Recenzie ”Privind înăuntru” de Petronela Rotar

de | oct. 31, 2020 | Dezvoltare Personală, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PRIVIND ÎNĂUNTRU ARE REDUCERE PE:

Am devenit dependentă de Petronela Rotar după ce am citit cartea Orbi. Astfel că, a fost greu să-mi aleg următoarea lectură din lista de cărți scrise de ea. Într-un final, am ales cartea „Privind înăuntru”. Acum, după ce am terminat și această carte, aș vrea să fac o corecție la ceea ce am scris în prima recenzie. Dacă am afirmat că Orbi poate fi considerată o adevărată ședință de terapie, atunci vreau să vă spun că Privind înăuntru reprezintă terapia în sine.

,,Am adunat în cartea aceasta drumul meu spre sine și lecțiile mele”, afirmă Petronela Rotar în prima pagină din carte. Nu pot să spun că am început lectura cu entuziasm. Știu ce înseamnă să vorbești cu un psiholog și mi-a fost teamă să descopar aici ceea ce am descoperit atunci când am fost în terapie. Însă, mi-am schimbat total părerea pe măsură ce am înaintat în lectură.

Aș vrea să clarific un aspect. Mersul la psiholog este absolut normal. Același lucru îl susține și autoarea. Motivele pentru care apelezi la un psiholog pot fi diverse. Asta nu înseamnă că ești nebun. Înseamnă că vrei să te descoperi pe tine și vrei să îți înțelegi mai bine sentimentele. Psihologul știe să te îndrume pe o cale pe care nu ai mai parcurs-o până în momentul acela. Cale pe care tu singur nu ai cum să o descoperi. Am scris aceste lucruri pentru că Petronela Rotar susține ideea de terapie, iar cartea este plină de exemple din ședințele ei de la psiholog.

,,Drumul spre sine” al autoarei a reprezentat enumerarea și conștientizarea tuturor stărilor și sentimentelor care au avut o influență asupra vieții sale. Acestea sunt: frica de moarte, depresia, autoiluzionarea, mecanismele de protecție, sindromul de victimă și multe altele. Sunt sigură că pe unele le veți recunoaște, iar altele pot reprezenta o surpriză pentru voi. Scopul autoarei nu a fost acela de a le enumera, ci de a prezenta cititorului modul în care acestea pot fi recunoscute, asumate și depășite.

Dacă îți place recenzia cărții PRIVIND ÎNĂUNTRU, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Petronela Rotar

Petronela Rotar a pus accentul și pe rolurile din viața unei femei și cum anume ne pot influența acestea. Aceste roluri sunt cunoscute de toată lumea: rolul de mamă, rolul de soție, sau rolul de fiică. Aceste roluri ne influențează întreaga viață prin prisma tiparelor preluate de la părinți și prin prisma proiecțiilor pe care le facem într-o relație, ca și adulți. Este important, însă, să faci pace cu persoanele din jurul tău, pentru a putea face pace cu tine și ați asuma cu adevărat rolul.

Lecțiile pe care autoarea ne îndeamnă să le învățăm, se focusează pe ideea că trebuie să ne punem întotdeauna pe primul plan. „Eu trebuie să fiu bine ca să poată fi și ceilalți bine pe lângă mine”. Iar eu sunt total de acord cu această premiză. Câte persoane fac asta? Ești și tu una dintre ele? Eu nu am reușit să fac acest lucru, însă muncesc din greu.

Mai sunt foarte multe lucruri de spus despre această carte. Însă, cred că deja am spus destul. Nu aș vrea să vă stric bucuria de a descoperi lecțiile importante și subiectele la care nu v-ați gândit până acum. Privind înăuntru este o carte pe care trebuie să o avem în bibliotecă și să o recitim atunci când simțim nevoia. După cum am spus și la începutul acestei recenzii, cartea reprezintă o terapie însine, iar exemplul din carte ne aduce un beneficiu în plus. Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PRIVIND ÎNĂUNTRU CU REDUCERE DE PE:

Titlu: PRIVIND ÎNĂUNTRU
Autor: Petronela Rotar
An apariție : 2018
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 662

Alte recenzii de la Petronela Rotar:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Diana Cornila este redactor Booknation.ro de 3 ani, 10 luni, 20 zile și a scris până acum 56 articole. Se află pe poziția 17 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Cornila aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments