
,
James Patterson
An apariție : 2021
Editura: CORINT JUNIOR
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.03.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Central Park” de Guillaume Musso

Recenzie ”Central Park” de Guillaume Musso

Există momente în viață cand o ușă se deschide si ești inundat de lumină. Clipe rare când ceva se descătușează în tine. Plutești în imponderabilitate, gonești pe o autostradă fără radar. Alegerile devin limpezi, răspunsurile inlocuiesc întrebările, frica cedează locul...

Recenzie ”Hud Ranat” de Cecilia

Recenzie ”Hud Ranat” de Cecilia

Cum sunteți dragii mei? Acceptați invitația de a porni într-o călătorie inedită în următoarele minute? Cartea Hud Ranat scrisă de Cecilia cuprinde cadrul, personajele și situațiile perfecte pentru a evada memorabil pe o altă planetă din univers. Călătorim în acest...

0 0 vote
Article Rating
Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 624 zile și a scris până acum 81 articole. Se află pe poziția 7 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments