Recenzie „Recenka și ouăle de Paști” de Patricia Polacco

de | mai 5, 2020 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA RECENKA ȘI OUĂLE DE PAȘTI ARE REDUCERE PE:

Patricia Polacco este o îndrăgită autoare și ilustratoare americană pentru copii. Provenită dintr-o familie cu tradiții culturale mixte (irlandeze după tată și ruso-evreiești după mamă), Patricia Polacco a scris peste 100 de cărți pentru copii. De aceeași autoare, la editura Frontiera: „Când tună a tort„.

Recenka şi ouăle de Paşti a fost o poveste perfectă pentru perioada sărbătorilor pascale. Cu ajutorul ei şi a desenelor ei pline de magie şi culoare, am putut să-i explic mai bine Sofiei, fetița mea de 4 anişori, tradiția încondeierii ouălelor de Paşte. Este o poveste plină de duioşie, ce pune în prim plan generozitatea, compasiunea şi toleranța. Este, de asemenea, o mărturie a recunoştinței față de binefăcători. Gesturile de bunătate ar trebui răsplătite şi apreciate.

Cu o puternică aromă rusească, ilustrațiile sunt absolut deosebite, animate, magice şi pline de culoare, şi au puterea de a purta părinții dar mai ales copiii într-o călătorie ce povesteşte despre tradițiile încondeierii ouălelor de Paşti, dar şi o perfectă oportunitate de a explica  celor mici rolul şi valoarea costumelor populare şi a altor îndeletniciri specifice mediului rural.

Recenka și ouăle de Paști este o poveste despre legarea unei prietenii, o relație plină de sensibilitate şi atenție reciprocă între Babușca şi o gâscă sălbatică, găsită rănită în curtea casei de bătrână.

Dacă îți place recenzia cărții RECENKA ȘI OUĂLE DE PAȘTI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Patricia Polacco

A fost destul de dificil de explicat unui copil atât de mic de ce un om a vrut să rănească gâsca, aşa că vă îndemn dinainte să fiți pregătiți cu explicații blânde. Altfel povestea curge lin, este animată de culori vii şi peisaje pitoreşti.

Bătrâna este o artistă în tehnica pictării, dar darurile pe care le primeşte de la Racenka îi întrec cu mult măiestria şi meşteşugul aducându-i numeroase beneficii şi laude în târg. De asemenea, deşi Racenka se reface şi îşi urmează suratele în călătoriile acestora spre Nord, îi lasă bătrânei un dar care să-i alunge singuratatea şi să-i aducă bucuria în serile lungi de iarnă. O minune, un miracol ce vine să celebreze sărbătoarea Paştelui şi să încălzească inima unei femei generoase.

Este o poveste ce se adresează copiilor +3 ani despre prietenie  şi beneficiile acesteia pe care orice copil o va înțelege şi aprecia.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA RECENKA ȘI OUĂLE DE PAȘTI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Recenka și Ouăle De Paști
Autor: Patricia Polacco
An apariție : 2020
Editura: FRONTIERA
Nr. Pagini: 32
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 252

Alte recenzii de la Patricia Polacco:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Cu siguranță Mircea Cărtărescu a ridicat literatura românească la un alt nivel. Pot să afirm că mă simt mândră să-i fiu contemporană. Și deși sunt abia la a doua carte a autorului, am planuri să continui să-l descopăr. Solenoid scoate la iveală istoria unui profesor...

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este autorul care m-a cucerit de la prima carte pe care am citit-o acum câțiva ani. „La sud de graniță, la vest de soare” va rămâne, fără doar și poate, o carte foarte dragă sufletului meu, la care mă voi gândi mereu cu afecțiune, pentru că a fost...

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 1414 zile și a scris până acum 465 articole. Se află pe poziția 3 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments