Recenzie “Recenka și ouăle de Paști” de Patricia Polacco

by | May 5, 2020 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA RECENKA ȘI OUĂLE DE PAȘTI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Patricia Polacco este o îndrăgită autoare și ilustratoare americană pentru copii. Provenită dintr-o familie cu tradiții culturale mixte (irlandeze după tată și ruso-evreiești după mamă), Patricia Polacco a scris peste 100 de cărți pentru copii. De aceeași autoare, la editura Frontiera: „Când tună a tort„.

Recenka şi ouăle de Paşti a fost o poveste perfectă pentru perioada sărbătorilor pascale. Cu ajutorul ei şi a desenelor ei pline de magie şi culoare, am putut să-i explic mai bine Sofiei, fetița mea de 4 anişori, tradiția încondeierii ouălelor de Paşte. Este o poveste plină de duioşie, ce pune în prim plan generozitatea, compasiunea şi toleranța. Este, de asemenea, o mărturie a recunoştinței față de binefăcători. Gesturile de bunătate ar trebui răsplătite şi apreciate.

Cu o puternică aromă rusească, ilustrațiile sunt absolut deosebite, animate, magice şi pline de culoare, şi au puterea de a purta părinții dar mai ales copiii într-o călătorie ce povesteşte despre tradițiile încondeierii ouălelor de Paşti, dar şi o perfectă oportunitate de a explica  celor mici rolul şi valoarea costumelor populare şi a altor îndeletniciri specifice mediului rural.

Recenka și ouăle de Paști este o poveste despre legarea unei prietenii, o relație plină de sensibilitate şi atenție reciprocă între Babușca şi o gâscă sălbatică, găsită rănită în curtea casei de bătrână.

A fost destul de dificil de explicat unui copil atât de mic de ce un om a vrut să rănească gâsca, aşa că vă îndemn dinainte să fiți pregătiți cu explicații blânde. Altfel povestea curge lin, este animată de culori vii şi peisaje pitoreşti.

Bătrâna este o artistă în tehnica pictării, dar darurile pe care le primeşte de la Racenka îi întrec cu mult măiestria şi meşteşugul aducându-i numeroase beneficii şi laude în târg. De asemenea, deşi Racenka se reface şi îşi urmează suratele în călătoriile acestora spre Nord, îi lasă bătrânei un dar care să-i alunge singuratatea şi să-i aducă bucuria în serile lungi de iarnă. O minune, un miracol ce vine să celebreze sărbătoarea Paştelui şi să încălzească inima unei femei generoase.

Este o poveste ce se adresează copiilor +3 ani despre prietenie  şi beneficiile acesteia pe care orice copil o va înțelege şi aprecia.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții RECENKA ȘI OUĂLE DE PAȘTI?

Vezi toată lista de cărți scrise de Patricia Polacco sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA RECENKA ȘI OUĂLE DE PAȘTI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Recenka și Ouăle De Paști
Autor: Patricia Polacco
An apariție : 2020
Editura: FRONTIERA
Nr. Pagini: 32
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 5.05.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Am citit câteva recenzii la cărțile lui Llosa prin online și m-am întărâtat nițel. Mi-a fost frică de o dezamăgire când am început Sărbătoarea Țapului, dar n-a fost cazul. Scrie în forță Llosa, scrie trivial și vulgar, e brutal și misogin, sfâșie inima, își bate joc...

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

0 0 vote
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 740 zile și a scris până acum 133 articole. Se află pe poziția 5 din 25 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments