Recenzie ”Rămas bun, deces, doliu” de Patricia Mennen și ilustrată de Melanie Brockamp

de | dec. 5, 2021 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA RĂMAS BUN DECES DOLIU DE ȘI ILUSTRATĂ ARE REDUCERE PE:

Cartea ,,Rămas bun, deces, doliu” face parte din Colecția De ce? De ce? De ce? a Editurii Casa, scrisă de Patricia Mennen și tradusă în limba română de Chiru Monica Elena.

În procesul de creștere și dezvoltare, copiii pot fi martorii unor evenimente pozitive, dar și a unora negative. Unul dintre cele mai marcante evenimente ar putea fi pierderea unei persoane dragi și apropriate. Acest lucru poate cauza confuzie și tristețe, stări pe care copiii nu și le vor putea explica și nici nu vor știi cum să le gestioneze.

Această carte vine în ajutorul copiilor, încercând să răspundă întrebărilor precum:

  • Ce înseamnă să te desparți pentru totdeauna?
  • De ce moartea face parte din viață?
  • Ce ne poate consola?
  • Ce se întâmplă după moarte?
  • Cum pot să îmi amintesc de o persoană dragă?

Decesul este un eveniment trist, peste care nu putem să trecem ușor și care ne marchează existența, dar care face parte din viață. Adultii se consolează cu acest gând, știind că nici un om nu este nemuritor. Însă, copiii au un alt mod de a percepe evenimentele, iar noi suntem datori să le oferim suportul nostru, explicațiile necesare și consolarea de care cei mici au nevoie.

Dacă îți place recenzia cărții RĂMAS BUN DECES DOLIU DE ȘI ILUSTRATĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Patricia Mennen

Prin texte scurte și explicite, prin imagini colorate și detaliate și prin ferestre cartonate ce conțin explicații suplimentare, această carte își propune să ajute copiii să privească decesul cu alți ochi. Accentul se pune pe notele pozitive, precum toate clipele frumoase petrecute cu persoana respectivă.

De asemenea, este important pentru un copil să învețe cum să își gestioneze emoțiile stârnite de acest eveniment. În carte veți găsi explicații privind recunoașterea și acceptarea emoțiilor stârnite și cum anume putem ajuta copilul să meargă mai departe. Ajutorul venit din partea familiei este neprețuit și poate transforma complet perspectiva celui mic.

Sper să vă fie de ajutor, dragi părinți și copii!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA RĂMAS BUN DECES DOLIU DE ȘI ILUSTRATĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: RĂMAS BUN DECES DOLIU DE ȘI ILUSTRATĂ
Autor: Patricia Mennen
,
Melanie Brockamp
An apariție : 2021
Editura: CASA
Nr. Pagini: 16
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 389

Alte recenzii de la Patricia Mennen:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Cred că nu mai e nevoie să vă spun că Rushdie îmi place din ce în ce mai tare datorită excentricității stilului și poveștilor imaginate. Este unul dintre cei mai erudiți scriitori pe care i-am citit de-a lungul timpului și continuă să mă surprindă cu originalitatea...

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Daneza spune povestea neobişnuită de dragoste dintre Einar Wegener, primul bărbat din lume care a trecut printr-o operaţie de schimbare a sexului, şi soţia sa, Greta Wegener, pictoriţă şi ilustratoare daneză. Cred că scrierea acestei povești a fost o treabă...

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Astăzi vorbim despre o serie extreeeeeeeeeem de populară pe Tik Tok și care aparent, face ravagii în rândul cititoarelor. Seria lui Lauren Asher a fost primită foarte bine și sincer, mă simt ca un Grinch literar atunci când vorbesc cu mai puțin entuziasm despre o...

0 0 votes
Article Rating
Diana Cornila este redactor Booknation.ro de 1165 zile și a scris până acum 56 articole. Se află pe poziția 15 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Cornila aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments