Recenzie „Prea mândră, prea fragilă. Romanul Mariei Callas” de Alfonso Signorini

by | May 17, 2020 | Biografii, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PREA MÂNDRĂ PREA FRAGILĂ. ROMANUL MARIEI CALLAS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

„M-am născut prea mândră, prea mândră şi prea fragilă. Iar dacă regret că, atunci când sufăr, sufăr de o sută de ori mai intens decât alţii, sunt sigură că, atunci când sunt fericită, sunt de o mie de ori mai fericită decât ei.”

Nu multe cărţi ajung să te atingă, să îţi lase o amprentă… acolo, într-un loc mărunt din suflet. Să termini de citit ultimele rânduri, să tragi adânc aer în piept şi, pur şi simplu, să accepţi cu zâmbetul pe buze… orice ai fi dorit să primeşti de la acea carte şi să fii recunoscător că ai avut ocazia să mai trăieşti o poveste de viaţă.

Prea mândră, prea fragilă de Alfonso Signorini este, într-adevăr, romanul Mariei Callas. Un personaj controversat al secolul trecut, dar înzestrat cu un talent deosebit – o voce „divină”, care ajungea până la sufletele oamenilor.

Cine a fost Maria Callas? Remarcată fiind din copilărie pentru vocea sa ieşită din comun, reuşeşte să devină o soprană desăvârşită adorată de marile teatre ale lumii pentru interpretările autentice şi emanând trăiri puternice ale personajelor sale tragice.

„Destinul m-a pus atât de sus, încât căderea o să fie groaznică.”

Supranumită drept La Divina, afişând o imagine impecabilă şi o forţă de neoprit, ajungi să descoperi o istorie personală încărcată de suferinţe şi nefericire. Lipsită de afecţiunea unei mame care se folosea de talentul ei pentru câştig financiar, experienţa celui de-al Doilea Război Mondial şi crescând sub un aspect fizic neplăcut, tânăra Maria îşi dezvoltă o voinţă de nestrăpuns de a evolua în cariera artistică şi de a ajunge una dintre cele mai performante cântăreţe ale lumii.

Totuşi, amprentele neşterse din copilărie au rămas adânc în întipărite, făcând să iasă mereu la iveală nevoia sa de a primi apreciere, afecţiune şi, mai ales, iubire… o iubire care a doborât-o atât fizic, cât şi psihic.

Cine a fost Maria Callas? Un tezaur al omenirii, poate… dar şi o fiinţă atât de mândră şi fragilă.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții PREA MÂNDRĂ PREA FRAGILĂ. ROMANUL MARIEI CALLAS?

Vezi toată lista de cărți scrise de Alfonso Signorini sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PREA MÂNDRĂ PREA FRAGILĂ. ROMANUL MARIEI CALLAS CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Prea Mândră Prea Fragilă. Romanul Mariei Callas
Autor: Alfonso Signorini
An apariție : 2012
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 244
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Publicată la 17.05.2020
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

Recenzie „Între două fronturi” de Oana David

La ceas târziu, înșir aceste rânduri de suflet fericit. Mă copleșește un sentiment de mândrie pentru simplul fapt că cunosc scriitori contemporani, contemporanii mei, care scriu bine. Și când zic bine, sunt în totalitate îndreptățită să îi declar oameni care au...

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Recenzie ”Sărbătoarea continuă” de Ernest Hemingway

Am citit această carte după ce am citit Soția din Paris și a fost un avantaj deoarece eram deja familiarizată cu anumite evenimente și cu multe dintre personajele despre care Hemingway povestește. Soția din Paris este de fapt o replică la această carte în care...

0 0 votes
Article Rating
Ana Dumitraşc este redactor Booknation.ro de 1525 zile și a scris până acum 58 articole. Se află pe poziția 11 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana Dumitraşc aici.
Doar un cititor pasionat...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments