Recenzie „Prea mândră, prea fragilă. Romanul Mariei Callas” de Alfonso Signorini

by | May 17, 2020 | Biografii, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PREA MÂNDRĂ PREA FRAGILĂ. ROMANUL MARIEI CALLAS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

„M-am născut prea mândră, prea mândră şi prea fragilă. Iar dacă regret că, atunci când sufăr, sufăr de o sută de ori mai intens decât alţii, sunt sigură că, atunci când sunt fericită, sunt de o mie de ori mai fericită decât ei.”

Nu multe cărţi ajung să te atingă, să îţi lase o amprentă… acolo, într-un loc mărunt din suflet. Să termini de citit ultimele rânduri, să tragi adânc aer în piept şi, pur şi simplu, să accepţi cu zâmbetul pe buze… orice ai fi dorit să primeşti de la acea carte şi să fii recunoscător că ai avut ocazia să mai trăieşti o poveste de viaţă.

Prea mândră, prea fragilă de Alfonso Signorini este, într-adevăr, romanul Mariei Callas. Un personaj controversat al secolul trecut, dar înzestrat cu un talent deosebit – o voce „divină”, care ajungea până la sufletele oamenilor.

Cine a fost Maria Callas? Remarcată fiind din copilărie pentru vocea sa ieşită din comun, reuşeşte să devină o soprană desăvârşită adorată de marile teatre ale lumii pentru interpretările autentice şi emanând trăiri puternice ale personajelor sale tragice.

„Destinul m-a pus atât de sus, încât căderea o să fie groaznică.”

Supranumită drept La Divina, afişând o imagine impecabilă şi o forţă de neoprit, ajungi să descoperi o istorie personală încărcată de suferinţe şi nefericire. Lipsită de afecţiunea unei mame care se folosea de talentul ei pentru câştig financiar, experienţa celui de-al Doilea Război Mondial şi crescând sub un aspect fizic neplăcut, tânăra Maria îşi dezvoltă o voinţă de nestrăpuns de a evolua în cariera artistică şi de a ajunge una dintre cele mai performante cântăreţe ale lumii.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Alfonso Signorini

Totuşi, amprentele neşterse din copilărie au rămas adânc în întipărite, făcând să iasă mereu la iveală nevoia sa de a primi apreciere, afecţiune şi, mai ales, iubire… o iubire care a doborât-o atât fizic, cât şi psihic.

Cine a fost Maria Callas? Un tezaur al omenirii, poate… dar şi o fiinţă atât de mândră şi fragilă.

Titlu: Prea Mândră Prea Fragilă. Romanul Mariei Callas
Autor: Alfonso Signorini
An apariție : 2012
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 244
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 17.05.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Recenzie “Mica enciclopedie Lykke” de Meik Wiking

Ca și "Mica enciclopedie Hygge", și "Mica enciclopedie Lykke" mi-a plăcut mult. Deși i-au lipsit ilustrațiile și pozele faine din prima. În fine, asta nu e o problemă. Cartea de dezvoltare personală a fost publicată în anul 2017 și autorul ei este Meik Wiking,...

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Ana Dumitraşc este redactor Booknation.ro de 1372 zile și a scris până acum 56 articole. Se află pe poziția 23 din 153 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Dumitraşc aici.
Doar un cititor pasionat...
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments