Recenzie „Recenka și ouăle de Paști” de Patricia Polacco

de | mai 5, 2020 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA RECENKA ȘI OUĂLE DE PAȘTI ARE REDUCERE PE:

Patricia Polacco este o îndrăgită autoare și ilustratoare americană pentru copii. Provenită dintr-o familie cu tradiții culturale mixte (irlandeze după tată și ruso-evreiești după mamă), Patricia Polacco a scris peste 100 de cărți pentru copii. De aceeași autoare, la editura Frontiera: „Când tună a tort„.

Recenka şi ouăle de Paşti a fost o poveste perfectă pentru perioada sărbătorilor pascale. Cu ajutorul ei şi a desenelor ei pline de magie şi culoare, am putut să-i explic mai bine Sofiei, fetița mea de 4 anişori, tradiția încondeierii ouălelor de Paşte. Este o poveste plină de duioşie, ce pune în prim plan generozitatea, compasiunea şi toleranța. Este, de asemenea, o mărturie a recunoştinței față de binefăcători. Gesturile de bunătate ar trebui răsplătite şi apreciate.

Cu o puternică aromă rusească, ilustrațiile sunt absolut deosebite, animate, magice şi pline de culoare, şi au puterea de a purta părinții dar mai ales copiii într-o călătorie ce povesteşte despre tradițiile încondeierii ouălelor de Paşti, dar şi o perfectă oportunitate de a explica  celor mici rolul şi valoarea costumelor populare şi a altor îndeletniciri specifice mediului rural.

Recenka și ouăle de Paști este o poveste despre legarea unei prietenii, o relație plină de sensibilitate şi atenție reciprocă între Babușca şi o gâscă sălbatică, găsită rănită în curtea casei de bătrână.

Dacă îți place recenzia cărții RECENKA ȘI OUĂLE DE PAȘTI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Patricia Polacco

A fost destul de dificil de explicat unui copil atât de mic de ce un om a vrut să rănească gâsca, aşa că vă îndemn dinainte să fiți pregătiți cu explicații blânde. Altfel povestea curge lin, este animată de culori vii şi peisaje pitoreşti.

Bătrâna este o artistă în tehnica pictării, dar darurile pe care le primeşte de la Racenka îi întrec cu mult măiestria şi meşteşugul aducându-i numeroase beneficii şi laude în târg. De asemenea, deşi Racenka se reface şi îşi urmează suratele în călătoriile acestora spre Nord, îi lasă bătrânei un dar care să-i alunge singuratatea şi să-i aducă bucuria în serile lungi de iarnă. O minune, un miracol ce vine să celebreze sărbătoarea Paştelui şi să încălzească inima unei femei generoase.

Este o poveste ce se adresează copiilor +3 ani despre prietenie  şi beneficiile acesteia pe care orice copil o va înțelege şi aprecia.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA RECENKA ȘI OUĂLE DE PAȘTI CU REDUCERE DE PE:

Titlu: RECENKA ȘI OUĂLE DE PAȘTI
Autor: Patricia Polacco
An apariție : 2020
Editura: FRONTIERA
Nr. Pagini: 32
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 466

Alte recenzii de la Patricia Polacco:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Recenzie ”Impostorul” de Zadie Smith

Dacă ambientul unei cărți este reprezentat de epoca victoriană asta n-ar trebui să însemne decât că povestea are potențial și un avantaj clar mai ales dacă în centrul narațiunii este o femeie care ne oferă propria perspectivă a evenimentelor. În baza acestor...

Recenzie ”Piatră și umbră” de Burhan Sönmez

Recenzie ”Piatră și umbră” de Burhan Sönmez

Piatră și umbră ne poartă din trecut în prezent prin viața lui Alvo, un meșter de pietre funerare, crescut pe străzile orașului Mardin, aflat la granița cu Siria, un orfan, luat sub aripa sa de un alt meșter de la care învață arta de a sculpta piatra. Urmărindu-l pe...

Recenzie “Camera cu fluturi” de Lucinda Riley

Recenzie “Camera cu fluturi” de Lucinda Riley

Ca de obicei: Trecutul te prinde din urmă! Prima dragoste rămâne neterminată! Deși ai trăit o viață bună, liniștită, fără prea multe tulburări - ești neîmplinit! Dacă simți permanent că îți lipsește ceva, înseamnă că undeva nu ai pus punctul care trebuie, ci ai lăsat...

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 4 ani, 10 luni, 23 zile și a scris până acum 555 articole. Se află pe poziția 3 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments