🔥 CARTEA RECENKA ȘI OUĂLE DE PAȘTI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Patricia Polacco este o îndrăgită autoare și ilustratoare americană pentru copii. Provenită dintr-o familie cu tradiții culturale mixte (irlandeze după tată și ruso-evreiești după mamă), Patricia Polacco a scris peste 100 de cărți pentru copii. De aceeași autoare, la editura Frontiera: „Când tună a tort„.

Recenka şi ouăle de Paşti a fost o poveste perfectă pentru perioada sărbătorilor pascale. Cu ajutorul ei şi a desenelor ei pline de magie şi culoare, am putut să-i explic mai bine Sofiei, fetița mea de 4 anişori, tradiția încondeierii ouălelor de Paşte. Este o poveste plină de duioşie, ce pune în prim plan generozitatea, compasiunea şi toleranța. Este, de asemenea, o mărturie a recunoştinței față de binefăcători. Gesturile de bunătate ar trebui răsplătite şi apreciate.

Cu o puternică aromă rusească, ilustrațiile sunt absolut deosebite, animate, magice şi pline de culoare, şi au puterea de a purta părinții dar mai ales copiii într-o călătorie ce povesteşte despre tradițiile încondeierii ouălelor de Paşti, dar şi o perfectă oportunitate de a explica  celor mici rolul şi valoarea costumelor populare şi a altor îndeletniciri specifice mediului rural.

Recenka și ouăle de Paști este o poveste despre legarea unei prietenii, o relație plină de sensibilitate şi atenție reciprocă între Babușca şi o gâscă sălbatică, găsită rănită în curtea casei de bătrână.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Patricia Polacco

A fost destul de dificil de explicat unui copil atât de mic de ce un om a vrut să rănească gâsca, aşa că vă îndemn dinainte să fiți pregătiți cu explicații blânde. Altfel povestea curge lin, este animată de culori vii şi peisaje pitoreşti.

Bătrâna este o artistă în tehnica pictării, dar darurile pe care le primeşte de la Racenka îi întrec cu mult măiestria şi meşteşugul aducându-i numeroase beneficii şi laude în târg. De asemenea, deşi Racenka se reface şi îşi urmează suratele în călătoriile acestora spre Nord, îi lasă bătrânei un dar care să-i alunge singuratatea şi să-i aducă bucuria în serile lungi de iarnă. O minune, un miracol ce vine să celebreze sărbătoarea Paştelui şi să încălzească inima unei femei generoase.

Este o poveste ce se adresează copiilor +3 ani despre prietenie  şi beneficiile acesteia pe care orice copil o va înțelege şi aprecia.

🔥 CARTEA RECENKA ȘI OUĂLE DE PAȘTI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Recenka și Ouăle De Paști
Autor: Patricia Polacco
An apariție : 2020
Editura: FRONTIERA
Nr. Pagini: 32
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 5.05.2020
Nota recenzorului: 10/10

Avatar
Autor: Angela
Angela e Erou Booknation.ro
Redactor de 504 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Angela