Ne putem elibera de suferință, anxietate și nevroză ?!? Dacă veți citi cartea lui Eckhart Tolle, Puterea prezentului, veți răspunde cred cu da, așa cum am răspuns și eu la finalul ei. Iar întrebarea legitimă acum din partea voastră cred că este, cum putem face asta? Eckhart Tolle explică în cuvinte simple că ne putem elibera de suferință și anxietate atunci când vom înțelege rolul pe care îl jucăm în generarea propriei dureri. Și autorul continuă argumentând că mintea noastră este de fapt aceea care ne creează problemele, nu lumea exterioară sau altă persoană.

Puterea prezentului este un fel de ghid spre cunoaștere și meditație, scris într-un format de tipul întrebare – răspuns, întrebări adunate de autor de-a lungul anilor de la persoane care au fost prezente la seminarii și diverse întâlniri organizate de autor.

Topicul întrebărilor este referitor la teme precum eternul conflict dintre minte și emoție, iar aici sfatul lui Eckhart Tolle este să fim mai degrabă atenți la emoție, pentru că ea va fi adevărul iar gândul va fi minciuna. Alte teme sunt relația și transformarea iubirii în ură în interiorul cuplurilor, apoi despre timp, mintea umană, spațiul și liniștea, continuând cu explicarea stresului provocat tot de mintea noastră care își dorește să trăiască mai mult în viitor decât în prezent.

Veți putea citi și despre un subiect foarte controversat, cel al culpabilității prin asociere întâlnit în cazul războaielor și tragediilor umane care au fost mai violente în secolul trecut, controversat pentru că Eckhart Tolle raționează în acest caz folosindu-se de ideea că noi toți aparținem aceiași specii umane și face toți parte dintr-o nebunie colectivă care a omorât peste o sută de milioane de membrii ai propriei specii.

Puterea prezentului este o pledoarie pentru clipă și momentul prezent, pentru folosirea trecutului doar dacă ne ajută într-adevăr, o carte în care autorul nu se sfiește să facă trimiteri la Iisus și/sau Budha în același timp pentru a ne face să înțelegem că nu mintea noastră ne conduce și că gândirea și conștiința nu sunt nici pe departe sinonime.

E o carte pe care nu o poți citi neîntreupt de la prima la ultima pagină pentru că aproape după fiecare capitol veți fi tentați să o lasați puțin din mână pentru a medita la ce ați citi până atunci.

Titlu: PUTEREA PREZENTULUI
Autor: Eckhart Tolle
An apariție : 1997
Editura: CURTEA VECHE
Nr. Pagini: 220
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 5105

Alte recenzii de la Eckhart Tolle:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Ultimul diavol care trebuie să moară” de Richard Osman
Recenzie „Ultimul diavol care trebuie să moară” de Richard Osman

Cu acest volum se încheie o serie care mie mi-a plăcut enorm, pentru că a oferit cititorilor altceva, o perspectiva diferită asupra vieții după vârsta de 70 de ani, atunci când mulți cred că viața stagnează. Eh, personajele noastre ne-au arătat ce înseamnă să te...

Recenzie „Cartea Cazurilor Nerezolvate” de Simone St. James
Recenzie „Cartea Cazurilor Nerezolvate” de Simone St. James

În ultima perioadă mi-am dorit să găsesc un Thriller bun, pentru că am avut parte doar de experiențe nefericite. Știam că cei de la Editura CSP mă puteau scoate din acest impas, pentru că au niște cărți extrem de bune, care chiar să îți aducă aminte de ce îți place să...

Recenzie ”Cât timp înfloresc lămâii” de Zoulfa Katouh
Recenzie ”Cât timp înfloresc lămâii” de Zoulfa Katouh

Recunosc că am fost atrasă de această carte după niște impulsuri superficiale, începând de la faptul că a fost foarte dezbătută în mediul literar și terminând cu titlul și coperta, care erau de adăugat la colecție, ambele. Însă, subiectele majore relatate în această...

0 0 votes
Article Rating
Florentina Turcanu a fost redactor Booknation.ro și a scris 92 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Florentina Turcanu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments