🔥 CARTEA PUTEREA PREZENTULUI ARE REDUCERE PE:

Ne putem elibera de suferință, anxietate și nevroză ?!? Dacă veți citi cartea lui Eckhart Tolle, Puterea prezentului, veți răspunde cred cu da, așa cum am răspuns și eu la finalul ei. Iar întrebarea legitimă acum din partea voastră cred că este, cum putem face asta? Eckhart Tolle explică în cuvinte simple că ne putem elibera de suferință și anxietate atunci când vom înțelege rolul pe care îl jucăm în generarea propriei dureri. Și autorul continuă argumentând că mintea noastră este de fapt aceea care ne creează problemele, nu lumea exterioară sau altă persoană.

Puterea prezentului este un fel de ghid spre cunoaștere și meditație, scris într-un format de tipul întrebare – răspuns, întrebări adunate de autor de-a lungul anilor de la persoane care au fost prezente la seminarii și diverse întâlniri organizate de autor.

Topicul întrebărilor este referitor la teme precum eternul conflict dintre minte și emoție, iar aici sfatul lui Eckhart Tolle este să fim mai degrabă atenți la emoție, pentru că ea va fi adevărul iar gândul va fi minciuna. Alte teme sunt relația și transformarea iubirii în ură în interiorul cuplurilor, apoi despre timp, mintea umană, spațiul și liniștea, continuând cu explicarea stresului provocat tot de mintea noastră care își dorește să trăiască mai mult în viitor decât în prezent.

Veți putea citi și despre un subiect foarte controversat, cel al culpabilității prin asociere întâlnit în cazul războaielor și tragediilor umane care au fost mai violente în secolul trecut, controversat pentru că Eckhart Tolle raționează în acest caz folosindu-se de ideea că noi toți aparținem aceiași specii umane și face toți parte dintr-o nebunie colectivă care a omorât peste o sută de milioane de membrii ai propriei specii.

Dacă îți place recenzia cărții PUTEREA PREZENTULUI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Eckhart Tolle

Puterea prezentului este o pledoarie pentru clipă și momentul prezent, pentru folosirea trecutului doar dacă ne ajută într-adevăr, o carte în care autorul nu se sfiește să facă trimiteri la Iisus și/sau Budha în același timp pentru a ne face să înțelegem că nu mintea noastră ne conduce și că gândirea și conștiința nu sunt nici pe departe sinonime.

E o carte pe care nu o poți citi neîntreupt de la prima la ultima pagină pentru că aproape după fiecare capitol veți fi tentați să o lasați puțin din mână pentru a medita la ce ați citi până atunci.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA PUTEREA PREZENTULUI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Puterea Prezentului
Autor: Eckhart Tolle
An apariție : 1997
Editura: CURTEA VECHE
Nr. Pagini: 220
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 4664

Alte recenzii de la Eckhart Tolle:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Cu siguranță Mircea Cărtărescu a ridicat literatura românească la un alt nivel. Pot să afirm că mă simt mândră să-i fiu contemporană. Și deși sunt abia la a doua carte a autorului, am planuri să continui să-l descopăr. Solenoid scoate la iveală istoria unui profesor...

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este autorul care m-a cucerit de la prima carte pe care am citit-o acum câțiva ani. „La sud de graniță, la vest de soare” va rămâne, fără doar și poate, o carte foarte dragă sufletului meu, la care mă voi gândi mereu cu afecțiune, pentru că a fost...

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

0 0 votes
Article Rating
Florentina Turcanu este redactor Booknation.ro de 2961 zile și a scris până acum 92 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Florentina Turcanu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments