Recenzie „Poveşti de seară pentru fete rebele” de Elena Favilli şi Francesca Cavallo.

de | ian. 20, 2018 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Ficțiune, Recenzii cărți

🔥 CARTEA POVEŞTI DE SEARĂ PENTRU FETE REBELE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

A fost odata… o printesa? Ei bine, nu! A fost odata o fetita care voia sa ajunga pe Marte. A fost o alta care a devenit cea mai buna tenismena din lume, dar si o alta matematician si filosof. De la Elisabeta I la Malala Yousafzai, de la Amelia Earhart la Frida Kahlo, de la Marie Curie la Coco Chanel, 100 de femei extraordinare sunt portretizate in aceasta carte de catre 60 de ilustratoare din toata lumea. Regine, inventatoare, pictorite, scriitoare, partizane, femei astronaut sau prim-ministru… modele de curaj, de perseverenta si de generozitate pentru toti aceia care vor sa-si implineasca visurile.

Povești de seară pentru fete rebele este o carte altfel. Încurajează fetițele dar și tinerele de astăzi să își materializeze dorințele și să devină tot ce vor ele.

Elena Favilli și Francesca Cavallo au venit cu o idee foarte bună, având în vedere că nu mulți copii mai citesc. Poveștile care le vor inspira pe fetele de pretutindeni vin într-un format accesibil, cu multe ilustrații și lucruri interesante despre cele care le vor fi inspirație.

Cartea poate fi citită de copii, dar și de către adulți, deși poate pentru ei va părea puțin mai copilărească.

Acum, vreau să vă vorbesc despre poveștile mele preferate din cartea de față:

Povestea Adei Lovelace

Ada a fost o fană a mașinăriilor încă din copilărie. Ea a studiat păsările, ca să descopere echilibrul perfect dintre mărimea aripilor greutatea corpului și să afle cum ar putea să creeze ceva care ne-ar face și pe noi oamenii să zburăm.

Mergând la un bal, Ada îl cunoaște pe Charles Babbage, un matemacian care la prima privire pare morocănos. Ei doi au devenit curând buni prieteni.

Ada și Charles s-au pus pe treabă și în curând, grației inteligenței lor ieșite din comun, au scris primul program de computer din istorie.

Povestea de față de învață că deși poate nu mulți cred în tine, poți realiza tot ce îți dorești, doar prin multă muncă și străduință.

Povestea Jillei Tarter

Ea este ce mi-am dorit eu să fiu acum mult timp, dar am renunțat la ideea de a deveni acel ceva.

Dorindu-și să devină prietena stelelor, Jill a devenit astronom.

Când a crescut, a început să caute pe cer semne ale vieții extraterestre.

Ani de zile, Jill și echipa ei au examinat sute de sisteme solare, vrând să arate tuturor că viața extraterestră chiar exisă.

Nimeni nu știa ce moduri de comunicare ar putea folosi extratereștrii. Nimeni nu știa cum să ajungă la ei, sau măcar cum să ia legătura cu ei. Și nici măcar în ziua de astăzi nu s-au descoperit răspunsurile acestor întrebări.

Cercetările ei nu au adus nicio dovadă că extratereștrii există, dar asta nu a oprit-o pe Jill din a-și pierde nădejdea.

„Nimeni n-a spus vreodată că nu există pești în mare doar pentru că a scos un pahar cu apă din ea și n-a găsit nimic.”

Povestea lui Grace O’Malley

Ultima poveste pe care v-o recomand este cea a unui pirat femeie, lucru ce era nemaiîntâlnit în istorie.

Pe o insulă verde, trăia odată o fată cu parul roșu și lung.

Pe cele mai înalte stănci ale locului pe care îl numea acasă, Grace visa la a naviga pe mări, oceane cu ape învolburate.

Tatăl ei îi spunea mereu că fetele nu pot deveni marinari și că i s-ar încâlci părul în odgoane. Sigură pe sine, și-a tăiat părul și a început să poarte haine băiețești. Uimirea familiei sale a fost pe măsură.

Într-o zi, tatăl ei a fost de acord să o ia cu el, însă cu o singură condiție: dacă vor da de o corabie de pirați, să se ascundă în cală.

Grace nu l-a ascultat, a sărit de pe odgoane direct în spinarea unui pirat, Tactica i-a uimit pe toți, dar a salvat toți oamenii de pe barcă.

Grace a devenit ea însăși pirat peste puțin timp. Când fii i-au fost răpiți de către dușmanii englezi, în loc să-i plângă și să se supună, s-a dus în fața reginei și și-a creut fii înapoi.

Uimindu-i pe toți, Grace și regina s-au împrietenit. Regina mării i-a ajutat pe englezi să îi învinga pe spanioli.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Vă recomand din tot sufletul această carte, este una superbă. Ilustrațiile, citatele, formatul și poveștile în sine o fac să fie un volum unic, ce ar trebui să se afle în biblioteca fiecăruia.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții POVEŞTI DE SEARĂ PENTRU FETE REBELE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Elena Favilli sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA POVEŞTI DE SEARĂ PENTRU FETE REBELE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Poveşti De Seară Pentru Fete Rebele
Autor: Elena Favilli
,
Francesca Cavallo
An apariție : 2017
Editura: LITERA MICă
Nr. Pagini: 212
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 20.01.2018
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Verity” de Colleen Hoover

Recenzie „Verity” de Colleen Hoover

Am terminat de curând lectura acestei cărți, pe care am avut-o luni întregi în bibliotecă. Întrebarea mea de acum este: ce a fost în capul meu?! Verity este, de departe, unul dintre cele mai bune romane semnate de Colleen Hoover – dacă nu, cel mai bun. Am citit...

Recenzie „Rămas bun pentru acum” de Catherine Ryan Hyde

Recenzie „Rămas bun pentru acum” de Catherine Ryan Hyde

Romanul Rămas bun pentru acum a fost o surpriză pentru mine – în mod plăcut, bineînțeles. L-am terminat în două zile și m-a impresionat profund, după luni întregi în care l-a avut în bibliotecă, dar am amânat lectura. Este prima carte semnată de Catherine Ryan Hyde...

Recenzie „Rătăcirile fetei nesăbuite” de Mario Vargas Llosa

Recenzie „Rătăcirile fetei nesăbuite” de Mario Vargas Llosa

Mario Vargas Llosa și „Rătăcirile fetei nesăbuite” care au ajuns cu plăcere în topul cărților mele, de succes. Da, da, eu m-am îndrăgostit! De fapt, mă îndrăgostesc de autorii care: îmi creează atmosfera lui Zweig, are povestea lui Marquez, realitatea lui Maugham,...

0 0 votes
Article Rating
Iuliana Enache este redactor Booknation.ro de 1456 zile și a scris până acum 15 articole. Se află pe poziția 1 din 37 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Iuliana Enache aici. Iuliana Enache are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Bună! Eu sunt Iuliana, o bookaholica care adoră să scrie recenzii.Pe lângă pasiunea mea în legătură cu cărţile, îmi mai place să cant, să ascult muzică şi îmi place foarte mult psihologia. Sunt o fire temperată, port ochelari, sunt destul de activă pe Social media şi ador să îmi petrec timpul cu prietenii mei.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments