Recenzie “Poveştile micuţei RA” de Elena Ştefan

Autor: Elena Ştefan
An apariție : 2016
Editura: Coresi
Nr. Pagini: 88
Acordă o notă cărții:
 

Nu uita niciodată:

…ai fost aleasă să fii un creator din Creator!

Citind Poveştile micuţei RA, m-am teleportat în timpurile copilăriei. Acel tărâm unde sufletul tău va dăinui veşnic în puritatea şi naivitatea tipică copilăriei.

După ce am cunoscut-o pe Elena Ştefan– adultul din paginile Aşa am fost eu, a venit timpul să o cunosc pe Elena Ştefan– copilul din Poveştile micuţei RA, o Elena Ştefan trecută prin puritatea copilăriei şi înflorită în minunatul stagiu de mamă. O mamă creatoare care a ştiut să insufle volumului de faţă strălucirea şi puritatea specifică poveştilor pentru copii.

Astfel am străbătut etapă după etapă în lumea minunată a poveştilor copilăriei. Învăţăm, copii fiind, să iubim dincolo de aparenţe prin intermediul blajinului Hoffy şi asistăm la naşterea lui Moş Crăciun şi a lui Moş Ene, cunoscând-o totodată şi pe Crăiasa Iarnă.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Elena Ştefan.

Suntem pe rând, copilul uimit ce descoperă minunile iernii, gărgăriţă plăpândă în căutarea mamei pierdute, micul rege al junglei, aspirant la îndepărtata junglă.

Dar cea mai acută identitate este cea de mici suflete, raze plăpânde născute din iubire şi crescute cu miros de mamă, veşnic protector al sufletelor noastre firave, veşnic cuib în a cărui braţe ne ascundem constant când dăm chip cu lumea înspăimântătoare din jur.

-Mami, fă-mi cuibuşor! spuse Roberta în timp ce escalada patul.

Cuibuşorul se forma din braţele protectoare ale mamei, unde fetiţa se culcuşea într-o infinită linişte, păzită de Îngeraşi.

Poveştile micuţei RA este o carte pentru copii, în primul rând, şi o reîntoarcerea la anii copilăriei, pentru adulţi, în al doilea rând. Vom simţi deopotrivă cu proprii copii plăcerea sinceră de a ne pierde paşii în naivitatea pe care copilul din noi încă o mai are dar de care adultul din oglindă se ascunde.

Indiferent de ce-ţi va spune lumea, indiferent de cum te va face să te simţi, întoarce-te în tine!

Acolo ai să reuşeşti să te culcuşeşti în braţele tale şi să-ţi găseşti liniştea de care ai nevoie.

Scoate-te singură de sub umbra durerilor, a frustrărilor şi oboselii.

Nimeni în locul tău n-o va face.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 iubitori de carte s-au alăturat Tribului Booknation.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)