🔥 CARTEA PROSTITUȚIA ROMÂNIEI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

 Pasionată de istorie fiind, nu am ezitat niciun moment când Luca Dinulescu mi-a propus să îi lecturez și recenzez cartea. Deși subtitlul cărții, proiect de constituție pentru o țară mai veselă, induce oarecum cititorul în eroare, romanul în sine nu se vrea o altfel de constituție, ci mai degrabă un documentar scris, o autobiografie aparte scrisă într-un mod accesibil publicului larg.

Prostituția României este, în esență, un jurnal de memorii scrise, un manifest propriu care se învârte în jurul nemulțumirilor față de țară, de locuitorii ei, dar, mai presus de orice, față de sine.

Prostituția României reprezintă parcursul emoționant al vieții autorului, o reflexie a unei copilării marcate de teama securiștilor, a unei copilării trăite cu frica morții. Luca Dinulescu își striga însă revolta fără pic de rușine, încercând să iasă din mulțime, să câștige bătălia cu sistemul comunist, dând dovadă de rebeliune și curaj.

Pentru că esența oricărei legi, ba chiar și a prostituției, culmea, nu e despre interzice ceva. Nu, dimpotrivă. E despre dragostea care lipsește din oameni.

Mi-a plăcut că pe parcurs ce citeam simțeam că derulez o pagină Wikipedia, cu toate detaliile transfigurate artistic, cu o acțiune tumultoasă care reușește să te dea peste cap. Titlul cărții, deși intrigant la prima citire, cum spun mulți, mi-a plăcut. Mi-a plăcut că dezvăluie atât de puțin, lăsându-te pe tine să îți imaginezi ce urmează. Și mi-a plăcut că te induce în eroare atât de mult. Mă așteptam ca Prostituția României să fie o operă care se vrea o constituție modernă, bazată pe actualele reguli ale societății moderne, dar m-am înșelat.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Luca Dinulescu

La început a fost românul.

Ce a făcut Luca Dinulescu în Prostituția României este să își transpună eroic viața pe hârtie, aducând la viață România anului 1988, povestindu-se pe sine. Parcurgem un traseu interesant și complicat, cunoscând un om care a crescut în mrejele anilor post-revoluționari, ani în care tot ce s-a clădit până atunci a început să se dărâme.

Totul trebuia schimbat, iar când totul trebuie schimbat, mă tem că se știe care e unica soluție și lege pe care trebuie să o dai: aceea de a fi tu însuți Dumnezeu.

Prostituția României e mai mult decât o lecție de viață. E chiar o viață de om între două coperți, o existență care se scurge pe sine pe hârtie, devenind unul cu istoria. Prostituția României e o carte accesibilă, tumultoasă, adevărată, scrisă cu sângele stors din niște ani grei. Toți devenim, mai devreme sau mai târziu, istorie, și toți vom fi povestiți cândva. Luca Dinulescu s-a povestit pe sine în Prostituția României. Și s-a povestit frumos.

🔥 CARTEA PROSTITUȚIA ROMÂNIEI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Prostituția României
Autor: Luca Dinulescu
An apariție : 2016
Editura: TRACUS ARTE
Nr. Pagini: 116
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 12.07.2016
Nota recenzorului: n/a

Arianna Suduc
Autor: Arianna Suduc
❝ îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos. ❞
Arianna e Redactor Foarte Activ
Redactor de 1840 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Arianna Suduc
Arianna Suduc mai scrie și pe http://www.raftulariciului.wordpress.com