Recenzie „Recenka și ouăle de Paști” de Patricia Polacco

de | mai 5, 2020 | Cărți pentru Copii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA RECENKA ȘI OUĂLE DE PAȘTI ARE REDUCERE PE:

Patricia Polacco este o îndrăgită autoare și ilustratoare americană pentru copii. Provenită dintr-o familie cu tradiții culturale mixte (irlandeze după tată și ruso-evreiești după mamă), Patricia Polacco a scris peste 100 de cărți pentru copii. De aceeași autoare, la editura Frontiera: „Când tună a tort„.

Recenka şi ouăle de Paşti a fost o poveste perfectă pentru perioada sărbătorilor pascale. Cu ajutorul ei şi a desenelor ei pline de magie şi culoare, am putut să-i explic mai bine Sofiei, fetița mea de 4 anişori, tradiția încondeierii ouălelor de Paşte. Este o poveste plină de duioşie, ce pune în prim plan generozitatea, compasiunea şi toleranța. Este, de asemenea, o mărturie a recunoştinței față de binefăcători. Gesturile de bunătate ar trebui răsplătite şi apreciate.

Cu o puternică aromă rusească, ilustrațiile sunt absolut deosebite, animate, magice şi pline de culoare, şi au puterea de a purta părinții dar mai ales copiii într-o călătorie ce povesteşte despre tradițiile încondeierii ouălelor de Paşti, dar şi o perfectă oportunitate de a explica  celor mici rolul şi valoarea costumelor populare şi a altor îndeletniciri specifice mediului rural.

Recenka și ouăle de Paști este o poveste despre legarea unei prietenii, o relație plină de sensibilitate şi atenție reciprocă între Babușca şi o gâscă sălbatică, găsită rănită în curtea casei de bătrână.

Dacă îți place recenzia cărții RECENKA ȘI OUĂLE DE PAȘTI, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Patricia Polacco

A fost destul de dificil de explicat unui copil atât de mic de ce un om a vrut să rănească gâsca, aşa că vă îndemn dinainte să fiți pregătiți cu explicații blânde. Altfel povestea curge lin, este animată de culori vii şi peisaje pitoreşti.

Bătrâna este o artistă în tehnica pictării, dar darurile pe care le primeşte de la Racenka îi întrec cu mult măiestria şi meşteşugul aducându-i numeroase beneficii şi laude în târg. De asemenea, deşi Racenka se reface şi îşi urmează suratele în călătoriile acestora spre Nord, îi lasă bătrânei un dar care să-i alunge singuratatea şi să-i aducă bucuria în serile lungi de iarnă. O minune, un miracol ce vine să celebreze sărbătoarea Paştelui şi să încălzească inima unei femei generoase.

Este o poveste ce se adresează copiilor +3 ani despre prietenie  şi beneficiile acesteia pe care orice copil o va înțelege şi aprecia.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA RECENKA ȘI OUĂLE DE PAȘTI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: RECENKA ȘI OUĂLE DE PAȘTI
Autor: Patricia Polacco
An apariție : 2020
Editura: FRONTIERA
Nr. Pagini: 32
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 301

Alte recenzii de la Patricia Polacco:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

Recenzie „Decizii scandaloase” de Nova Riley

Nu mai citisem de mult ceva scris de un autor român. Și iată că pe la sfârșitul anului 2022, în decembrie, s-a ivit ocazia să o fac. "Decizii scandaloase" este un historical romance scris de Nova Riley E de fapt vorba de o scriitoare al cărei pseudonim este Nova Riley...

Recenzie „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James Cain

Recenzie „Poștașul sună întotdeauna de două ori” de James Cain

"Poștașul sună întotdeauna de două ori" este prima carte pe care o citesc de la James Cain. Este probabil totodată și cea mai cunoscută carte a sa, care a avut parte de succes nu numai pe plan literar, dar a și fost ecranizată, fiind la fel de iubită în această formă....

0 0 votes
Article Rating
Angela este redactor Booknation.ro de 1473 zile și a scris până acum 480 articole. Se află pe poziția 3 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela aici. Angela are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments