Recenzie ”Rămas bun, deces, doliu” de Patricia Mennen și ilustrată de Melanie Brockamp

de | dec. 5, 2021 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

Cartea ,,Rămas bun, deces, doliu” face parte din Colecția De ce? De ce? De ce? a Editurii Casa, scrisă de Patricia Mennen și tradusă în limba română de Chiru Monica Elena.

În procesul de creștere și dezvoltare, copiii pot fi martorii unor evenimente pozitive, dar și a unora negative. Unul dintre cele mai marcante evenimente ar putea fi pierderea unei persoane dragi și apropriate. Acest lucru poate cauza confuzie și tristețe, stări pe care copiii nu și le vor putea explica și nici nu vor știi cum să le gestioneze.

Această carte vine în ajutorul copiilor, încercând să răspundă întrebărilor precum:

  • Ce înseamnă să te desparți pentru totdeauna?
  • De ce moartea face parte din viață?
  • Ce ne poate consola?
  • Ce se întâmplă după moarte?
  • Cum pot să îmi amintesc de o persoană dragă?

Decesul este un eveniment trist, peste care nu putem să trecem ușor și care ne marchează existența, dar care face parte din viață. Adultii se consolează cu acest gând, știind că nici un om nu este nemuritor. Însă, copiii au un alt mod de a percepe evenimentele, iar noi suntem datori să le oferim suportul nostru, explicațiile necesare și consolarea de care cei mici au nevoie.

Prin texte scurte și explicite, prin imagini colorate și detaliate și prin ferestre cartonate ce conțin explicații suplimentare, această carte își propune să ajute copiii să privească decesul cu alți ochi. Accentul se pune pe notele pozitive, precum toate clipele frumoase petrecute cu persoana respectivă.

De asemenea, este important pentru un copil să învețe cum să își gestioneze emoțiile stârnite de acest eveniment. În carte veți găsi explicații privind recunoașterea și acceptarea emoțiilor stârnite și cum anume putem ajuta copilul să meargă mai departe. Ajutorul venit din partea familiei este neprețuit și poate transforma complet perspectiva celui mic.

Sper să vă fie de ajutor, dragi părinți și copii!

Titlu: RĂMAS BUN DECES DOLIU DE ȘI ILUSTRATĂ
Autor: Patricia Mennen
,
Melanie Brockamp
An apariție : 2021
Editura: CASA
Nr. Pagini: 16
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 884

Alte recenzii de la Patricia Mennen:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Clubul” de Ellery Lloyd
Recenzie „Clubul” de Ellery Lloyd

Înainte să începem, vreau să vă spun că autorul acestei cărți este un duo, alcătuit din soții Collette Lyons și Paul Vlitos. Mi s-a părut foarte tare faptul că un cuplu împarte aceeași pasiune pentru scrisși că a avut norocul de a-și vedea o carte publicată împreună....

Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase
Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase

Dați linistea, vă rog, mai tare!! În plină eră a comunicațiilor în masă, a promovării beneficiilor socializării, a upgradării din ce în ce mai performante a mijloacelor de comunicație, a interacțiunii umane prin cuvânt, Iulian Tănase scrie o carte despre tăcere (no,...

Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde
Recenzie „La Înălțime” de Liz Tomforde

Editura Litera a tradus o serie super populară pe Bookstagram și BookTok și acest lucru mă bucură nespus, pentru că este puțin atipică. Ne vorbește despre o dragoste dintre două persoane care fac parte din lumi total diferite, dar și despre oameni care au concepții...

0 0 votes
Article Rating
Diana Cornila a fost redactor Booknation.ro și a scris 56 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Cornila aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments