Recenzie „Povești pentru băieți care au curajul să fie altfel” de Ben Brooks

de | dec. 21, 2018 | Biografii, Recenzii cărți

Deși am trecut de mult de vârsta adolescenței, îmi plac foarte mult cărțile cu poze și text. Poate pentru că în copilărie nu am avut foarte mult parte de acest tip de cărți, recuperez acum și dedic aproape un raft întreg din bibliotecă acestei categorii de cărți. După ce m-am delectat cu 2 volume de fete rebele, acum vine rândul băieților să îmi capteze atenția și să mă încânte cu realizările lor. Este o lectură ce se parcurge repede, pentru că fiecare băiat este prezentat în 2 pagini, o pagină grafică și o pagină de text, dar nu de mare lungime.

„Povești pentru băieți care au curajul să fie altfel” merge pe același tipar folosit pentru fetele rebele, însă din punctul meu de vedere pozele sunt mai reușite și mai realiste. În plus, datele furnizate sunt mai ușor de reținut, pentru că se vorbește despre viața băieților într-o manieră ușor de urmărit. Pe unii i-am recunoscut, pe alții nu, dar per total, după finalizarea cărții te simți clar mai deștept, mai luminat, gata oricând să ai o conversație despre persoane importante din diferite domenii. Nu sunt prezentate date științifice, doar viața lor, evoluția și lucrurile prin care s-au făcut remarcați. Informațiile sunt simple, nimic complicat sau greu de digerat.

Scopul cărții este clar prezentarea unor personalități marcante, pornind de la muzică, film, științe exacte, sport, medicină, filozofie, etc. Există băieți pentru fiecare gusturi, pentru fiecare domeniu care îți place și este imposibil să nu știi chiar pe nimeni de aici. Pentru mine a fost ca o călătorie în timp, unde Ben Brooks m-a luat frumos de mână și mi-a făcut cunoștință cu prietenii săi. Repet, partea grafică mi s-a părut mult mai bună, mai artistică, mai realistă și m-a captivat mai mult. Mulțumesc Libris.ro pentru carte și pentru aventura livrească pusă la dispoziție 🙂

Ca aspect, „Povești pentru băieți care au curajul să fie altfel” este o carte de nota 10 și o recomand cu drag copiilor mai mari de 10 ani. Cred că este o lectură ușoară, ce se asimilează repede, de unde clar ai ce învață. În plus, este atât de frumos cartonată încât clar trebuie să o consideri o piesă de referință în biblioteca ta:) Enjoy!

Titlu: POVEȘTI PENTRU BĂIEȚI CARE AU CURAJUL SĂ FIE ALTFEL
Autor: Ben Brooks
An apariție : 2018
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 210
Limba: Română
Gen Literar: Arta, arhitectura si fotografie
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1682

Alte recenzii de la Ben Brooks:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 7 ani, 2 luni, 17 zile și a scris până acum 550 articole. Se află pe poziția 3 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments