Recenzie „Prea mândră, prea fragilă. Romanul Mariei Callas” de Alfonso Signorini

by | May 17, 2020 | Biografii, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PREA MÂNDRĂ PREA FRAGILĂ. ROMANUL MARIEI CALLAS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

„M-am născut prea mândră, prea mândră şi prea fragilă. Iar dacă regret că, atunci când sufăr, sufăr de o sută de ori mai intens decât alţii, sunt sigură că, atunci când sunt fericită, sunt de o mie de ori mai fericită decât ei.”

Nu multe cărţi ajung să te atingă, să îţi lase o amprentă… acolo, într-un loc mărunt din suflet. Să termini de citit ultimele rânduri, să tragi adânc aer în piept şi, pur şi simplu, să accepţi cu zâmbetul pe buze… orice ai fi dorit să primeşti de la acea carte şi să fii recunoscător că ai avut ocazia să mai trăieşti o poveste de viaţă.

Prea mândră, prea fragilă de Alfonso Signorini este, într-adevăr, romanul Mariei Callas. Un personaj controversat al secolul trecut, dar înzestrat cu un talent deosebit – o voce „divină”, care ajungea până la sufletele oamenilor.

Cine a fost Maria Callas? Remarcată fiind din copilărie pentru vocea sa ieşită din comun, reuşeşte să devină o soprană desăvârşită adorată de marile teatre ale lumii pentru interpretările autentice şi emanând trăiri puternice ale personajelor sale tragice.

„Destinul m-a pus atât de sus, încât căderea o să fie groaznică.”

Supranumită drept La Divina, afişând o imagine impecabilă şi o forţă de neoprit, ajungi să descoperi o istorie personală încărcată de suferinţe şi nefericire. Lipsită de afecţiunea unei mame care se folosea de talentul ei pentru câştig financiar, experienţa celui de-al Doilea Război Mondial şi crescând sub un aspect fizic neplăcut, tânăra Maria îşi dezvoltă o voinţă de nestrăpuns de a evolua în cariera artistică şi de a ajunge una dintre cele mai performante cântăreţe ale lumii.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Alfonso Signorini

Totuşi, amprentele neşterse din copilărie au rămas adânc în întipărite, făcând să iasă mereu la iveală nevoia sa de a primi apreciere, afecţiune şi, mai ales, iubire… o iubire care a doborât-o atât fizic, cât şi psihic.

Cine a fost Maria Callas? Un tezaur al omenirii, poate… dar şi o fiinţă atât de mândră şi fragilă.

🔥 CARTEA PREA MÂNDRĂ PREA FRAGILĂ. ROMANUL MARIEI CALLAS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Prea Mândră Prea Fragilă. Romanul Mariei Callas
Autor: Alfonso Signorini
An apariție : 2012
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 244
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 17.05.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Ana Dumitraşc este redactor Booknation.ro de 1260 zile și a scris până acum 54 articole. Se află pe poziția 23 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Dumitraşc aici.
Doar un cititor pasionat...
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments